Diskuse

Kazím psy

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J44a15r56a 78R68a50n92k

24. 11. 2015 6:09

Ale jo, kdybych mohla, tak si je vsechny vezmuR^

1 0
možnosti
Foto

Ivo, hezky jsi to napsala:" Když tomu pejskovi dáte na dlani své srdíčko ..." a o tom to je. A jak Petra Staňková napsala, každý nový páníček si musí nastavit ta svoje pravidla. Moc velké díky za všechny psí duše;-)V

1 0
možnosti

Ivano, díky za všechny ty pejsky. A nedejte na hloupé remcání. Pokud se to dotyčným nelíbí, ať to dělají sami a lépe. Pejsci jsou zkrátka vděční za pozornost, lásku a venčení. Kéž by takových zlatíček, jako jste Vy, bylo více.V

1 0
možnosti
Foto

Dášo, děkuji za názor :-) Jsem psí laik, který si myslí, že pesáci v útulku mají radost z toho, že se dostanou ven, že dostanou kokino. Že je tam někdo, koho už znají. A kdo zná je, jejich tempo i chutě i možnosti.

Samozřejmě tam chodí i lidé jen tak náhodně a těm je úplně jedno, jestli pes chodí normálně, chce běhat nebo třeba nemůže chodit. Přišli v dobré víře udělat dobrý skutek.  A nikdy více už psa neuvidí. Je jim to třeba jedno.

A samozřejmě jsem tímto svým konáním trnem v oku některým pejskařům. Občas i já kritizuji. Ale nesedím na zadku. A komu se to nelíbí,  ..... ;-D

1 0
možnosti

J94a83r84a 86R31a50n78k

22. 11. 2015 21:33

Mate velke srdceR^ Chodim take, vetsinou jednou tydne, zdejsi utulek je blizko, vetsinou dostanu 4 a vlaju za nimi:-)

1 0
možnosti
Foto

Tak já za venčící dobu stihnu 3-4, když nejsou další venčitelé, nebo si na celou dobu vezmu jednoho , ať si užije. Dohromady ale ne, to by někteří nedali. Socializujeme venku některé pomaličku, ale jsou tací, co by vedle sebe jít nemohli. :-)

1 0
možnosti
Foto

J25a40n 56A45n63d67r39l23e

22. 11. 2015 20:58

Ivo, bud sva a neprestavej R^

2 0
možnosti

Psi v útulku potřebují hlavně lítat, čůrat, lítat,... To, že má vodítko i druhý konec, začnou vnímat pouze pokud o to ten na druhém konci stojí a něco pro to dělá. Takže pokud vám vyhovuje stávající situace, není důvod ji měnit. Nový páníček si nastaví svoje pravidla a navíc se většina psů po vytažení z útulku časem zklidní - až začnou věřit, že už je to napořád a nemusí si dosyta užít každé vteřiny mimo kotec.

Pokud se v tom útulku někdo pokouší o nějakou výchovu, je možné koupit nějaký univerzálnější postroj a nechat psa tahat na postroji, kde je to žádoucí (na obojku by pes tahat neměl).

Piškoty (cokoliv) cizím psům nabízet pouze po souhlasu majitele. Útulkovým s rozumem klidně. S rozumem = za přejití kladiny nedostane těch piškotů deset, ale po kousíčkách jeden nebo dva (neskládat na kladinu, ale pes nakrátko, piškot v druhé ruce a psa vedu, občas jej nechám kus ukousnout, rukou s vodítkem jistím). Za vycházku jich neskrmím pytlík, lámu na kousíčky, nedávám za smutné vočíčka, ale za spolupráci.

Díky za každého vylítaného a pomazleného útulkáče! R^

2 0
možnosti
Foto

R^ jejda, pejskařka tělem i dušiR^;-) Díky za tipy. S tou kladinou je to tak, že některým ukážu osobně a jdou, někteří i bez příkladu, ani nechtějí odměnu, někdy piškot do ruky. Ale speciálně Ben jde za tou rukou vedle :-) Takže tam mi zabrala jen pokládka piškotů. A kdybych mu dala ukousnout půl piškotu, jsem bez prstů ;-D

S těmi piškoty už to nepřeháním, byli jiní experti, co spotřebovali pytlík za procházku. Ale třeba Rexe jinak do kotce nedostaneme. Tedy dostaneme, ale musí něco dostat do misky, aby tam zůstal a my mohli ven. Takže hrstička nakonec. Jinak dostane 1,2 za pózu a usednutí.:-)

1 0
možnosti
Foto

Nedbej na žvásty a dělej podle svého. Ti krasavci to dobře ví, jaká seš fajnáR^;-D Jeden hezčí, jak druhý..a ta Belinka je jaká rasa? Měli jsme bílou špici, připomíná mi ji.;-(

4 0
možnosti
Foto

Je Jitko, špicka. Majitelka si k ní přibrala ještě tu šeltii z jiného útulku a Danteho si vzal spolubydlící. Byla s ní na nějaké výstavě, nebo soutěži a je nejkrásnějším psem hradu Starý Jičín :-) Krasavice. A ten kožuch, když se pomucká :-)

2 0
možnosti
Foto

Ty jsi pro psy dárek od psího pánaboha...V

4 0
možnosti
Foto

Ale tož, Ivi. ;-D Někteří to vidí jinak. Tvrdohlavá, nepoučitelná, sebestředná - jé já tady popisuji kočičí povahu ;-D Kočkař.;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 855x
Vážně i nevážně, o tom, co mě napadá, o tom, co vidím cestou.

O svých zážitcích ze psího útulku jsem napsala knížku - Potkala jsem psy, útulek a lidi.

http://www.potkala-jsem-psy.cz/