Komunististi a estébáci, modla našich spoluobčanů

Když se tak už pár dní zamýšlím nad výsledky voleb, mám z toho snad dokonce radost. Škodolibou. Po tolika letech přelévání moci z pravice na levici a naopak, jsme si zvolili radikální řešení. Po více jak dvaceti letech, na obou stranách obě naše více či méně komunistické strany a tomu všemu uprostřed hezky kraluje Babiš. No, konečně máte, co jste chtěli.

Opravdu se těším na podrobné statistiky ohledně vzdělání a především věku voličů. Nicméně, nemyslím si, že mě dokážou překvapit. Co bohužel statistiky těžko obsáhnou je, nakolik mají voliči povědomí o politické scéně a především souvislostech a nakolik se jedná o dojmy z planých předvolebních slibů. Nechci si hrát na vševědoucí, ale mám opravdu obavy, že voliči z druhé skupiny jsou převažující.

Pokud jsme národem, který věří, že řešení všech problémů v době krize, je vést sociální stát, dobře nám tak. V první řadě je nutno říct, že předvolební sliby vlády téměř neplní ani o Vánocích. A pokud by se jim náhodou podařilo splnit byť část z toho, co se řeklo, můžeme během velice krátké doby dopadnout jako Řecko. Je nad možnosti mého chápání, že tolik našich spoluobčanů žije v přesvědčení, že schodku státního rozpočtu a současné situaci může pomoci bezhlavé natahování rukou. Tolik k sociálnímu státu ČSSD a KSČM.

A jako by komunismu nebylo málo, dáme druhý největší počet hlasů někdejšímu donašeči STB v čele strany ANO. Teď jsem tedy nespokojený občan já. Pokud dáme dohromady oranžovou, červenou a vlastníka tolika médií, nezní mi to jinak, než jako že si nevážíme svobody. Nechutně bohatý, tudíž nezastavitelný pan Babiš se již v minulosti prokázal jako schopný lobbista v kauze s biopalivy. Je přímou odpovědností našeho národa, že tento člověk bude u moci a že bude moct prosazovat své zájmy z vyšší pozice.  Gratuluji!

Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nevím, jak tento výsledek může našemu státu prospět, a proto se opravdu těším na to, až mi někdo ukáže, jak jsem se mýlila a o jak moc nám teda bude líp.

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Pejšová | pátek 1.11.2013 0:09 | karma článku: 20,95 | přečteno: 780x