Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

Posudkové komise připomínají v mnohém bývalé potratové komise, stylem jednání a zřejmě i čekáním na úplatek.

0 0
možnosti
Foto

Osobně znám mnoho poškozených lidí, s devastačnímiporaněními...“máte tu nohu pane hodně zdevastovanou, ale na ID to není, i kdyžnemůžete pořádně chodit..." Dali mu jen 30%, jinému zase chyběly jen 2body,aby měl 35% a dostal ČID. Pokud mátevzdělání na programátora, můžete sedět za počítačem a tam nohy nepotřebujete.Většině jsme pomohli napsat odvolání a poskytli kvalitní znalecký posudek (bez toho to prostě nejde)...itento boj s posudkáři je možné vyhrát, i když pro samotného jedince není tatobitva mnohdy úspěšná a nakonec vyhraná.

3 0
možnosti
PP

Zkuset se na to podívat takto: Zeptejte se těch, co se vám na ten invalidní důchod skládají, zda by se na něj skládali dobrovolně. Daňové zatížení u nás je šílené, třeba skoro polovinu výdajů na mzdu sebere stát v daních. Proto musí posudkoví lékaři zvažovat dobře, zda na to máme, tedy zda to plátci daní pořád ještě utáhnou. Hlasy těch, co platí malé či žádné daně, a těch je u nás větší část, nemají smysl. Oni pouze lajkují, tedy je to nic nestojí, ale kdyby měli na invalidní důchody přispívat stejně jako ti, co je financují z daní dnes, a proč ne?, tak by najednou měli jiný názor.

4 3
možnosti
JS

hahaha, invalidni duchody jsou zrnkem soli v mori vydaju ceskeho statu

1 0
možnosti
VN

Já znám feťáka, co se chlubí, že bere na hlavu 15 tisíc důchodu a kamarádky táta, co nemůže chodit, dostal jenom poloviční důchod, protože prý sedavé zaměstnání dělat může :-(

3 0
možnosti
JB

Dovoluji si tvrdit, že pokud dostane 90 % posudkových démonů přes ústa, tak všichni budou vědět proč.

3 0
možnosti
ML

Tohle je důsledek předešlých pravicových vlád. Dovolím si tvrdit, že k genocidě zdravotně postižených mají hodně blízko. Už jen to hajlování jim chybí - aby se jasně prezentovali kde vlastně stojí...

4 2
možnosti
JK

Mýlíte se.  Musíte jít ještě hlouběji do minulosti.

1 0
možnosti
Foto

Mám osobní zkušenost:

Po dlouhodobé nemoci jsem byl přizván k obvodnímu lékaři na čtvrtek v 11:oo hod, kde můj stav posoudí "lékař" LPK.

Ve čtvrtek cca ve 12:oo přiběhla manželka ze zaměstnání, že mne sháněla obvodní lékařka a že jsem u ní měl v 11:oo být. O ničem jsem nevěděl, žádné vyrozumění jsem nedostal a mobil ze zásady u sebe nenosím.

I volal jsem obratem lékařce, která mi řekla, že mi poštou posílali pozvánku a protože jsem se nedostavil, "lékařka" LPK mi ukončila s okamžitou platností nemocenskou a basta! Vyžádal jsem si číslo no onu paní LPK a cca vr 14:oo jsem se jí dovolal. "Dostal jste pozvánku a my jsme vám volali a vy nikde. Konec diskuse." Námitku, že jsem pozvánku nedostal a telefon nemusím mít implantován do mozku ani nehodlala vyslechnout.

Pozvánku jsem skutečně dostal - v pátek. Byla odeslána (podle razítka) ve středu po 16:oo hod... A byl jsem tím pádem zdravější, než novorozené mimino.

7 0
možnosti
Foto

R^Díky za zkušenost. Ač podobné zkušenosti nemám a příběh jsem "jen" převyprávěla, není to případ ojedinělý a mám pocit, že jsem do světa nevypouštěla nějaký blud. Pevně věřím, že "nařízené" zdraví vám vydrželo. R^

3 0
možnosti
JR

Pohybuji se "v oboru" a musím potvrdit, že po reformě pana Drábka "slepí vidí, hluší slyší a beznozí se stávají atlety", kam se hrabou Lurdy.

Vaše kamarádka měla kliku, že se s ní vůbec někdo bavil, posudkoví lékaři většinou rozhodují na základě lékařských zpráv, aniž by pacienta, resp. žadatele, vůbec kdy viděli. A pak se dozvíte, že mentálně postižený člověk zná 12 tiskacích písmen, což je ohodnoceno obratem "je schopen písemného styku s úřady".

Je zjevné, co si takový posudkový lékař myslí o úřednících...:-/

17 0
možnosti
PN

Zajímavý systém měla starověká Sparta. Ale nikdy jsem neslyšel, že by v ní žili nepřizpůsobiví.

1 3
možnosti
Foto

R^Pokud si matně vybavuju, ale možná jsem jinde, měli snad nějakou radu starších, nějaké volené úředníky s realativně neomezenou mocí. Ale taky měli arény a s hříšníky ("nepřizpůsobivými"? )se moc nepárali. Ale to bych tady nemohla zmínit vůbec :-)

0 0
možnosti
PF

P89e39t44r 74F68r77a60n94c

19. 5. 2014 8:11

Karma. Nesouhlasím pouze s jednou věcí. Špatný systém je třeba kritizovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 855x
Vážně i nevážně, o tom, co mě napadá, o tom, co vidím cestou.

O svých zážitcích ze psího útulku jsem napsala knížku - Potkala jsem psy, útulek a lidi.

http://www.potkala-jsem-psy.cz/