Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

František Matějka

27. 4. 2009 9:25
Pro všechny zaslepené zastánce LS

Dobrý den. Pan Payne snad promine, že upoutávkou na svůj článek rozšířím snad opět obzory zastáncům LS. Přečtěte si novinky z chování těch, kterým se hodláte odevzdat podpisem LS...: http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/81267/Svoboda-nazoru-a-projevu-podle-sefu-EU-Dekuji-nechci.html#

0 0
možnosti

briza

27. 4. 2009 8:45
To v jedne povidce od Woodyho Allena...

... se po spatreni jisteho nebeskeho ukazu vsichni pripravovali na konec sveta ... A nakonec zavladlo velke zklamani kdyz misto konce sveta prislo jen dalsi pondeli a vsichni zase museli do prace. :-)

0 0
možnosti

kremsa

27. 4. 2009 7:28
Článek je skvělý, ale nemá pravdu

Pan Payne má pravdu v tom, že všechna ta citovaná ustanovení v LS jsou, a kdyby se měla realizovat, skutečně by znamenala konec NATO. Jenže se realizovat nebudou, nějak se to upytlíkuje, aby se vlk (LS) nažral a koza (NATO) zůstala celá. Ta ustanovení jsou spíš hrozba do vzdálené budoucnosti než reálný program na nejbližších deset let. Ale to mne na LS nejvíc žere, že je to snůška velkohubých víceznačných frází, a člověk nikdy neví, která z nich zůstane jen nerealizovanou frází, a která se bude doopravdy realizovat a kdy a jak. K tomu, co bych si představoval pod pojmem "smlouva" nebo dokonce "ústava", má LS svou mnohomluvností a nejasností nesmírně daleko.

0 0
možnosti

MiroTR

27. 4. 2009 7:34
Re: Článek je skvělý, ale nemá pravdu

Přesně. K čemu smlouva, která se nebude dodržovat ?

0 0
možnosti

Rommik

26. 4. 2009 23:30
LS..................

Je to asi tak, že LS stejně nikdo nebere vážně asi jako pravidla EU. Hrajeme si tady na vojáky, nic víc............Payne má přece pravdu- kdyby se měla LS doslovně dodržovat, je to prostě tak. Jenže už dnes se ví, že se stejně vůbec dodržovat NEBUDE !!!

0 0
možnosti

kašpar hauser

26. 4. 2009 23:29
Toho dne NATO končí

řekli mi zcela bez rozmýšlení. A tak jsem se nechal inspirovat, a zcela bez rozmýšlení napsal tento kompilát dojmů a zvrácených konkluzí.

0 0
možnosti

vaclav8

27. 4. 2009 8:35
Re: Toho dne NATO končí

Mohl byste být trochu konkrétnejší? V čem je článek kompilátem dojmů, co napsal autor špatně? Jinak se vystavujet nebezpečí , že budete považován za debila.

0 0
možnosti

kašpar hauser

26. 4. 2009 23:16
NATO pochopitelně neskončí, fakta jsou proti

Společná zahraniční politika EU existuje samozřejmě už nyní a NATO neohrožuje. Nebude tomu ani v budoucnosti. Kromě toho je v LS samotné a v připravovaných zárukách pro Iry ještě důrazněji stanoveno, že členství v obranných a vojenských paktech, stejně tak jako neutralita, jsou věcí každého jednotlivého státu. Z článku pana Payna logicky vyplývá, že bude-li členem NATO Evropská unie, vstoupí tímto automaticky do NATO Rakousko, Irsko a Švédsko. Nevstoupí, je to nonsens. Ani EU po vstupu Lisabonu v platnost nebude členem NATO, ani OSN ani jiné mezinárodní organizace. A to, že panu Paynovi někdo kdysi v USA naznačil, že hypotetické začleněnění Unie do Aliance by znamenalo konec Aliance, je zrovna tak nesmyslné. NATO zvládá změny počtu svých členů s přehledem, již dnes se dělí na dvě poměrně samostatné části - americkou a evropskou. Pan Payne toto všechno samozřejmě jako vzdělaný politik ví, staví ovšem na elektorátu blbů, pročež si podobný článek může dovolit. Snach jich nebude až moc ...

