Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

P89a95v92e18l 73Z71e33m73a13n

27. 3. 2015 19:53

bez karmy Rv  hlavně proto, že vaše právní konstrukce je špatná, třeba i proto, že právo vlastnit majetek od kterého se odvozuje názor např. pana Macha kterého kritizujete je ZÁKLADNÍM lidským právem zakotveným v LZPS, práva národnostních menšin jsou v LZPS také, ale jsou to práva ODVOZENÁ od základních práv, třeba i proto jsou v LZPS v druhé polovině textu mezi právy politickými, kulturními, hospodářskými a sociálními....

Tedy v žádném případě to není jak píšete, že v pomyslné právní pyramidě májí nižší hodnotu, spíše naopak !

0 0
možnosti
DK

Věřte - nevěřte, studente - idealisto, že svůj byt pronajmu, komu budu chtít, a za podmínek, které si určím já sám.

2 0
možnosti
JC

A Vy sám pronajímáte kolik bytů ve svém vlastnictví, že jste tak děsně chytrej?

3 0
možnosti
Foto

Obávám se, že se jedná zase o obvyklou bouři ve sklenici vody a sbírání propagandistických bodů.

Zcela běžnou součástí podmínek k pronajmutí bytu je "kauce". Když budete chtít od cikána (Romy neznám ;-)) zaplatit při pronajmutí bytu 2 nájmy dopředu a zároveň kauci v úrovni 3 až 5 měsíčních nájmů, tak si myslím, že máte klid.

Za svůj život jsem potkal pár slušných cikánů, nejsou všichni stejní, stejně jako my taky ne. A proto jsem proti rasismu. Asi tak v rovině úsloví:

"Nemám rád rasismus a cikány".

2 0
možnosti
AH

je potřeba ještě se hodně učit...........................    ;-)

1 0
možnosti
HP

Neprodat byt některému z Romů, který splňuje všechny podmínky prodávajícího jen proto, že je Rom, je rasismus.

Nepronajmout byt některému z Romů, který nesplňuje všechny podmínky, rozhodně rasismus není, protože majitel bytu odmítá VŠECHNY zájemce o byt, kteří nesplňují podmínky.

Váš pohled na danou problematiku je pokřivený a zavání propagandou, na kterou je už většina občanů tohoto státu alergická.[>-]

9 0
možnosti
Foto

Nájemní byty obsazují nepřizpůsobiví. Na Ostravsku, Karvinsku, ale i v dalších sociálně problematických oblastech je většina nájemníků a majitelů bytových domů bezmocná proti osobám, které si pronajmou byt a natáhnou do něho i tucet příbuzných. Ti potom neplatí ani společné poplatky. Do běžných nájemních bytů se tito lidé stahují i kvůli rušení sociálních ubytoven. Více k tomu zde:

http://www.novinky.cz/domaci/365398-najemni-byty-obsazuji-neprizpusobivi.html

4 0
možnosti

Právo na majetek je zakotveno v Ústavě. Není tudíž podřízeným zákonem. Proto je to takový právní problém.

Vy si můžete vybrat nájemníka, ale pokud v vám přijde deset cikánů, a ani jeden z ostatních, tak MUSÍTE pronajmout cikánovi, protože jinak by to byla diskriminace. A zde je právě ta právní chyba.

Většinou jsou posláni dva zájemci. Jeden z menšiny a jeden z většiny. Pokud je menšinovému odmítnuto a většinovému ne, tak je to špatně. Přitom je jedno o co jde. Zaměstnání, škola, pronájem. Vždy MUSÍME.

No jestli tohle pomůže k odstranění nesnášenlivosti, tak jsem čínský bůh srandy.

8 0
možnosti
JC

Nemusíte. Můžete nechat byt prázdný. Je to Vaše vlastnictví - můžete ho využívat, jak chcete. Je to složka vlastnického práva nazvaná "ius utendi et fruendi".

Vlastnictví samozřejmě zavazuje. Nesmíte sousedící vlastníky nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat hlukem, zápachem a podobnými imisemi. Proto také nesmíte svůj byt pronajmout osobám, které by toto činily a tak porušovaly vlastnická práva sousedících vlastníků.

0 0
možnosti
Foto

To jsou zcela zcestné názory. Nemusím pronajmout svůj byt nikomu, komu nechci.

6 0
možnosti
DK

scestné, Mr. Hermánek, nikoli Zcestné

0 0
možnosti
LB

A kolkokrát by ste bol ochotný dávať bytu kompletnú generálku, než natrafíte na tých vysnených Romov, čo žijú údajne tak ako obyčajný priemerný občan ? A kto tie pokusy zaplatí - ústava ?

http://pravyprostor.cz/chteli-jsme-dat-romum-sanci-a-dali-jim-do-podnajmu-nas-byt/

A nepovedzte, že toto bola nešťastná náhoda...

10 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7266x
Student UK.
Cestovatel.
Evropan.

Seznam rubrik