Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podobné věci psali někteří už před 60ti lety:

„Kancelář

p. státního tajemníka

K.H. Franka

Praha

Odvolávaje se na poslední rozmluvu s p. Dr. Černíkem, finančním radou,vedoucím NSDAP v Příbrami, dovoluji si sděliti osobní pozorování. KdyžRusové trochu postoupili, rozmohla se znovu šeptanda a nabývá děsivétroufalosti. Pramen jeho jest u položidů a části tak zvané inteligence, do nížse započítávají učitelé, četníci, listonoši a penzisté všech kategorií. Tatosebranka, jež natropila zlo za časů ČSR, zpracovala většinu lidí, že ztratilisvůj úsudek a svou vůli, a poněvadž to do všech organizovaně denně očkuje, lidbezmyšlenkovitě opakuje a dále roztrušuje vsugerované mu fráze.

Tito původci všeho zla mají bezmeznou zášť proti všemu německému, jsouvšeho schopni a jsou větším nepřítelem Říše než nepřítel na frontě. Žijí sitéměř bezpracně, bez starosti, bez zodpovědnosti v plném blahobytu apřepychu. Čekalo se, že jednou na ně také dojde, vždyť i pan ministr Moravecřekl v rozhlase: řezat to shora dolů až do posledního učitelského frajtra!

A nyní, když má být konečně  každý zapojen do práce, jsou tito největšínepřátelé lidstva z toho vyjmuti. Lid je vždy takový, jaké je vedení. Podobu ČSR byl soustavně veden špatně, byl kažen a dosud nebylo možno provéstinápravu. Lid by si dovedl vážiti všech možných zlepšení, jež byla zásahem Říšezde .....Dej Bůh, aby se co nejdříve spravedlivá právav českém prostoru podařila v zájmu Říše, její prospěch a vítězstvíjest mým přáním a cílem mého života. S oddaným pozdravem Vůdci HeilHitler.

Jaroslav Švagr, statkář Krásná Hora nad Vltavou

1 0
možnosti
JR

J43a97r45a 69R68a66n66k

13. 8. 2014 18:36

Dnes jsem Vas objevila, jste novy vanek!!

Vetvu jsme cetli vsichni s nadsenim, kdyz se obouval do ceskych politiku a nebo obcas fotogalerie ze svych zajezdu. Od urcite doby pak zacal vydavat i u "odpadliku" z iDnes a venovat se prevazne moudremu Putinovi, kdyz pak i vytahl casti z promuslimskeho tisku, bylo jasne, ze vyuzije do svych jinak vtipnych, hantecem psanych clanku i ruskou propagandu, protoze.....nikdo nevi, jak to dopadne a tak, proc si nejake Bohy pohnevat?

1 1
možnosti
Foto

Když čtu takovéto blogy a tomu podobné posty, říkám si jak je snadné zfanatizovat lidi do války. V podstatě je to sebereflexe - lidé promítají své vlastní problémy kvůli kterým sebe sami v podvědomí nenávidí do útoků na druhé, které obviňují z vlastních černých myšlenek. Je mi autora líto.

2 2
možnosti
PN

P77a79v49e98l 53N90o62v59á60k

13. 8. 2014 11:07

Pane Vašíčku,

říkal jsem si to samé co Vy, když jsem četl článek, na který ten můj reaguje.

A jaké že to mám problémy a černé myšlenky? Ptám se, protože mě zjevně znáte líp než já sám. Doteď jsem si myslel, že jsem naopak odpůrce černobílého, nekritického obdivu k nějaké ideologii, nebo osobě, (proto můj článek) ale zjevně se mýlím. ;-)

2 1
možnosti
Foto

iDnes by pod blogy měla dát ještě tlačítko "Nelíbí". Mně se nelíbí tenhleten. Rv

2 1
možnosti
MN

Ty hele na Větvu nám nešahej, ať si jakej chce, je náš.

3 6
možnosti
LW

L13e10o 19W52o45l85f

11. 8. 2014 23:04

Toho Větvu sem zas netahej, koukni jak sama vypadáš.

3 1
možnosti
JK

Rusofilní názory plagiátora Ostravackeho Ostravaka - nic, co by stálo za ublognutí. :-/

