Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

To, že se amnestie nedotkla většiny z "nás" napište těm, kteří v důsledku ní přijdou o práci, nebo budou muset být doma s nižším platem. 

Píši o zaměstnancích věznic- masivní propouštění zapříčinilo nadbytek ubytovacích kapacit, které je nutno zakonzervovat (což stojí snad více, než jejich provoz "na prázdno"), nadbytek sociálních pracovníků a dalších navázaných pozic z civilních zaměstnanců. 

Státní zaměstnance propustit jen tak vězeňská služba nemůže, ale nechat je doma s nižším platem ano, ti si bohužel nemohou přivydělat, tudíž budou jen čekat, než se amnestovaní vrátí (jako, že se časem vrátí). 

To ale snižuje koupěschopnost všech těchto lidí a tímpádem se to nakonec dotkne nás všech. Tudíž je naráz v ulicích spousta bezprizorních trestanců, spousta dalších lidí skončí na ÚP, podnikatelé přijdou o odbyt, mnoho lidí se nedomůže svých oprávněných pohledávek .... prostě velký třesk v tu nejnevhodnější dobu :-P

3 0
možnosti
Foto

Ve svém článku o amnestii se, bohužel, zmiňujete pouze o té první, méně bolavé části. Nikdo neupírá právo prezidenta na vyhlášení amnestie. Je pravda, že do ní spadne větší nebo menší lupínek, ale obecně lze souhlasit, že řada amnestovaných nejsou kriminálníci a nepatří tam. Způsobit dopravní nehodu s tragickými následky, bohužel, může každý z nás. Pro takového normálního člověka je to obrovské trauma a trest sám o sobě a ponese si to celý život.

Ale v amnestii vyhlášené Klausem, která vyvolala celonárodní odpor, šlo o tu druhou část, která osvobozuje zloděje a korupčníky. Vyvolala obrovskou bouři nevole jak ve společnosti, tak napříč celým politickým spektrem.

 A podívejte se, jak to do sebe zapadá - Klaus byl autor divoké privatizace, kde řada těchto afér začala vznikat. Např. od roku 2005 má na stole jmenování p. Petra Langera (jednoho ze 34, které odmítl jmenovat) soudcem.  Více jak 8 (osm) let. To je arogance moci. Takže i možná jeden z důvodů soudních tahanic, díky kterým se kauzy vlečou. Ani na výzvu nejvyššího soudu, aby tak učinil do šesti měsíců, to neudělal. A pak s úsměvem na tváři tyto loupežníky osvobodí a strašně se diví, cože se to děje dole v podHradí! Takové útoky, takový křik? Svádí to na hrstku lidí vázaných na V.Havla a pár senátorů. To je směšné.

Od senátorů to byl hrdinský čin a konečně se tady někdo postavil té aroganci moci. Senátoři svým činem prokázali vůli lidu ať se to někomu líbí nebo ne. Nebo snad neplatí to, že demokracie je vláda lidu uskutečňovaná prostřednictvím volených zástupců?

Závěr - k tomu, aby se amnestie stala prokletím, nepřispěl nikdo jiný, než V.Klaus.

4 0
možnosti
Foto

Možná by se dalo ušetřit i více než 1200,- Kč na jednoho vězně a den. Z úsporných důvodů by se dal zrušit trest odnětí svobody. Nebo možná rovnou i celou soudní soustavu, ta je jistě také velmi ,,drahá". Pak by se mohlo ukázat, že zákony jsou vlastně k ničemu a tak proč je také nezrušit? Když se vzdáme zákonů, nepotřebujeme ani zákonodárce a ani policii a vlastně ani stát včetně prezidenta...:-)

4 0
možnosti
Foto

Pochopil bych váš názor, kdybyste byla Anča ze Lhoty. Další co bych k tomu dodal je v blogu pod Vaším příspěvkem

4 0
možnosti
PB

Zajímavý postoj, trošku lhostejný ke skutečnosti, že tato amnestie zahrnuje nyní již kolem 20 tisíc trestů - včetně ekonomických a korupčních - což zapomněl pan Klaus ošetřit. Stačilo se podívat do podmínek amnestie svého předchůdce, pan Havel to ošetřené měl.

Všichni, kdož čekají na odškodnění H-System, nebo kampeliček, tak se ho nedočkají - je to výsměch lidem, co celý život šetřili a vložili svoje peníze do rukou "ekonomů podvodníků".  To rozhodně byly velká chyba v podmínkách amnestie a obávám se, že i záměr!

