Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Mám ve svém okolí tři rodiny s malými dětmi a psy z útulku. Jeden je z Egypta, druhý někde z Kosova a ten třetí taky z Balkánu. Ne že by byli zlí k dětem, to rozhodně ne. Ten "Egypťan" je takové sympatické veliké tele, ti dva ostatní pouliční směs ala galgo. Dva z nich chronicky utíkají a jeden je nesnesitelný štěkloun. Všechny rodiny se shodnou, že už by zvíře z útulku nikdy... Ono to není legrace psa pořád někde hledat, nebo žít v neustálém řevu když venku před domem kdosi přejde nebo přejede auto.

1 0
možnosti
Foto

Ano, takové taky znám, přišli do útulku s pověstí obratného lezce přes ploty. Když byl ve venkovním výběhu a zjistil, že se nikdo nedívá, už byl někomu v uličce za zadkem. Ale někdo si ho vzal a kupodivu pesek se drží doma, takže je to asi taky o kázni a autoritě páníčka.:-)

0 0
možnosti
Foto

R^karma za hezký článek

3 0
možnosti
Foto

K malým dětem psejka z útulku...já...nikdy :)

1 1
možnosti
Foto

Ani malého voříška, co ho člověk strčí do kapsy? Tož ...;-D

2 0
možnosti
Foto

Od svého mládí mám pátého německého ovčáka. Všech pět jsem si přinesla jako malá štěňátka. Každý z těchto psů potřeboval jiný přístup, tedy se nedaly při jejich výchově používat stejné metody. Všichni se mi vryli pod kůži a na každého mám nějakou pěknou vzpomínku. Ten poslední mi stále dělá společnost při mých procházkách a je to on, ne já, za kým se všichni otáčejí, protože je opravdu jak televizní hvězda Rex.

Pes, to je přítel, ochránce, bavič a taky zlobidlo. Nenajdete lepšího posluchače a společníka. Co do něj vložíte, to můžete očekávat.

Pes se nenarodí s povahou zabijáka, je to malá, milá kulička a vy ho musíte dobře vychovat. Přesně tak jako svoje děti, důsledně. Vždy musi vědět, že jste jeho pán, tedy autorita. Stále se pokouší vzít na sebe úlohu vůdce, ale nesmíte mu to dovolit. On musí respektovat vás, ale také vy jeho. Je to osobnost a navíc strašně citlivá a každé bezpráví si pamatuje a neodpuští.

Z tohoto důvodu obdivuji lidi, kteří si vezmou psa z útulku. Můžete narazit na takového který byl svým pánečkem hýčkán a proto má milou povahu. Jsou však případy, kdy jejich majitelé byli surovci a pes měl opravdu psí život. Tady někdy hrozí nebezpečí, že uděláte pohyb, který mu připomene  surové chování bývalého majitele a on zaútočí. Nestává se to často, ale je třeba, alespoň ze začátku sledovat jeho reakce, aby nedošlo ke zbytečným komplikacím.

 Všechny špatné návyky se dají postupně odstranit a každý pes vám svojí láskou vynahradí vaši trpělivost.:-)

5 0
možnosti
Foto

Nemecti ovcaci jsou ostri psi a musi mit dobrou vychovu. My mame vzdycky nejakeho krizence a ted dalmatina. Moc vychovany neni, nikdy ho nikdo nevychoval, protoze byl u stare pani a delal si, co chce, oni dalmatini jdou tezko vychovat stejne. Je to dobrak anarchista a doma mi sni, na co prijde. Od biskupskeho chlebicku az po syrovou bramboru. Venku je v pohode, dokonce posloucha, hlida si me, ma strach zustat sam, ze se ztrati.Stal se z neho taky krasavec, kazdy ho obdivuje a chce hladit, ale on ma trochu strach. O lidi ani jine psy nema zajem, ale vsechno musi zkoumat a vsude nakukovat, beda, jak je nekde otevrena garaz nebo zahrada a taky prozkoumava vsechny popelnice, jestli nejdou otevrit.

2 0
možnosti
Foto

Luxusní německá gaučová doga;-DR^ Tu bych chtěla vidět:-)

2 0
možnosti
Foto

Luxusní ;-D soudím dle luxusního obojku, který měl pesák na sobě při odchytu. krásný šedý exemplář, mladý, říkali jsme mu Goliáš. Zdržel se kupodivu dost dlouho na tak atraktivní plemeno. Za 250,- nekupte to ;-D Možná bych v archivu našli domov našla i fotku, ale tady asi odkazy stejně nesmím dávat :-)

1 0
možnosti
Foto

:-)R^

I když bych si útuláčka domů nevzala (nebo malého), tak Vám fandím.

Dcera chodí 1x měsíčně do útulku taky venčit psy. Když jsem se jí ptala, jestli by si nějakýho vzala domů, tak řekla, že ne, že nám stačí Šmudla;-D

1 0
možnosti
Foto

Velmi dobře napsáno, tenhle článek by měl být poután na hlavní stránce IDnes. Jenže odpovědní redaktoři by ho tam dali jen v případě, kdyby pes z útulku pokousal svého majitele. Četl jsem kdysi o partě lidí, která pravidelně vyráží na výlety tam, kde jsou psí útulky, vezmou co nejvíce psů a brouzdají s nimi celý den po okolí. Před takovými lidmi (teda pokud bych ho nosil) smekám klobouk. I před Vámi, paní autorko.

4 0
možnosti
Foto

Dík, tak to je fantazie, že si mohou vzít psa na celý den, u "nás" jen na hoďku a půl.

2 0
možnosti
Foto

J70a17n36a 90M25a89j91o95v42á

15. 2. 2014 15:10

Ráda si u vás o pejscích čtu. Kdo ví, třeba si jednou taky nějakého pořídíme.R^

3 0
možnosti
Foto

Pejsek je neco fantastickeho. Odbourava stress. Ja jsem denne venku za kazdeho pocasi uz 35 let, je to videt na pleti i na postave. Vdala jsem se do Nemecka a moje osmileta fenka krizence se stehovala se mnou. Moje prvni pratelstvi jsem uzavrela na prochazkach se psem. Do dneska jsou skoro vsichni mi pratele pejskari. No a manzel mini, ze pejsan je nejlepsi antidepresivum.

3 0
možnosti
Foto

V Nemecku musite zaplatit za psa z utulku 250€ za psa a 350€ za fenku jsou vykastrovanim fenky sterilizovane, maji chip a ockovani. Plati se stejny poplatek za stareho nebo mladeho, krizence nebo cistokrevneho. Moji znami maji vesmes psy z utulku nebo ruznych " pomoci v nouzi". Pracovnici z utulku prijdou domacnost kontrolovat, nez pejska odevzdaji. Benny byl u nas na navsteve a ochranci zvirat prisli a podivali se, jak se citi a jak se s nim zachazi. Starsi lide, pres 65 let uz mladsiho pejska v utulku nedostanou.

2 0
možnosti
Foto

Tak to je tedy pálka!V útulku kam chodím je to jen poplatek za očkování, za všechny stejně. Vychází to, mám dojem, do 300,- Kč.

1 0
možnosti
Foto

Ja si Vas moc vazim pani Ivanko, ze bojujete za utulacky. Jsou to nejlepsi pejsani a nejvdecnejsi a Vase blogy pomuzou odbourat predsudky...

2 0
možnosti
Foto

Díky moc, kdo ví... pochopí R^V

1 0
možnosti