0 0
možnosti

Next Apache

27. 4. 2009 7:01
Re: NATO pochopitelně neskončí, fakta jsou proti

No, pokud má takový názor i stará Blažková...

0 0
možnosti

petacx

26. 4. 2009 23:16
Lisabonská smlouva je podvod na voličích

zkuste nekdo najit vecne argumenty proti: 

Lisabonská smlouva je podvod na voličích 

http://www.euportal.cz/Articles/4119-lisabonska-smlouva-je-podvod-na-volicich.aspx 

myslim ze se nechytate 8-o 8-o 8-o

0 0
možnosti

petacx

26. 4. 2009 23:17
Re: Klaus, pád vlády a ruské zájmy

podobne se nechytate vecne zkritizovat:

Klaus, pád vlády a ruské zájmy  http://www.revuepolitika.cz/clanky/78/klaus-pad-vlady-a-ruske-zajmy    8-o

;-€ R^ ;-€     jooooooo

0 0
možnosti

Vosta Jindra

26. 4. 2009 23:04
S napětím jsem čekal na konec článku

jestli třeba Lisabonskou smlouvou nekončí i svět. Možná Klausův svět. A to je dobře. Pro Čechy v první řadě. Jinak jsem Vás měl za docela soudného člověka, ale na tak krátkém místě napsat snůšku takových polopravd, dezinterpretací, lží a vyslovených pitomostí, je slušný výkon i na Klausovo zaměstnance. Možná až Vám LS přečte někdo jiný než Ondřej Hejma, tak Vám to dojde. Zázraky se dějí.

0 0
možnosti

urostly sympatak Arnie J.

26. 4. 2009 23:03
Clanek lze

Nadpis skoro zavani sirenim poplasne zpravy...

Normalni clovek to vidi, vsem ostatnim snad napovi uz to, ze na fotce ke clanku je StBacky bonzak Ondrej Hejma (kryci jmeno Rony, cislo 44963...

0 0
možnosti

MirosPikos

27. 4. 2009 8:48
Re: Clanek lze

A tvoje máma je STbák prosimtě...

0 0
možnosti

cekon

26. 4. 2009 22:45
EU čekají hodně těžké časy

EU nyní připomíná svadebčany druhý den po svadbě. Všichni se na všechny usmívají, v uších ještě zní Óda na radost. Ale už zítra začne všední život a táty se začnou přít kdo ponese náklady, kdo výhody. Ti velcí budou obviňovat malé, že na ně doplácí a ti malí, že velcí zneužívají moci...Tak se prostě společenství lidí chová už tisíce let.  Nyní byrokraté v Bruselu a velké státy (Německo a Francie především) vidí příležitost vyplnit mocenské vakuum, vzniklé po rozšíření Unie. Samozřejmě za minimálního dělení moci s občany a nejlépe navždy. Proto ty komplikované texty, kterým nikdo nerozumí .Proto ten chvat, honem než  přijdou první hádky a problémy.... EU čekají těžké časy, neboť je budovaná "shora" a nikoliv občany. Je to neuvěřitelný slepenec kultur, hospodářské a politické úrovně. A tohle vše má být řešeno byrokraty, které ani nikdo v jednotlivých zemích nezná. Takže se dočkáme dalších proklamací kdy dostihneme a předeženeme USA, nebo kdy musíme zavřít další fabriky...

0 0
možnosti

František Matějka

27. 4. 2009 9:30
Re: EU čekají hodně těžké časy

Naprostý souhlas. Nevidí to jen ti, co nejsou zvyklí (nebo nechtějí) mít odpovědnost sami za sebe...

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz