Hygienické buzerační nařízení

Pokračování ze soudku zvláštních a humorných nařízení. A co jde tentokrát? Nejedná se o nic jiného než výmysl hygieny.

Provozovatelům hostinské činnosti bylo přikázáno vyčlenit alespoň jeden nekuřácký stůl. Tohle není polemika o tom, jestli by bylo nebo nebylo dobré zavést, tak jako například v Irsku, absolutně nekuřácké prostředí.

Ač jsem kuřák, i přes osobní nevoli bych se smířila s tím, že si prostě v restauraci, baru, hospodě…prostě nezapálím. Celkově nekuřácký podnik asi má opodstatnění.

Co ho dle mého názoru ale nemá je, když v zakouřené místnosti musí být nekuřácký stůl. Dýchají snad lidé na tomto místě jiný vzduch než je v celém podniku? Jistě, u větších prostor to může možná i k něčemu být, ale někde, kde jsou od sebe stoly vzdálené 1,5 m?

To mi přijde jen jako další z buzeračních nástrojů našeho státu.

Autor: Kateřina Pejšová | sobota 13.3.2010 16:18 | karma článku: 16,29 | přečteno: 1241x