Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

iluminat

10. 1. 2012 2:44
mila Ivo, ja pres 8 let delam s Anglany, zadni primitivove

hodne z nich studovalo v Etonu, nekteri maji pred jmenem Sir.....X. Jsou, jak pisete hodne PC a hlavne MC, ale kdyz se vozerou, ( a umi to jak zakon kaze, pod psa), tak maji nazory jak hosi z Delnicke Strany. In vino veritas. Ja anglany  mam rad, solidni lidi, vetsinou, ale co mi dost vadi ze nikdy  nereknou co si mysli, reknou jen to co je naucili co je spravne rikat. To je velim anglicke. Spodni vrstva nema takove naramne "vychovani" nejsou tak diplomaticti.

Ale co  pro nasince je  pretvarka, pro ne dobre vychovani.

1 0
možnosti
IP

IvaPekárková

10. 1. 2012 10:19
Re: mila Ivo, ja pres 8 let delam s Anglany, zadni primitivove

No, říkáte v podstatě totéž, co já, ač já jsem to teda řekla o chlup "zdvořileji". Nejdřív myslí, pak mluví, pokud teda nejsou ožralí. Na "in vino veritas" teda tak moc nevěřím, spíš bych řekla, že ožralost leckdy přinutí lidi tvrdit věci, které si nemyslí, ne že by se je jen báli vyslovit.

Už několikrát jsem se tu či onde zamýšlela nad "neupřímností" a povrchní zdvořilostí, v daném případě americkou. Ne že by se mi přetvářka líbila, ale občas je mi milejší, když se na mě někdo neupřímně usměje, než kdyby mi upřímně rozbil hubu.

Fakt je, že u Čechů, Slováků (a Moraváků) a vůbec lidí z východnější Evropy, samozřejmě jen některých (ale nen jich málo) se mi zdá, že cítí za povinnost hlasitě projevovat své předpotopní názory, i když jsou kolikrát jen velmi vratké...

0 0
možnosti
M

Mirais

9. 1. 2012 13:34
Nějak vám nevěřím

I člen královské rodiny princ Harry se posměšně vyjádřil o pakistáncích jako  "pakoších". Nevěřím, že rodilým britům, alespoň střední a starší generaci se nezajídá přílišná rozpínavost a netolerance především muslimské populace. Jejich sharia-zony, do kterých se bojí vstoupit i policisté a hasiči. Muslimští "mladíci" kteří pokřikují po nezahalených ženách, které považují za děvky. Nevadí jim páteční modlitby muslimů na ulicích, které znemožňují provoz. (běžné ve Francii, nevím jak v Londýně).

Nevadí jim, vyplácet štědré sociální dávky imigrantům, kteří se mnohdy otevřeně netají nenávisti k zemi která jim poskytla azyl. Např. britská Aliance plátců daní odhaduje, že otec osmi dětí, arciterorista Abu Hamza s železným hákem místo ruky, již britskou státní pokladnu vyšel na 2,75 milionu liber (78 milionů Kč) v sociální dávkách, sociálním bydlení, zdravotním pojištění, soudních výdajích a výdajích za věznění.

To se britům líbí ?  Nevěřím paní Pekárková, opravdu ne.

1 0
možnosti
ZK

SID09

9. 1. 2012 13:48
Re: Nějak vám nevěřím

Znám některé Brity osobně a pokud mají k některé národnosti nějakou averzi, tak jsou to zejména Pákistánci.

Co jim vadí, je zejména to, že pouze berou sociální dávky a nepracují.

Konec konců, hlavní důvod, proč řada států nezvyšuje důchody a péči o vlastní obyvatele je to, že sociální případy dokážou státní pokladnu řádně vyluxovat.!!

1 0
možnosti
KV

Katarina Vaculikova

9. 1. 2012 12:57
suhlasim

...byvala som v Londyne 4 roky a vacsina mojich kamaratov boli Anglicania... nikdy som nemala pocit, ze som pre nich podradna vychodoeuropanka, co im berie pracu... chodili sme spolu na obedy, na drink, dokonca casto ma pozvali aj k nim domov a boli sme spolu aj na dovolenke na Kanaroch... takze je fakt, ze oni sa na nas nejak nestazuju... ;-)

0 0
možnosti

lost

9. 1. 2012 11:57
jedině na venkově, jsem se setkal s určitými obavami..

..a určitou preferencí východoevropských přistěhovalců .Pestrý Londýn je naprosto fascinující, divím se a raduji z toho, že kolizí tam není o mnoho víc...je to evidentně dané kulturním dědictvím imperia, schopností jednat s různými kastami, třídami a kulturami .

zdraví Břevnov V

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

9. 1. 2012 14:03
Re: jedině na venkově, jsem se setkal s určitými obavami..

jj, taky to tak nějak vidím. Zrovna o tom koresponduju s kámoškou básnířkou (Angličankou) a možná o tom ještě napíšu něco víc. Teď dělám na islámu v Londýně -- docela zajímavý. Pozdravuj, Ztracenče!

0 0
možnosti
LM

Aaron71

9. 1. 2012 11:15
Přesně tak!

Nejvíc na barevnost lidí a fakt, že jsme všichni tak trochu koktejly z ingrediencí odevšad, nadávají ti, kteří sami jako koktejly zkysli. Měli bychom je spláchnout do hajzlu;-)

1 0
možnosti
PN

burden

9. 1. 2012 9:31
škoda, že jsi na mne zapoměla

Jak je možné, že můj čtenář má za přátele samé xenofoby, zatímco já marně bloumám Anglií a hledám odvážlivce, který není dementní jako Margot, ale přitom je ochotný říct dvě tři nelichotivé věty na adresu přistěhovalců jakékoli národnosti či odstínu?

Je mi líto, že jsi na mne zapoměla Iwo. ;-(

Petr

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

9. 1. 2012 11:03
Re: škoda, že jsi na mne zapoměla

Odkdy jsi rodilý Angličan?j Nadávajících Čechů, Slováků (a samozřejmě Moraváků, abychom neurazili) jsou tři p... chci říct pytle.

Měj se hezky v těch asijských Kotěhůlkách a že pozdravuju rodinku.

0 0
možnosti