Proč nechci prezidenta, který neumí českou hymnu!

Výsledky prvního kola překvapily snad každého z nás, jenže mne zarmoutily. Jste si opravdu jistí, že volit Karla Schwarzenberga je dobrá volba? Slyšeli jste ho zpívat naši hymnu? Neumí ani její slova! 

Našla jsem krásnou fotku na FCB :)neznámý

"Karel" jak ho nyní většina národa fameliérně pojmenovává svým nadhledem a humorem dokáže nadchnout snad každého z nás, včetně mě. Vždycky potěší jeho přiznání běžných chyb a ocenění protivníka, čímž v nás vyvolává důvěru. Těší nás i jeho přirozené chování, když se na běžného občana nepovyšuje. Jenže to by měla být pro politika samozřejmost. Chová se skromně a je to snad i hodný člověk. Jenže to není dost.

         Nechci jako většina rozebírat jeho spaní. To je zanedbatelný a spíš úsměvný důvod, než opravdový argument. Samozřejmě, že jeho vyšší věk už k zamyšlení nabádá. Není už tak pohodový a jeho verbální projev a problém s řečí by u někoho, kdo není "kníže" vadil opravdu hodně. Nevadí mě, ani že je členem nejproklínanější vlády od roku 1989. Nechává mne v klidu i skutečnost, že je názorově nestabilní a podléhá nejen Kalouskovi. To co mě opravdu vadí a proč je pro mne jako prezident nepřijatelný je nejen jeho švýcarské občanství, ale především popření Masarykova odkazu. Tomáš Garrigue Masaryk se zasadil o vznik Československa v roce 1918 a tím nám umožnil nejen žít ve svobodné zemi a mluvit naší rodnou řečí. Těžko bychom nyní mohli mluvit česky, kdyby tady "vládli" Habsburkové a Schwarzerbergové. 

         Ano, někteří z Vás tvrdí, že by si přáli vrátit monarchii....to, myslíte vážně? Děsí mně argumenty dnešních mladých lidí: "aspoň bychom se nemuseli učit neměcky", " je mi jedno jak se jmenuje stát, ve kterým žiju" , "venku je všechno lepší než tady". Je pro mne opravdu trýznivé slyšet podobné věty. Bolí mne, že pro mladé lidi vlastenectví a hrdost na vlastní národ nic neznamená. Podporou Karla Schwarzenberga tuto velmi smutnou situaci ještě zhoršíte. Opravdu chceme popřít všechny významné Čechy a Moraváky, kteří bojovali za naše národy a náš jazyk?

          Žiji v České republice, chci prezidenta, který je naší národnosti, a který nepopírá odkaz našeho nejvýznamnějšího prezidenta Masaryka. 

          K samotnému panu Schwarzenbergovi. Zjistila jsem, že není tak čistý a už vůbec ne "křišťálově čistý", jak si o něm všichni myslíme, i přes jeho obrovský majetek! Z dostupných zdrojů lze zjistit, že měl vrátit dotaci, kterou nebyl schopen v požadovaném termínu využít. Tehdejší ministr financí Miroslav Kalousek mu ovšem vrácení dotace prominul! Na internetu je k dispozici mnoho dalších přešlapů tohoto kandidáta, stačí jen hledat nebo mě napište a já Vám odkazy pošlu. Další věc, která mě znepokojuje. Ovládá částečně naše periodika. Do roku 2007 byl 100% vlastníkem časopisu Respekt a nyní stále vlastní 45% společně s panem Bakalou, který nyní vlastní zbylých 55%. Tento časopis je jedním z nejčastějších kritiků Miloše Zemana a je evidentní, že informace tohoto periodika nejsou zcela objektivní. Není tajemstvím, že pan Bakala podpořil pana ministra i v jeho prezidenstské kampani. Kromě toho Bakalovi patří i hospodářské noviny, které mají velmi významné postavení mezi našimi periodiky.

          Schwarzenberg je pro mne nemyslitelným kandidátem, také pro jeho neskonale vstřícný přístup k EU. Už několikrát dokázal, že je "Evropan" nikoli Čech. Bude jistě prvním, který podpoří Euro a neopomene bránit europoslance, kteří nám budou diktovat jak se má jmenovat naše "pomazánkové máslo".  Nikdy nebude schopen, ani ochoten hájit zájmy naší země. Není Čech ani Moravák většinu svého života prožil v zahraničí, vlastní nemovitosti skoro po celé Evropě, jeho manželka neumí česky. Je to Euroobčan! To je možná důvod proč navrhl krtečka místo lva do státního znaku! Prý to byla legrace, hm... Nevím co by na podobný vtip řekli Švýcaři? 

To není prezident pro nás. Potřebujeme prezidenta hrdého na náš národ, abychom mohli být hrdí i my. 

          Na závěr je nutné dodat, že jsem podnikatel, tedy pravičák. Pan Miloš Zeman pro mne není se svým levicovým smýšlením ideálním kandidátem na prezidenta. Myslím si, ale že je mou občanskou povinností upřednostnit zájmy našeho státu, našich dětí nad zájmy vlastními. Nechci, abych jednou slyšela od svých pravnoučat: "Babičko proč už nemluvíme česky?  

 

P.S. V diskusi je mně vyčítáno skoro všechno, bohužel i příjmení. :) Což sice není úplně fér, ale přesto chci uvést, že příjmení jsem vyvdala a po rozvodu jsem si ho ponechala kvůli synovi. Za svobodna jsem se jmenovala Pazourková, což myslím už české či moravské příjmení je. :) 

Autor: Michaela Pazourková | úterý 15.1.2013 8:30 | karma článku: 40,64 | přečteno: 3146x