Vyhrožuj si jak chceš, ale běda ti, jak budeš zpívat na playback!

Záležitost Žito alias psychotický záchvat někdejšího českého umělce (někdejšího proto, že sám prohlásil, že s tímhle končí..ale taky, že se do roka a do dne vrátí, takže těžko říci, co tím myslel) viděl snad každý minimálně ze záznamu, stejně jako já. 

V první chvíli jsem přemýšlela, jestli mi někdo nehodil něco do pití, ve druhé jsem drogové podezření přesunula na osobu pana Landy. Nicméně nebyl mým oblíbencem ani předtím. Vzhledem k jeho pravicové příslušnosti, králům, bojovníkům a podobným blbostem mě možná jeho projev ani příliš nezaskočil.

Ta vtipná část nastává ve chvíli, kdy si vybavíte rok 2001 a aféru Nova vs. Kryštof. Tehdy začínající hudební skupina se vzbouřila proti zpěvu na playback, přelepila ústa lepící páskou a…na Nově pohotově zařídili, aby bylo místo jejich vystoupení v reálném čase odvysíláno to z odpolední zkoušky. To abyste náhodou nikdo nevěděli, jaktože to Helče, Kájovi nebo Lucce zpívá stejně jako z cédéčka doma v hifině.

O 11 let později si můžeme v hlavním vysílacím čase poslechnout přímo z jeviště radikála hlásajícího výhružky směřované fanouškům, nějaký ten nesourodý guláš z vět a výkřiky o králích moudrosti, spravedlnosti a Karlu Janečkovi. Aspoň, že já nedostanu nabančeno, protože fotit si ho ani stahovat si jeho CD nemám v úmyslu. A stejně si myslím, že ho měli „vystřihnout“ už lidi v zákulisí, po tom, co se rozhodl, vzít s sebou na pódium i chudáka kohouta.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Pejšová | pondělí 26.11.2012 17:59 | karma článku: 26,95 | přečteno: 2356x