7 4
možnosti
LN

..abyste se z toho nezbloglila.....:-/

3 4
možnosti
AK

Vážený pane Nováku :). Vy jste se zřejmě po přečtení článku pana Větvičky tak strašně "spravedlivě rozhořčil", že jste v afektu napsal tento poněkud povrchní a zkratkovitý článek ;). Vztek nikdy není dobrý rádce, opravdu ne... No ale abych byl konkrétní: Takže, Vy tvrdíte, že info o tom, že sankce nefungují, je strašný blábol. A dokládáte to tím, že Severní Korea zastavila jaderný program. Sám si ovšem trochu protiřečíte, když píšete, že pouze dočasně. Kromě toho, malá, chudá a hladovějící Severní Korea atomovou bombou hlavně vydírá, aby měla její věrchuška na život v luxusu a poddaní aby nezemřeli hlady. A přesto, že Sev. Korea "jede" v různě nastavených sankčních režimech v podstatě pořád, stejně jí to nezabránilo vyrobit jadernou bombu. Írán je trochu jiný případ, zde je možné se domnívat, že sankce Západu částečně donutily Írán zastavit obohacování uranu (podotýkám, že na Írán "zatlačilo" i Rusko, i když ne sankcemi). Přesto je na Západě (a hlavně v Izraeli) řada lidí, kteří se domnívají, že je to ze strany Íránu habaďůra. Takže dopad sankcí je diskutabilní. A to není jen můj názor. A co se týče největší a nejsilnější armády světa, tak se pokud možno v klidnějším stavu podívejte znovu na článek pana Větvičky. Píše se v něm (cituji) "Posledni uspěšna velka bojova akce, kera se největši armadě světa uspěšně podařila dotahnut do konca, byla invaze v Normandyji... ". Takže Vaše sarkastické poznámky Vás akorát zesměšnily :). Co se týče vítězství závodů ve zbrojení, tak se jednalo spíše o technologickou, vědeckou a hlavně ekonomickou záležitost. Jistě v tomto podniku měla US Army důležité slovo, ale přímo vojenská akce to nebyla :). Dodávám naštěstí, to bychom měli ze světa nepoměrně horší místo k životu...

3 3
možnosti
PN

P89a12v55e86l 41N31o91v31á18k

11. 8. 2014 23:34

Vážený pane Kolínský,

souhlasím +- se vším co píšete a ani nemám pocit, že byste mi něco vyvracel. Možná jen máme jinou představu o tom, co znamená že sankce "fungují" a že vojenská akce je "úspěšná" - já mezi ně řadím třeba obranu Kuvajtu před Irákem, válku v Koreji, díky které je koncentrák jen z poloviny uzemí. O Haiti nebo Somálsku nemá smysl mluvit, protože úspěch je diskutabilní, nebo také žádný, ale znevažovat úsilí o odstranění "warlordů", kteří drží v lajně vlastní lidi zadržováním humanitární pomoci mi nepříjde úplně fér.

1 0
možnosti
Foto

A je to marný, a je to marný, a ...;-D Některý z blogerů si udělá srandu parafrází na projevy jinejch, často až neuvěřitelnejch, co do názorů, výčtů ,,fakt", formulací a ,,přesvědčení až fanatických", černobílých, ATD.,ATD. A tolik se jich nachytá. A už to ,,mastí", historic. fakta i ,,fakta", politku, ekonomiku a vůbec kde co. A než si uvědomí, že si do ,,čehosi" šlápli, ještě si v tom zadupou. Tedy, pokud si to vůbec uvědomí. Či že by ano a o to pak i víc? Chuděrky ega ;-( No nic, je to marný, je to....8-o;-O:-P;-D

2 2
možnosti
JR

J71a82r79a 90R65a76n80k

13. 8. 2014 18:48

Pane Jiroudku, podobne nazory se zacaly objevovat i na disku terech, kam Vetva zavital;-)

0 0
možnosti
JM

To je blog, panečku, jako vystřižené z komentářů Rudého práva. A to od "nepřítele stádovosti". Írán je tak přiškrcen v programu, že v rámci dohody možná omezí množství fungujících centrifug, má jich desítky tisíc. Sankce v Koreji pocítí opravdu ti správní funkcionáři a Mugabeho se nepodařilo odstavit od koryta zhruba 40 let. Fidel srdečně zdraví z Kuby, cítí se určitě šíleně vysankcionován a jeho komoušské vedení taky. Mimochodem, Kennedy podepsal sankce proti Kubě, až když mu dorazila zásilka 10 tisíc komunistických doutníků. Írák je v troskách, pravděpodobně v důsledku živelné pohromy, něco jako vichřice, přiletělo to, uškodilo to a opět to odletělo. Musela to být živelná pohroma, protože žádná živelná pohroma po sobě škody nenapravovala. USA vedly mnohé spravedlivé války, mezi ně beru dokonce i tu ve Vietnamu, ale jak řekl gen. Norman Schwartzkopf, USA se cítí být jako starověký Řím, a Řím k zachování moci používal běžně preventivní údery. A takových, těch nespravedlivých, Amerika vedla také mraky, pro jistotu. A teď zrovna rozehrává hru, kdy jí to tolik nebolí, ale my to pocítíme. To je ta druhá strana mince. USA mají své zájmy a pouze část jejich totožná se zájmy Evropy, ale dodnes platí America First!!

7 3
možnosti
VP

To je neuvěřitelné Déjà vu, s rétorikou pana Nováka jsem se setkával před listopadem 1989, nic příjemného.

Je to zvláštní, ale zdá se, že ve věci tolerance a svobody, by se právě s Putinem vzácně shodoval.

Naštěstí tyhle záhady vyřešil už kdysi Pepa Nos ve své písni Zěmě je kulatá: "Kdo jde pořád doleva, voctne se vpravo,kdo jde pořád doprava, přijde nalevo..... Kdo jde pořád na východ, voctne se na západě,kdo jde pořád na západ, přijde na východ." (citát byl použit bez svolení autora):-)

8 4
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2750x
Zahořklý zamindrákovaný milovník všeho amerického, který si nechá západními médii nabulíkovat cokoliv a pak to tady papouškuje. Nikam to nedotáh, žije z úvěru, nikdo ho nebere vážně, tak se ventiluje tady.