Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

...moc nerozumím... to si může každý příchozí vzít ven psa, na kterého ukáže prstem? A nemají právě zaměstnanci útulku - kteří znají nejlíp povahu a sklony psů - usměrnit "venčitele" radou nebo přímým sdělením, že např. tento pes není vhodný pro subtilní dívku, nebo že se pere, nebo že je "tahač"..? Chápete třeba, že já jako majitel mírumilovného klidného 45kilového beaucerona bych si asi klidně troufla na stejně velkého psa (ale určitě bych se zeptala  na jeho vlastnosti) a je jen na vás, abyste mně upozornili, že vybraného psa znáte dobře, a že se mnou (např.) prostě "zacvičí", nebo že je rváč (to nemůžu vidět?)  a že bych se na to měla připravit ... No prostě "mluvení a mluvení" se nevyhnete, tedy pokud chcete, aby psy vzal někdo ven, pokud mluvit nechcete, tak nechte psy zavřené ... Jo, bylo by ideální, kdyby chodili venčit jen zkušení pejskaři - ale i ti by potřebovali od vás nějaké stručné shrnutí toho, jaký je přebíraný pes...

2 0
možnosti
JR

J51a10r36a 75R68a56n63k

19. 6. 2014 23:55

Chodim "vencit" jako dobrovolnik, 1-2x tydne, pokud nemohu - zatelefonuji. Mam na voditkach 4-6, ja si nevybiram, utulek mi vzdy nejake da do ruky i podle velikosti, tady se to dela bezne a zatim zadny problem nebyl. Zatim nemohu psa mit.....za 3, 4 roky ano, mam jeste v planu nekolik velkych cest, ktere zaberou vzdy nekolik mesicu, az si to splnim, pak si vezmu urcite psa z utulku a na veku a krase nebude zalezet. Tady uz mnoho let funguji denni "skolky" pro psy, jejich majitele chodi do prace a nechteji psa nechat doma samotneho. Pro "vencitele" a majitele "skolek" je to dobre placena prace a vidam je nekdy i s 8 psy a nikdo nema voditka moc zapletena....oni si zvyknou, je to urcita cast trenovani.

Ale R^a pokracujte!!

1 0
možnosti
Foto

R^Užitečný článek. Člověk by měl dělat všechno s rozumem a nemyslet u toho pouze na sebe. A to i v případech, že tím druhým je "jenom" zvíře.:-)

2 0
možnosti
Foto

R^Přesně tak, navíc právě proto, že ten pes není můj, musím být ostražitější. Ale každý to vidí jinak, lidé jsou různí :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 855x
Vážně i nevážně, o tom, co mě napadá, o tom, co vidím cestou.

O svých zážitcích ze psího útulku jsem napsala knížku - Potkala jsem psy, útulek a lidi.

http://www.potkala-jsem-psy.cz/