Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Však vaše poznámka mě k tomu navnadila :-)

0 0
možnosti
Foto

R^Moc pěkný článek:-)

1 0
možnosti
Foto

Pokud jsou v pravé spodní části fotografie č. 1 (pořízené shora z ulic Květná nebo Hroznová) budovy na bývalé konečné stanici tramvají (pro Brňáky šalin) v Pisárkách, potom kopec v pozadí, za kulatým pavilonem "Z", nemůže být Kraví hora (Brňáky zvaná jako Monte Bú), ale Červený kopec. Navíc je Kraví hora (od stanoviště autorky fota), vzdálena více než 2 km, o cca 45 stupňů opačným směrem a schovaná za úpatím dvou kopců, kterými jsou Žlutý kopec a Wilsonův les.

1 0
možnosti
Foto

R^ Ano pamatuji si, co je šalina i po 27 letech. Jela jsem kolem Svratky. Ulice ? Nějakým lesíkem, blízko bylo lanové centrum, pode mnou Svratka, vlevo dál takové to koupaliště (Riviéra?) . Tedy měla jsem za to, že někde na vrchu protilehlého kopce by mohla být Barvičova ulice, kde byla kdysi fakulta stavební. Dnes nevím. Pak Kraví hora je vlastně v zákrytu. Na náměstí Míru jsem rok bydlela. Takže je to Žlutý kopec, nebo jak se tomu říká?  Tak to jsem se dobře uťala v odhadu. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, to mě těší. Já vždycky něco nadšeně stláskám a pak se podívám, Soňo, na Váše díla a řeknu si - co to tu řešíš ? ;-D

0 0
možnosti
Foto

V Marianském údolí jsem trávil spousty letních dnů :)

1 0
možnosti
Foto

Věřím, nechtělo se mi odtud, ale deš'tová mračna mě poháněla dále.  A stejně mě dohnala :-)

1 0
možnosti
Foto

Dóóbrý. Jako brněnského rodáka z Kéniku , byť drahně let žijícího v ostravském "exilu", mně podobné články , najmě s fotkami , pohladí po duši. Takže houšť a větší kapky !!:-)

1 0
možnosti
Foto

Dík, to mě těší. A příště pojedu zas do Ostravy, mám to přece jen na dohled :-)

0 0
možnosti
Foto

Ivčo, "chčije", mě dostalo úplně!;-D moc fajnR^

1 0
možnosti
JK

Prýgl není pro kolaře zrovna bomba. Nedá se kontinuálně projet, i když je pod hradem Vevří postavený cyklomost. Buď musíte po pravém břehu po nebezpečné silnici, nebo po levém v obtížném terénu. Doporučuji údolí Bílého potoka. Je tam celkem dost brodů, pokud jedete až od Velké Bíteše. Super výlet, trocha adrenalinu a dobrá Šmelcovna na trase, nebo ve V.Bítýšce několik možností, kde výlet zapít.:-) Taky údolí Svitavy je super, z Obřan směr Bílovice, Adamov a Blansko (tam jste asi byla). Taky doporučuji pohádku Máje , nebo celou tzv. brněnskou podkovu. Trasu najdete na netu.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za tipy. Byla jsem tam pouze 4 dny a část tras vedla po nostalgických vzpomínkách, jak se co změnilo. Ale bylo to i tak fajn. věřím, že se zas někdy vrátím. :-)

0 0
možnosti
MO

Dal jsem karmu. Jen doplním že některé brněnské úseky Svitavy či Svratky přestože vedou nijak malebnou městskou či průmyslovou zástavbou jsou kupodivu slušně zarybněny zejména původními říčními druhy ryb. Z brněnských mostů či nábřeží pokud to znáte se dají pozorovat  pěkné parmy,tloušti, ostroretky a jiné říční ryby téměř v centru.

2 0
možnosti
Foto

Ano chvilku jsem postávala a pozorovala. Po pravdě, až na přejezdy rušných komunikací je opravdu průjezd kolem obou dost klidný. Ale byla jsem zde v pozici cyklisty poprvé a šla jsem na to trochu intuitivně. Dík :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 855x
Vážně i nevážně, o tom, co mě napadá, o tom, co vidím cestou.

O svých zážitcích ze psího útulku jsem napsala knížku - Potkala jsem psy, útulek a lidi.

http://www.potkala-jsem-psy.cz/