Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Má se za to, že každá svéprávná osoba má rozum průměrného člověka…“ Tohle považuji za důležité. Nejsem právník, ale mám dojem, že když vaše babička s alzheimerem daruje podvodníkovi svůj dům, tak podle tohoto není možné smlouvu zneplatnit. Zbavit člena rodiny svéprávnosti není vůbec jednoduché.

1 0
možnosti
Foto

Pokud jsem pochopila, tak ano. Dotyčný může tvrdit, že jí chodil nakupovat, uklízet a ona mu darovala dům, což se nepříčí dobrým mravům. Ale příčí se to logice. Proto jsem hned v úvodu použila příměr o idiotech :-)

0 0
možnosti
RT

Smlouva o dílo mě zaujala,je možné ústně měnit tř.rozměry kachliček s řemeslníkem,než jaké máte ve smlouvě a řadu jiných věcí.Ty změny samozřejmě ve smlouvě změněny nebudou a tak by mě zajímalo jak to bude fungovat v praxi?

0 0
možnosti
Foto

No co se týče kachliček - ve smlouvě nemusíte mít vůbec uveden rozměr. Ve smlouvě, pokud ji vůbec máte, můžete mít klauzuli, že si určité (vetšinou interiérové ) záležitosti investor vybírá sám (obklady, dlažky, dveře, podlahové krytiny, zařizovací předměty... atd) a následně se pak přepočte, jestli si vybral v rámci předem dohodnuté ceny nebo si vybral něco kupříkladu dražšího. Aspoň firma u které pracuji to tak praktikuje, protože někdo si nedovede představit podle výkresů prostor a tudíž ani nemá představu, jaké se mu budou líbit obklady, až ten prostor uvidí. Toto jsou záležitosti, které si může zákazník vždy dohodnout s realizační firmou. Respektive při dnešním stavu ... mělo by mu to být umožněno. A solidní firma s tím nemá absolutně žádný problém.

0 0
možnosti
JH

Jen k části článku. Dotace, subvence, granty, jsou to nejfrekventovanější slova ve sdělovacích prostředcích. Lidem je vtloukáno do hlavy, že je naprosto normální ba dokonce žádoucí, dostávat něco zadarmo na úkor druhých, kteří to musí zaplatit. Ten zmíněný živnostník byl hloupý, jelikož tomu věřil. Naprostý opak je pravdou, pokud chci být v podnikání úspěšný musím jít do jisté míry rizika a financovat si to sám. To není o úřednících, to je o zvráceném zvýhodňování jen některých a pokud to bude pokračovat dojedeme na korupci a zdeformované tržní prostředí.

0 0
možnosti
Foto

Víte, problém není ve zvrácenosti toho, že chce něco zadarmo, problém je v tom, že se zeptáte úředníka, protože máte dobrý důvod se domnívat, že snad bude dobře informován, jestli to lze a on vám odpoví, že lze když.... To když - zajištění papírových záležitostí, plné moci, přepisy, finanční transakce a mnoho dalšího- je stálo více než rok života. Po dodání všech dokladů jim další úřednk řekl, že ano, že je to správně. A na závěr jim třetí úředník řekl, že to co mu říkali dva jeho kolegové byl naprostý nesmysl. Takže v tu chvíli si řeknete, proč tam ti dva vůbec jsou? Za co jsou placeni?  Ano následně se dotyčný postižený nechal slyšet, že kdyby to věděl, tak radši bude dřít ve fabrice na tři směny a záměr o pár let odloží. Jsou totiž obory, kde, i když chcete, úvěr na rozjezd podnikání dle vašich představ nedostanete. Nebo za takových podmínek, že vás to znechutí hned na počátku. Ale to nevyřeším ani já, ani vy R^

0 0
možnosti
PP

Mě to školení teprve čeká. :-( Cituji: "Má se za to, že každá svéprávná osoba má rozum průměrného člověka", hm, tak proč je tedy zákon proti "šmejdům"? A pokud opravuejte ten barák, může požádat o dotaci na to, co si úředníci vymýšlejí, ale jen "můžete".

2 0
možnosti
Foto

Ano můžete :-) Můžete v podstatě všechno, co není zakázáno a neodporuje dobrým mravům, atd ....;-D

1 0
možnosti
VM

Jedenz poslanců  cirka před rokem vysoipil v televizi a pod latinskou frází opakovaně sdělil, že vymahatlnost mpráva v našem státě je minimální.Filoosofové sice praví non iurare in verba magistri, ale něco na tom bude

1 0
možnosti
VM

Konkretně jste se okrajově zmínila o smlouvě o dílo. Ovšem o konkretních klauasulích event. legislatvních normách se jaksi nevyjadřujete.

  Pokud jse  o sezení v Brně, vyšla jste z toho dobře. Ti starší mají akutní ústřel pateře bederní..

0 0
možnosti
Foto

Ani to nebylo mým záměrem. Necítím se dostatečně fundovaná referovat o tom, co jsem slyšela poprvé a ještě "z rychlíku". Bylo to míněno jako zamyšlení nad tím, že mi konečně při té příležitosti docvaklo, co zas "nového a lepšího" na nás vymysleli. A že půjde do tuhého, než se to zase utřepe.

Bylo to v Ostravě a odnesla jsem to jenom nafouknutou hlavou ;-)

0 0
možnosti
FV

Holt, lid si to tak přeje. Přeje si složité zákony, přemíru úřadů a úředníků, tak mu to dopřejme ;-)

2 1
možnosti
Foto

Co by jinak "průměrný občan" dělal, kdyby na něho nečíhaly nástrahy průměrného života? :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 855x
Vážně i nevážně, o tom, co mě napadá, o tom, co vidím cestou.

O svých zážitcích ze psího útulku jsem napsala knížku - Potkala jsem psy, útulek a lidi.

http://www.potkala-jsem-psy.cz/