Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co obecně málokdo chápe, popř. nechce slyšet. T.zv. demokratické systémy se vyvíjely po generace. Staletí. A trvá vývoj i nadále. Představa ,,importu" tzv. svobody a demokracie euroamerického typu kamkoli po světě, je nesmysl. Absolutní. Jak to dopadá, to lze vidět kdekoli na zeměkouli. V podstatě úplně stejně, jako když se kom pod ,,visačkou" světové revoluce proletariátu snažili podporovat tzv. osvobozenecká hnutí. Šance, prosperita a blahobyt vždy musí mít ŘÁD. Reálný. Tak kde není, či funguje jiný, např. rodové klany a vazby, nemá šanci, stejně tak, jako tam, kde vše funguje na bázi korupce a gangsteřiny. Hesla a ideje jsou pak toliko zástěrkou i nástrojem pro prosazní jiných cílů. Vždy ve skutečnosti jde pouze o sféry vlivů a zájmů a přístupy a kontrolu zdrojů. Všech. A v tom se velmoce neliší. Vůbec! ŽÁDNÉ! Kdo si tyto skutečnosti neuvědomuje, je přinejmenším naivní, resp. se stává jen dalším nástrojem pro cíle jiných.Rv

1 0
možnosti
Foto

,,Co obecně "rusofilní komunista" nikdy nepochopí"

,,člověk, kterému zůstalo myšlení, které je v rozporu s demokracií"

To první je nadpis, to druhé je z diskuze. Obé toliko fráze. Ovšem zabírají, že. :-/ A na koho8-o?Křísí se opět studená válka!Kdekdo nad tím nadšeně hýká. Mnozí jsou ti, kteří v ní většinu svých životů nežili. Tak snad se jim ,,zadaří". Do svých mozečků už mají trychtíři poropagandy nalit dostatek jedů. Na obou stranách. Tak si to užijte!Rv

1 1
možnosti
Foto

Ano pane Pazourku. To je z Vašeho ,,supr. inteligentního" příspěvku.;-D Inkvizitoři a politruci. Ti jediný určovali, co je kdo povinen si myslet.!!Rv

0 0
možnosti
LR

A zase to tu máme. Kdo si myslí, že obyvatelé by měli v takovém uměle vytvořeném státě smět sami vybrat je rusofil a komunista, ač v Rusku jsou komunisté opoziční partají, níkoliv vládnoucí.

3 1
možnosti
JP

Rusofil není nadávka, ale zjednodušené označení člověka, který fandí Rusku, takže na tom nevidím vůbec nic špatného. To je to samé, jako když je někdo označen jako blondýnka :-), protože má blonďaté vlasy. A komunista v mém podání není jen člověk s rudou knížkou, ale i člověk, kterému zůstalo myšlení, které je v rozporu s demokracií. A v případě Ruského tématu je toto myšlení vektorováno na východ, takže se nejedná například o nacismus.

2 0
možnosti
JT

Souhlasim, ze na Ukrajine jde o stred zapadu s vychodem. Obe strany vsak voli prostredky uplne stejne. Majdan nebylo nejake vzedmuti lidovych protestu, ale zcela normalni puc proti legalni vlade podporovany materialnei moralne zapadem. Totez provedlo Rusko na vychode. Zbrane pak dodavaji obe strany. Autorovy se to jevi jinak, protoze zije na zapade a tim padem je pod vlivem zapadni propagandy. Kdyby zil v Moskve, bude psat presne naopak.

3 8
možnosti
JR

J43a25r24a 65R34a18n29k

23. 3. 2015 5:40

OK, takze podle Vas mame MY Cesi zapadni a vychodni. "mysleni", nezalezi na tom, koho se  jeste Rusko zmermomocni. A ti, kteri jsou informovani ruskou stranou maji lepsi zpravy. Cely svet to vidi spatne, jen Rusak je v pravu:-/

3 0
možnosti
MR

Oni ale maji novy figl, vydavaji se za antikomunisty, inu, dnes je Rusko pravoslavne, ale je to jen jiny nater. Uz K.H. Borovsky pred Ruskem varoval. 

Ale tito lide pouze jen nenavidi vse zapadni, nekteri to delaji protoze si od ruskeho vitezstvi slibuji koryto, Vyvadil, Matejka, a jini to mozna delaji za misu cocovice, ci flasku vodky.

Hermanek je kapitola sama od sebe, kdyz jsem ho pozadal aby mi vysvetlil co je pro Rusko nebezpecne ohledne radaru, klidne odpovedel ze neni spravne jim  videt do karet, ze je lepsi kdyz nektera strana vypali rakety, aniz by jsme je mohli odrazit, ale na druhou stranu pak protivnik ma take pravo odvety.

A jak s takovymi zm....dy diskutovat?

11 0
možnosti
JR

J81a79r74a 92R71a38n19k

23. 3. 2015 5:49

Never mind "pravoslavne Rusko" pop Kiril si pestuje Putina  a naopak. Pravoslavna cirkev, nebo spis jeji cast v SSSR/Rusku vzdy spolupravovala s KGB a poctive donasela na sve ovecky, je celkem dost literatury, vydane venku....zrejme ne v CR a doufam, ze pan Petrik bude kritizovat presne tak tu "Putinovu" cirkev , jako se snazi sundat kazdou jinou. I kdybych byla absolutni ateista, musela bych se branit proti takovym infantilnim argumentum:-/

0 0
možnosti
MN

Píšete: "...K demokracii patří i demonstrace a projevy nesouhlasu s vládní politikou, které mohou být masové a revoluční...."

A proč podle Vás má tato věta platit pro události v Kyjevě, ale nemá už platit pro obyvatele východní Ukrajiny?

Obyvatelé východní Ukrajiny už neměli demokratické právo nesouhlasit s vládní politikou Kyjeva a masově vyjádřit v referendu vůli vlastní správy území, na kterém žijí? Odpovědí na tuto demonstraci nesouhlasu s vládní politikou Kyjeva na východní Ukrajině bylo to, že jejich prezident na ně poslal armádu a vyhlásil ATO (anti teroristickou operaci). Tu armádu poslal na své lidi, ne na nějaké dobrovolné anebo žoldácké ruské nebo kozácké vojáky, ti tam v té době ještě žádní nebyli. 

To je zase něco, co obecně novodobý "rusofob" nikdy nepochopí.

8 11
možnosti
MS

jasně, přepadávat úřady a brát zbraně, vybírat výkupné je o.k.

6 0
možnosti

"Když na to byla vhodná doba je zrušit, neudělalo se to, protože příliš mnoho Havlových kamarádů a spoludisidentů byli komunisté. Uplynulo pětadvacet let, jako když luskne prsty, a jsou na koni. Opět mohou věrně sloužit jako pátá kolona Rusku a jde jim to od ruky o to lépe, že se mohou opřít o dva naše přední putince, o Václava Klause a jeho nástupce Miloše Zemana. Už se zdálo, že se komunisté propadnou do bezvýznamnosti, a ejhle, berou do ruky prapor odporu proti americkému imperialismu a organizují masy, jak to tak rádi dělali v minulosti!

Svým způsobem půvabný je argument, který vyhrabali: že prý průjezd americké kolony Českem je pobyt a jako takový jeho schválení je mimo kompetenci vlády.

Takže o více než dvacetiletou okupaci Československa se zasloužila jeho komunistická strana. Okupace se nesměla nazývat okupací, nýbrž dočasným pobytem, takže se mezi lidmi říkalo, že jednotka dočasnosti je jeden furt. A teď, jako když kouzelník vytáhne králíka z klobouku, je z průjezdu pobyt a od pobytu je to skoro okupace.

Máme se na co těšit. Nicméně není třeba se nad akcemi našich putinců malého i velkého politického vzrůstu zas tak moc znepokojovat. Takzvané mírové hnutí bylo spolehlivým spojencem ruských komunistů po celou dobu studené války. I lehání na koleje bylo, všechno bylo. Takže se těším, že uvidím na zdi nápis AMI GO HOME. Toť se ví, že si komunisté přáli, aby Američané šli home.

Bez nich by strčili celou Evropu do kapsy.

Takže si nadále myslím, že by bylo dobré, abychom my, co nejsme putinci a nepřejeme si finlandizaci Česka, doprovodili americké vojáky při jejich cestě a když bude třeba, vlídně a laskavě vysvětlovali putincům zabaleným do ruské vlajky, že nedělají dobrou věc."

http://neviditelnypes.lidovky.cz/pobyt-nepobyt-0fm-/p_cirkus.aspx?c=A150322_210700_p_cirkus_nef

5 2
možnosti
AB

Co se týče odtržení a uznání Kosova, šlo o jednoznačnou politickou prasárnu, podporovanou i částí našeho politického spektra. Jen mě ve vašem příspěvku zaráží vaše pojetí demokracie. Já rozhodně považuji za demokratičtější referendum podporovaná více než 95 procenty obyvatelstva, než banderovský Majdan, podporovaný především západními bankéři.

6 11
možnosti

Já tohodle falešnýho Brichtu fakt žeru....Rv

4 2
možnosti
JH

J23a10n 82H46l55e13d77í87k

22. 3. 2015 23:31

v podstatě jde o to, zda se západní, svobodný styl života národa přenese na Ukrajinu a z ní na blízké Rusko. Taková smrtonosmá infekce se nelíbí žádným bolševíkům, jejichž nemocný a mocný vůdce chce naopak co nejdříve obnovit Sovětský Svaz a to minimálně v jeho původních hranicích, momentálně polyká Kazachstan a Bělorusko. Chudá a amatérská ukrajins armáda se sama neubrání a zlenivělí, nevychovaní a zcela tělesně nepřipravení  evropští dorostenci raději utečou na Špicberky, než by šli na zteč proti mongolským agresorům. A agresoru je stav velmi známý.

10 1
možnosti
JR

J19a16r17a 88R53a67n75k

23. 3. 2015 5:59

....diky, pane Hlediku, to je skutecne kvalitni odpoved pani Necasove:-)R^

4 1
možnosti
LC

Zajímavě napsáno, jen by mě zajímalo, co říkáte na odtržení Kosova od Srbska válečnou cestou s podporou USA a dalších zemí NATO?

2 3
možnosti
JH

J28a95n 55H28l84e94d59í29k

22. 3. 2015 23:44

pane Cvrček, 15.06.1389 srbský generál Hrebeljanovič  KOSOVO POLE ztratil, sultán Murad vyhrál, obyvatele poislámštil a ti dle islams.zákona pěstovali velké rodiny, tak po 15-ti dětech, zatímco srbské dámy tak po 1-2 potomkovi, takže, jak to mohlo po 600ti stech  létech asi dopadnout ??----  Za druhé, všechny mimosrbské jugosl.republiky nesly velmi nelibě a těžce agresivní způsoby vlády  Bělehradu, asi 45 let, včetně odvodu peněz z turistiky do Bělehradu.  Vzteklí Srbové bombardovali vše, co šlo, včetně architekt. památek, Miloševič- Karadžič- Mladič odpůrce vraždili na potkání, bylo velmi nutné jatka stopnout, ikdyž se vám mír určitě moc nelíbí.

3 3
možnosti