Swag, paranoia a svět tam venku

Internet je dobrá věc. Spousta informací na jednom místě, zprávy, studijní materiály; podnikatelský nástroj, bez kterého se dnes nikdo neobejde. Taky je to svět plný sociálních sítí, blogů a videí z celého světa. A všude je tolik blbosti.

Před nedávnem jsem narazila na SWAG tohle a SWAG tamto. Až jsem to nevydržela a vygooglovala, protože od seznamu vysvětlení neočekávám. Že prý swag je něco strašně cool. Tak mě trochu z toho kolik znám strašně super cool (rozuměj swagerů) lidí jímala hrůza. Dovršeno bylo, když ke mně do práce nakráčel řekněme třináctiletý kluk a ptal se mě, jestli tu máme takový ty swag brejle a šermoval u toho rukou před obličejem. Ztratila jsem víru v budoucnost světa, a to nás ani nedělí tolik let.

Jenže swag časem zmizí a přijde jiná blbost, kterou se budou školáci ohánět před vrstevníkama, tak to chodí. Horší je to s tím, jak lidstvo tak nějak celkově z těch sociálních sití blbne.

Není snad ani den, abych nečetla masově sdílené varování o tom, jak se zrovna mému facebookovému příteli a tedy potažmo určitě i mě snaží nějaký hacker ukrást všechny moje osobní údaje, fotky a informace z mého profilu. To si pak tak říkám, jestli mají všichni ti lidé vůbec nastavenou kompletní ochranu soukromí, proč mají 2000 přátel, které v životě nemohli poznat a proč tam dávají ty prakticky nahé fotky, fotky svých dětí a informují prostřednictvím telefonu o každém centimetru pohybu. Jestli pak to reálné nebezpečí tam venku není větší, než krádež fotek z poslední párty?

Internet je geniální vynález, jen bych pěkně prosila, někdy zkusit zapnout místo googlu i mozek.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Pejšová | pondělí 26.11.2012 21:06 | karma článku: 10,59 | přečteno: 710x