Tak ahoj ... zítra!

Celý svět a především ten internetový zasáhla horečka čtvrtečně-páteční noci, aneb prý se na nás něco chystá. Zdi facebooku milionů lidí se nekompromisně plní bláboly o dalších životech, bilancemi, odpočty a tak podobně. Už nějakou dobu odmítám na toto téma diskutovat, jelikož neustále opakování svých stanovisek vnímám jako házení perel sviním. Každý má právo na názor, možná se za několik desítek minut ukáže, že ten můj byl špatný, ale spíš s tím nepočítám.

Když už se tedy chceme bavit o nějaké zhoubě, kterou může přinést magické datum 21. 12. 2012, spíše než nějaké náhlé vzplanutí světa, může dojít ke spoustě uměle vytvořených psychotických stavů.

Vážně, znám lidi, kteří mě svým strachem z konce světa obeznamovali už tak dejme tomu před rokem. A když to vezmu kolem a kolem, někteří ti lidé jsou i docela normální. Představte si ale labilnější a ovlivnitelnější jedince pod mnoha měsíčním masmediálním tlakem diktujícím těmto lidem, že o dnešní půlnoci všichni do jednoho umřeme.

Samozřejmě jak už to bývá, spousta lidí měla příležitost si tím nacpat kapsy, takže především proto ten humbuk okolo. Žádný konec nebude, stejně jako nebyl, když jsme vstoupili do nového milénia, ale už teď jsem zvědavá na čísla, kolik lidí tahle mediální masáž stála život. Kolik lidí tato myšlenka za dobu jejího proklamování natolik ovlivnila a přesvědčila, že si vezmou život sami raději předtím, než se přesně o půlnoci všechno ztratí v černé díře.

Pak si budou moct všichni ti sektáři pogratulovat. Závěrem bych tedy chtěla popřát všem čtenářům dobrou noc a zítra zase na viděnou :).

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Pejšová | čtvrtek 20.12.2012 23:08 | karma článku: 8,34 | přečteno: 562x