A velmi důležitá věc - většina z nás není pod vlivem novinářů, ale pod vlivem skutečností, sdělených paní Bradáčovou - šéfkou státních žalobců, která je čestným člověkem bez strachu z Klause a jemu podobných! Dokázala posbírat i všechny důkazy a dostala do vězení pana Ratha.

V případě amnestie mluví za vše fakta a ne novináři - ti to jen komentují.

4 0
možnosti
PJ

P96e20t17r 94J47a95r39o75š

4. 1. 2013 10:46

Nemyslim si. Je pravdou, ze novinari to silne zkresluji. Viz pripad tri amnestovanych jez kohosi napadli v centru Prahy. Takovych pripadu je bezpocet, i pote co podobnym lidem skonci trest normalne. Ale toho si nikdo nevsima, protoze to nema zajimave pozadi. Jenze tohle se medializuje a prizivuje se hysterie, ze je to prave dusledkem one amnestie.

0 3
možnosti
IH

i vy dokazujete, že jste pod vlivem něčeho nebo někoho...naprosto zbytečně spíláte novinářům, ve svém blogu uvádíte naprosté nesmysly a dokonce ze všeho vyvodíte ekonomický přínos...chlubíte se samostatným myšlením, moc vám to ale nejde. kdyby klaus vyhlásil amnestii + - v podobě jako slováci , tak mu zatleskám , amnestie česká a především článek II je to, proč i já se cítím pobouřen ...

8 2
možnosti
MV

Každopádně je plošná amnestie NESYSTÉMOVÉ řešení a právo by mělo být formálně konzistentní. Proč by za určitých podmínek nemělo platit, že 1+1=2? Co kdyby to zrovna neplatilo v obchodě až budete platit? :-/

7 0
možnosti
PJ

P47e78t64r 66J58a90r94o54š

4. 1. 2013 10:05

Ac si myslim ze jsem priznivcem nazoru pana prezidenta, s timto konkretnim krokem nesouhlasim, nebo ho povazuji minimalne za ukvapeny, ba primo nestastny.

7 0
možnosti
RK

Stačilo by nelhat.

Povinnost uzavřít soudní případy do tří let je nesmysl. Délka soudního řízení je i ve světě (dokonce i v Evropě) závislá na spletitosti případu.

Právo jednoho lumpa bylo touto amnestií postaveno výš než stovek či tisíců těch, které poškodil, a kterým teď jako nevinný nemusí zaplatit ani tu symbolickou korunu... To je prezidentská spravedlnost.

A to, že soudní řízení zdržují i sami obvinění je věc druhá...

7 2
možnosti
Foto

Vážený pane Kalas, 

prý se sem nesmí psát nadávky a urážlivé texty. Nicméně já beru Váš komentář o lhaní jako urážku. Nelžu svým blízkým, nelžu ani cizím, nevím proč bych měla lhát se svém blogu. Mám nějaký názor a chápu, že každý ho nesdílí, není žádný důvod kvůli tomu lhát. Vaše argumentace je slabá a směšná :). Co se týká velkých kauz,tak vůbec neznamená, že by soudy obviněním za povinnost uhradit škodu, často nechávají tuto povinnost rozhodnout v občanskoprávních řízeních. Kromě toho, kde nic není, tam ani smrt nebere,takže když odsouzený nic nemá, tak nic nezaplatí. To by soudní řízení nesmělo trvat tolik let, aby se odsouzeným dalo, případně něco zabavit. A nerozčilujte se, nemá to smysl. Nebudete žít věčně, tak si život raději užívejte. :)

0 4
možnosti
Foto

Díky za Váš pohled na věc. R^

2 10
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1850x
Podnikám, přemýšlím, pracuju, píšu, maluju bavím se a sním . Pět let věnovaných studiu Muzeologie na MU se neminulo účinkem, nicméně oboru se nevěnuji. Už několik let se pokouším o nemožné, zbohatnout intenzivním prodejem čehokoli ... :) viz:Musíš to mít!  www.musistomit.cz Když náhodou nepracuji, což je stav opravdu výjimečný, tak se zajímám o svět kolem sebe.Baví mě historie psychologie sociologie architektura, umění a ve všem jsem lajk!  Navíc píšu statusy na FCB a instagram piju víno a i o něm něco vím, a píšu špatnou poezii, evidentně.  Vyšla mně sbírka básní: Hledání, kterou nikdo nechce! :D Politika mě zajímá, ale já nezajímám ji. Díky tomu, mě nechává úplně v klidu. :) Miluju zábavu a humor, který se snažím nikdy neztrácet.

Najdete mě taky tady: 

https://www.facebook.com/mischa.sancheess

https://www.instagram.com/mischasancheess/