Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

26. 6. 2011 9:45
dvě poznámky které spolu nesouvisí

Ta první, že skutečně nemá cenu se ptát co dala studentovi maturita, dokonce ta její státní část. Ta mu skutečně nic ale vůbec nic nepřinese, a musí jí stoicky přijmout jakou součást státní  buzerace pro získání  potřebného úředního lejstra.Se kterou se pak bude setkávat už celý život, a podobných vyplňovacích a zaškrtávacích formulářů, se všemi možnými i nemožnými údaji bude vyplňovat desítky, od vstupu do zaměstnání, žádosti o povolení k podnikání, povolování čehokoliv co erár reguluje , až nakonec k žádosti o důchod popřípadě místo na hřbitově. A měl by tedy té státní maturitě věnovat právě tolik pozornosti jako všem těm dalším formulářům, protože bez nich se v životě nikam nehne.

Druhá poznámka je že  nelze usuzovat podle letošních otázek, jak budou vypadat ty příští rok. Protože MŠ i Cermat mají naprosté hafo v tom co se má vlastně testovat, tak příští rok můžou klidně dát přednost té gramatice se zaměřením na vyjmenovaná slova po b,,,

0 0
možnosti

pajule_k

26. 6. 2011 10:51
Re: dvě poznámky které spolu nesouvisí

ad  1 - V zásadě s Vámi souhlasím, pořád bych ale preferovala tuhle nutnou "státní buzeraci" spíše formou srovnávacích testů, které by pro samotné studenty valný význam neměly, ale sloužily by ke statistikám a srovnání úrovně škol. Maturita by snad měla pořád ukončovat střední vzdělání, trochu studenty vyděsit a přimět je, aby se na ni zodpovědně připravili, raději než si z ní tropili posměch. Vím, že jde o vzdělání, ne o papír, ale děsí mne představa, že 8let na gymplu vyústí v takovéhle "finále."

ad 2 - Uznávám, že v oficiálních požadavcích nové maturity je i zmínka o gramatice a pravidlech pravopisu,snad se v příštích letech upřednostní. Je snad ještě horší, že studenti nebudou vědět, co je čeká,a přípravu podcení.Navíc jestli jsem to dobře pochopila,CERMAT vytvořil banku pracovních listů a testových otázek,ze kterých bude v následujících letech čerpat,aniž by ji nějak významně doplňoval.Takže jestli i příští rok všechny otázky uniknou, bude kolem maturit stejný humbuk jako letos?

0 0
možnosti

Tipeq

25. 6. 2011 22:43
Srovnávací výstupní zkoušky

smysl mají. Ale samy o sobě nestačí. Omezit počty studentů a zavést  opět povinné přijímacími zkoušky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1006x
studentka ekonomie, milovnice jazyků, zapřísáhlá cestovatelka a amatérská blogerka