Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Podívejte se na procentní výsledky prezidentských voleb 2010:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_presidential_election,_2010#mediaviewer/File:%D0%94%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8%D0%B9_%D1%82%D1%83%D1%80_2010_%D0%BF%D0%BE_%D0%BE%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%85-en.png

Podle mého názoru dávají jasnou odpověď, proč dopadly referenda v Luhanské a Doněcké oblasti tak jak dopadly.

Současná občanská válka vykopala obrovské příkopy. Čekal jsem, že nově zvolený ukrajinský prezident se bude snažit o politickou dohodu s východem země - bohužel ale odmítl jednat se zástupci povstalců a nakonec zahájil vojenskou ofenzivu - pro obyvatele Donbasu je tedy agresorem.

Dávno před eskalací konfliktu navrhlo Rusko jako řešení federalizaci Ukrajiny - Ukrajina i Západ to ale odmítli.

3 0
možnosti

pane Nováku,

referendum o odtržení "Maloruska" od Ukrajiny proběhlo 11.května 2014. Tamní obyvatelstvo se výjádřilo pro samostatnost. Přesně to bylo 89% hlasujících.

6 2
možnosti
PN

P37a18v31e20l 76N37o18v89á44k

14. 8. 2014 12:00

Pane Šejno,

Čísla o účasti se pohybují od 20 % do 70 %. V tomto "referendu" sice hlasovalo 89 % pro nezávislost na Ukrajině, ale jiné průzkumy ukazují že 2/3 až 3/4 obyvatel chtějí zůstat na Ukrajině. A možná proto Vámi zmiňované referendum neuznala vůbec žádná země, ani Rusko. A možná proto se Putin bojí uspořádat podobné referendum jako na Krymu, kterým by se mohl ohánět. Tedy, kdyby dopadlo, jak si přeje..

2 5
možnosti

Víte, je to asi marné, ale odpověď je poměrně jednoduchá. Stačí mít alespoň nějaké informace, nějaké znalosti a nemít zalepené oči z ideologické předpojatosti.

Ten východ se v minulosti nikdy nechtěl odtrhnout od Ukrajiny na rozdíl od Krymu. A nikdy se nechtěl připojit k Rusku, to až v poslední době ze zoufalství.

A protože se nikdy od té Ukrajiny odtrhnout nechtěl (chtěl jen federalizaci a větší autonomii) nedovolují mu vlastní referendum vyhlásit ukrajinské zákony. Referendum by muselo být celoukrajinské, což jak snad i Vy pochopíte, by nemělo faktický smysl.

A referendum podle mezinárodního práva, jež by mohlo stát nad ukrajinskými zákony tu možné není na základě nedostatečného počtu Rusů pro uplatnění práva na sebeurčení.

Ale proč by Vás a podobné uvažující z pozic vlastních emocí mělo něco takové zajímat, že.

3 0
možnosti
Foto

Stačí mít opravdu nějaké informace,nějaké znalosti a nebýt ideologicky předpojatý a dojde se k závěru, že Rusům na Krymu nic nescházelo. Měli svoji autonomii. Referendum na Krymu vyvolali Rusové, kteří tam poslali okupační vojsko. Bylo nutné nějak obhájit  přítomnost vojsk. ( stejně tak i u nás nic nového v historii)  Referendum podle OSN a mezinárodní práva má právo vyhlásit ta země, od které se chce nějaká část odtrhnout. Odtržení  Krymu od Ukrajiny mělo proběhnout se souhlasem Ukrajiny a musí jej i schválit mezinárodního společenství.

1 4
možnosti
ZK

Z81d26e67n90a 79K90o10č90í

14. 8. 2014 11:19

Ano, pro připojení k Rusku se vyslovili všichni Rusové, všichni Ukrajinci, i část Tatarů, protože jim byly milejší vyšší platy, důchody, životní úroveň, prosperita, bezpečnost ..... než zkorumpovaná Ukrajinská vláda, která se mění podle potřeby ukrajinských oligarchů, jako ponožky. !!

6 2
možnosti
Foto

Kde jste vzala ty informace o počtu voličů ?  Co je to za demokratické volby, které organizuje okupační armáda, kde nejsou nestraní pozorovatelé. ;-D

3 3
možnosti
PH

Proč neproběhne na východní Ukrajině referendum?

Protože by ho US, potažmo západní státy neuznali.

4 4
možnosti

...neuznali ho ani na Krymu a je jim to prd platné, že?

0 2
možnosti
JT

Co to tu porad mate s tim, ze pro neco hlasovalo vic, jak 100% volicu ? To neni mozne ani teoreticky.

2 0
možnosti
ZB

Ale samozřejmě, že je. V létě v Krkonoších, také hlasovalo více než 100 procent místně příslušných voličů. V zemi jako je třeba Čečensko, navíc dost záleží i na tom jak fakticky probíhá příprava seznamu voličů a jak moc je umožněno hlasovat příchozím, pokud se dostatečně prokáží. Pak možnost hlasování více jak 100 procent voličů v daném okrsku je. Samozřejmě nikdo nemůže dostat víc než 100 procent hlasů za daný okrsek. 

Tyto prohlášení jsou opisované z internetu bez jakýchkoliv zdrojů. Podobnou mají váhu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2750x
Zahořklý zamindrákovaný milovník všeho amerického, který si nechá západními médii nabulíkovat cokoliv a pak to tady papouškuje. Nikam to nedotáh, žije z úvěru, nikdo ho nebere vážně, tak se ventiluje tady.