Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

flavy

16. 4. 2009 10:31
Pane Payne, trváte na tom, že EU má mít nějakou vládu?

Já EU chápal jako zónu volného obchodu a pohybu osob. K tomu přeci Evropa nepotřebuje žádnou vládu, může jít o dohodu jednotlivých členských zemí. Připustíte-li jakoukoliv evropskou vládu, pak vždy mluvíte o federální Evropě. Troufnul bych si říci, že úřednická vláda (u které nikdo neví, odkud se vzala) dává Česku větší šanci zachovat své zájmy, než politická vláda. Jak chcete v demokratickém politickém boji konkurovat s 10 mil. obyvatel Česka šedesáti milionové Francii, nebo 82 milionovému Německu?

Ve společném státě s nimi si nebudeme nikdy rovni. Němce nebude donekonečna bavit cpát x více peněz do společného podniku a mít stejnou váhu hlasu jako jiní, co nedávají skoro nic.

Obáváte se válečného harašení evropských mocností? Tak zařiďte volný obchod a pohyb osob. Když každý jeden občan bude mít stejnou možnost uplatnit se u sousedů, pak přestane přemýšlet o tom, že se má soused lépe, a že by mu nejradši rozbil hubu a něco mu sebral (příčina války).

Souhlas se Saša níže…

0 0
možnosti
AA

Saša

16. 4. 2009 7:41
Demokracie v mnohnárodním státě je nástrojem útlaku.

Demokratické mechanismy v mnohonárodním státě vždy vedou k tomu, že stát se stane vlastnictvím nejpočetnějšího národa a ostatní národy se stanou menšinou, stále méně a méně trpěnou a stále více a více odnárodňovanou.

V EU se takový tlak na odnárodňování menších národů již začíná projevovat, a to v ní ještě demokracie zavedena nebyla.

Je třeba znát dobře a důkladně historii (nejen Evropy) a poučit se z ní. (K tomu je zase třeba znát dobře logiku jako vědu -  bez toho to nejde.)

Snahy o zavedení demokracie v EU jsou snahami o posílení EU, o přeměnu EU ze spolku států v jeden stát - což je ale pravý opak toho, co SSO inserovala jako důvod svého vzniku.

0 0
možnosti
AA

Saša

16. 4. 2009 7:35
Demokracie je forma vlády v národním státě.

V jednolitém národním státě nebo v malinkém (např. městském) státě, kde se všichni politickými právy nadaní občané navzájem znají.

V mnohonárodním státě demokracie nefunguje - nikdy nefungovala. Existují jen 2 výjimky: USA a Švýcarská konfederace. V USA ovšem fungovala demokracie vždy jako doplněk a současně spolutvůrce mechanismu odnárodnění přestěhovalců a jejich přeměny v jednotný protonárod, ve Švýcarsku pak byla a je velice výrazně modifikována rozsáhlou samostatností jednotlivých kantonů (i na poli mezinárodním).

Zvláštní pokus o demokracii byl Československo - ale také se nepovedl. Ani ten širší pokus s Němci, ani pozdější a promyšlenější pokus o federální demokracii se Slováky. Přestože byl vyvinut velmi promyšlený systém dělby dvoukomorovosti se zákazem majorisace a vyvážený systém dělby působnosti F-R, stejně federální stát zanikl. V mnohonárodním státě prostě není demokracie možná.

0 0
možnosti
MS

kenzo

16. 4. 2009 0:56
Pravdivá to slova!!

"Chceme-li zachovat v Evropě svobodu, musíme nahradit stávající vládu úředníků jinou alternativou. Jakékoli politické řešení bude lepší, než současná podoba EU."

