Všežravec - Geneticky Modifikované Zombie

Fanatiků je spousta. Můžou to být věřící, sektáři nebo třeba ortodoxní vegani. A ti mají svou pravdu, jedinou pravdu; mluví a přesvědčují a poučují. Neustále. Tady bych ráda zdůraznila, že opravdu chápu, že někdo druhý může věřit v existenci Boha nebo čehokoli podobného; a taky, že někdo dosáhl takové úrovně uvědomění, že nechce pojídat ostatní živočišné druhy nebo jejich produkty. 

Z čeho se mi ale otevírá kudla v kapse, je, pokud má někdo tendence promlouvat k lidu a tu svoji pravdu označovat za jediné možné východisko, za jediný způsob životní cesty i pro všechny ostatní, nás méně evolučně pokročilé, kteří si rádi dáme flák kvalitního masa. Takový jedinec promlouvá neustále a ostentativně, zejména na sociálních sítích. V praxi to znamená asi tolik, že si k snídani dáte živočišný jogurt s müsli a chcete si ho v klidu vychutnat, zatímco se podíváte co se děje nového. Můžete očekávat, že první, co uvidíte na zdi, bude třeba rozsekaný skot, ze kterýho je přece to mlíko, ze kterýho je ten jogurt, co zrovna jíte. How evil! Ale potud ještě existuje svoboda v podobě zamezení zobrazování příspěvků uživatele nebo prosté odebrat z přátel, když už se to vážně nedá.

Otrava nastává, když pokaždé co vy nebo kdokoli jiný nahrajete cokoli zobrazující něco, co dotyčného hluboce uráží. Maso přináší pouze vyhlídku nemocí a toho, že jste prostě ve skrytu duše vrah. Ovoce a zelenina, kterou máte na talíři je geneticky modifikované zlo pro geneticky modifikované zombie. Dalšími oblíbenými tématy jsou alkohol, cigarety a drogy.  „A to kafe, co máš v tom hrnku je fair trade?“ Potom nemá cenu se snažit cokoli objasňovat, protože tomu prostě nerozumíte.  Ničemu.

Určitě je hezké, že někdo bojuje za práva zvířat a za důstojný chov, ale to je bohužel jen naprostý zlomek fanatismu, o kterém píšu. Podmínky v jakých jsou zvířata umisťována, jsou opodstatněným problémem; sestava jídelníčku všežravců je pak gastronomickou záležitostí každého jedince.

Od misky zaručeně modifikovaného ovoce zdraví a pěkný zbytek dne přeje K. P. :)

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Pejšová | středa 23.4.2014 17:36 | karma článku: 12,43 | přečteno: 626x