Permanentní revoluce už není bolševismus, teď je to Facebook

Permanentní revoluce - to je taková sranda, kterou vymysleli bolševici v 20. létech minulého století. Zjednodušeně řečeno jde o to, že ihned uděláte cokoliv, co vede k Vašemu cíli, jakkoliv šílený ten krok je. 

Bolševikům se to docela vymklo a narazili do zdi, ale Facebook na to jde vskutku bravurně a vede již několik let skutečnou permanentní technologickou revoluci.

Jen za posledních pár týdnů jsme se dozvěděli, že FB v kooperaci s UMG chystá velkou bombu na poli poslechu hudby, tedy trhu, kde dnes dominují YouTube, iTunes, Spotify apod., zároveň s tím popravil Facebook funkci ticker ve prospěch funkce strories a k tomu ještě FB rozjel křížovou výpravu proti tag baiting, like baiting a comment baiting technologiím. Jo a ještě bude automaticky poznávat Vaší tvář na všech fotkách a říkat Vám, kde a kdo vaše fotky zveřejnil. To poslední však v Evropě zatím neplatí, protože se tu FB zamotal v místních zákonech.

Že nevíte, co ty výše uveden pojmy vůbec znamenají? No v tom je celá pointa oné permanentní technologické revoluce: tato sociální síť se mění tak rychle, že sotva vznikl prostor pro like baiting, už zase tento prostor zanikl.

Facebook nepřetržitě a super intenzivně užívá technologii pokus/omyl a tím stále tříbí a zdokonaluje to, co mu vynáší maximum peněz a zároveň zachovává atraktivitu FB pro uživatelé. Proto taky tak citlivě pracuje se změnami: žádná velká reforma jednou za rok, hezky krůček po krůčku probíhá jedná velká revoluce, která vede k tomu, že ten kdo FB dva roky neviděl, by dnes uviděl zcela jinou sociální síť.

A perlička nakonec: blíží se další volby, pokud Vás silně otravují politické názory někoho ve Vašem okolí a zároveň ho chcete přestat sledovat pouze na období před volbami, je tady další nová funkce Facebooku: Snooze. Když to tlačítko použijete, neuvidíte po omezenou dobu od toho člověka žádné příspěvky a pak – třeba po volbách – se Vám jeho příspěvky znovu začnou zobrazovat. 

Autor: Sergej Pavljuk | středa 27.12.2017 16:09 | karma článku: 5,16 | přečteno: 219x