V této souvislosti si kladu otázku, je snad i ten nezájem Evropanů o volby do EP projevem důvěry a přesvědčení občanů v principy tohoto projektu, které stojí za aktivní občanskou účast např. při volbách, nebo opaku - nedůvěry a nepřesvědčení, že volební účast něco změní? Vizitka současného stavu této instituce to určitě je! Výsledky průzkumu dávají zapravdu politologovi Rubejškovi, "EU dnes chybí duch i přesvědčený občan, občan, kterého se snaží EU spíše odsunout např. způsobem  schvalování LS"!

http://www.sme.sk/c/4392517/europanov-volby-do-europskeho-parlamentu-nezaujimaju.html

http://www.sme.sk/c/4390219/svedi-nemaju-zaujem-o-eurovolby.html

S panem Paynem pochopitelně souhlasím a má karmu!!!R^

0 0
možnosti
AA

Saša

16. 4. 2009 7:44
Velmi nepravdivá slova.

Je to úplně jinak: chceme-li zachovat v Evropě jejím obyvatelům svobodu, musíme zachovat politickou roztříštěnost Evropy, aby se všichni mocipáni navzájem žárlivě hlídali a aby každý měl šanci utéci z dosahu svých vládců, dospěje-li k názoru, že jeho svobodu ohrožují.

0 0
možnosti
MP

MMister.com

15. 4. 2009 20:28
Konečně!

Konečně to někdo řekl naplno. Evropská unie je institucionalizovaný socialismus!

Volím Payna!!!

0 0
možnosti
M

milanalois

15. 4. 2009 19:40
Demokraticie v EU? Noční můra!

Demokracie je záležitost vnitrostátní.

Mezistátní spolupráce není demokratická a nesmí být demokratická.

Demokracie vždy odstavuje menší národy a z jejich území dělá jen provincie ovládané velkými národy.

0 0
možnosti
JL

J@kub17

15. 4. 2009 21:31
Re: Demokraticie v EU? Noční můra!

Tak pravil odborník na MVZ.. .)

0 0
možnosti
M

milanalois

15. 4. 2009 19:09
Tak se mi to potvrzuje.

Chtěl jsem volit novou a neokoukanou SSO, než jsem se dověděl, že za ně bude kandidovat Payne.

Tento článek mne utrvzuje, že to nejde.

Jsem euroskeptik a nemohu volit někoho, kdo se snaží změnit EU na superstát.

0 0
možnosti
MP

MMister.com

15. 4. 2009 20:31
Re: Tak se mi to potvrzuje.

Nesnaží.

0 0
možnosti
O

omnisphere

15. 4. 2009 18:55
Vzkaz od ORWELLA

"Říkat pravdu v čase všeobecného klamu je revoluční čin"  G. Orwell

Řekněte jim to tam v bruselu, jsem zvědav jak pochodíte. Nejspíš se Vás budou chtít zbavit a nebo Vám nabídnou pěkné europeníze. Jsem zvědav, jak si povedete. Pokud jste čestný a morální člověk, fandím Vám a držím palce. Vykonáte tím práci i za mne.

0 0
možnosti
JP

Jiří Payne

15. 4. 2009 23:04
Re: Vzkaz od ORWELLA

Už jsem to zažil v dobách, kdy jsem byl v kotelně. Doufejme, že dnešní metody jsou o něco lidštější - tehdy se mne pokoušeli přejet autem. Co vymyslí dnes?

0 0
možnosti
JL

J@kub17

15. 4. 2009 18:48
Prosím odpovězte!!!

A jak to hodláte řešit??? Dejme tomu, že Vám dám hlas ve volbách do EP. Jak konkrétně budete prosazovat svoje názory v EP ??? Máte vůbec nějaký cíl, kromě negací současného stavu?? Ono je moc jednoduché a líbivé útčit na Komisi.. Ale je tu i Rada EU.. A ta určuje integraci.. Komise jen vykonává své pravomoci v rámci I. pilíře...  A ještě jedna věc.. Jak konkrétně se sníží hlas malým státům po přijetí Lisabonské smlouvy?  Pokud se dozvím odpověď, klidně Vás budu volit.

0 0
možnosti
K

kion123123

15. 4. 2009 18:42
Souhlasím s Vámi pane Payne

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz