Slovaňák, vlajková loď Králova Pole slaví 100 let. Slavme společně

Základní škola na Slovanském náměstí patří k symbolům Králova Pole. Ne vždy se totiž stává, že výročí vyvolá takový ohlas jako to nynější a to zejména díky nasazení současných i bývalých kantorů

Pojďme si společně zavzpomínat na dětství na Slovaňáku a třeba si i porovnat, jaké to bylo, když jsme do školy chodili my a jaké pocity nás provázejí nyní. Na místě bude možné si vyzkoušet i napsat písemku, diktát či splnit každodenní úkoly nynějších žáků. Jak moc se škola proměnila? Pojďme se společně podívat nejen na interiér školy, ale také dnešní styl výuky. Třeba si mnozí z nás uvědomí, jak na tom současné děti vůbec jsou a co se po nich požaduje. Už to je samo o sobě mnohdy překvapením.

 

Přeji Slovaňáku hodně úspěchů do dalších sta let a ať i nadále hrdě nese zvolání, které má škola na průčelí: Po věky zde stůj-veď-chraň.vzdoruj!

 

A snad jen na závěr : škola dostane ke stému výročí od městské části dárek – dostane nový kabát. Během prázdnin a podzimu budou vyměněna  okna a opraví se celá fasáda včetně zateplení tělocvičny. Myslím, že lepší dominantu bude mít málokterá městská část v Brně.

 

Na setkání ve středu 21. 5. se těší Andrea Pazderová, místostarostka


 

Autor: Andrea Pazderová | středa 21.5.2014 6:23 | karma článku: 5,20 | přečteno: 160x
  • Další články autora

Andrea Pazderová

Královopolský Brownfield

27.6.2014 v 15:35 | Karma: 8,76

Andrea Pazderová

Královopolská čarodějnice

30.4.2014 v 14:38 | Karma: 10,88