Je libo s realitkou nebo bez?

Tak se stalo, že tři mladí lidé sháněli narychlo byt v Praze. Nejvýraznější požadavek byl celkem jasný  – najít něco cenově přijatelného. Tento požadavek už ze své podstaty téměř naprosto vylučuje účast realitních makléřů, logicky vzato. Jenže ona je taky realitka a realitka.

Nikdo ze zúčastněných na nic nečekal a dnem i nocí hledal na internetu místo, kterému budou říkat domov. Nejvhodněji k tomuto hledání se jevil server s jasným názvem bezrealitky.cz. Škoda, že některým realitním agenturám a některým realitním makléřům až tak jasný zřejmě nepřijde.

Neumím si totiž vysvětlit, jak je možné, že v průměru minimálně každý druhý inzerát byl zadán realitní agenturou.  Což se ovšem dozvíte až po zavolání na uvedené telefonní číslo.  Protože ti tři mladí lidé usoudili, že je téměř nemožné něco vyhovujícího najít na vlastní pěst, vydali se do jedné z pražských realitních agentur.

Arogantní muž kolem 25 povýšeně oznámil, že není možné sehnat v Praze byt pro tři osoby v cenové relaci do 12 000 Kč. Nakonec horko těžko podstrčil jeden byt „v centru“ za 12000Kč zkomoleně napsal na papír jména zúčastněných s tím, že je přeci jedno, jak se čí jméno píše, pokud to není oficialita .. a už v tu chvíli všichni věděli, že s někým takovým se spolupráce konat nebude.

Následně se zjistilo, že cca 95 % všech realitkou zadaných inzerátů na serveru bezrealitky.cz bylo zadáno právě touto agenturou.

Vskutku vypovídající o firmě a jejích zaměstnancích.

A pak se objevil makléř, který od počátku nemaskoval svou profesi a hlavně neměl nic společného s předcházející firmou. Oproti jiným byla provize ve výši 8000Kč směšnou částkou. Prohlídka ihned, smlouva ihned, přátelské jednání.

Takže byt prostřednictvím realitní agentury? Proč ne, jen asi jako u všeho záleží, na koho narazíte. Co ovšem zůstává nepochopitelnou záhadou je, proč tuto práci – práci s lidmi - dělají lidé, kteří chytají potencionální klienty na serverech, kde nemají co dělat, a reálné klienty vystavují aroganci až vesmírného charakteru.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Pejšová | sobota 2.10.2010 0:22 | karma článku: 13,93 | přečteno: 1323x