Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Slečno blogerko, položte si otázku proč proč mají komunisté stále (plus/minus) 15%, více než obě "pravicové" strany dohromady. (Já z toho radost nemám.) Dávno přeci měli být v propadlišti dějin. Nebude to tím, že někdo něco dělá špatně? Určitě znáte to přísloví o zrcadle a křivé hubě.

1 0
možnosti
JR

J33a26n 72R73á49ž

6. 10. 2016 18:17

To, že máme legální komunistickou stranu v Parlamentu, můžeme děkovat těm, kdo měli moc ji v roce 1990 zrušit zákonem a neudělali to. Horší je, že komunisty volí podstatně víc lidí, než pravicové strany, resp. ty strany, které o sobě vytváří dojem, že pravicové jsou.

Tím, že komunisté nejsou ostatními parlamentními stranami bráni jako standardní parlamentní strana (mají nulový koaliční potenciál), je důvodem pro vznik absurdních vládních koalic.

Myslím, že v době, kdy mnozí ministři a čelní funkcionáři ČSSD mají bolševičtější názory než špičky KSČM, by byla koalice ČSSD a KSČM politicky legitimní. Alespoň by byly karty na stole!

Můžeme zuřit jak chceme, ale faktem je, že koalice KSČM a ČSSD by měla šanci sestavit vládu - lidovci by se jistě rádi přidali. Proč tomu tak je, je na jinou debatu.

Z jiného soudku jsou řeči o možné spolupráci s komunisty ozývající se z ANO. Jestli se nejedná o předvolební kalkul, mající za účel přilákat hlasy od levicových voličů, tak Babiš ukázal, že opravdu politik není, když si neuvědomuje, že spolupráce ANO s KSČM by byla pro něj politická sebevražda.

1 0
možnosti
JL

Tak to vypadá, že soc.dem a Babiš nechtějí si už hrát s lidovci a místo toho radši rudé nostalgiky. Ovšem komunisti nechtějí být v imperialistickém paktu NATO - tak to je problém. Asi to bude zas s lidovci, kdyby se nedostali do parlamentu, tak třeba ˇUsvit nebo něco podobného.

0 0
možnosti
JP

Pane Vaněk, bez urážky, to že skoro nikdo nemá kapitál a vlohy už vůbec ne, koupit a vést řádně firmy, to jste věděl jenom vy? Ti u korýtek, co měli informace, ti to ani netušili? Říkalo se a říká, že stát je špatný hospodář, ale stát řídí lidé(bohužel straníci), bez morálky a skrupulí.

1 0
možnosti
MD

Komunismus, komuniste,.. , stari bud umreli ci umiraji a nepodarena doba privadi na svet nove, mlade. Radikalni, umirnene, i vzdelane. Kazdopadne mene nebezpecne, nez jsou ti z Bruselu. Tak hlidejte SEBE i dobu, abyste v sobe kus komunisty casem nenasla.

5 0
možnosti
JL

"Jediný, kdo tady něco dokázal, byli komunisiti," řekl mi u piva hlas lidu .- spolužačka z devítiletky již v důchodovém věku. Zamyslel jsem se nad tím, jak si někteří komouši pomohli a že disidenti byli vesměs nepraktičtí snílci a neřekl jsem nic. Koneckonců i toho Havla spláchl Klaus s davem živnostníků, co vykřikovali: Zrada, Sarajevo! - Shánčlivý lid byl spíše prokomunistický, mělo to své výhody.

2 0
možnosti
MS

Každý si jistě dokáže představit, co by se dělo, kdyby se u nás komunisté dostali znovu k moci. Už dnes, kdy žádnou faktickou moc nemají, se pokoušejí vyvolat referendum o našem vystoupení z NATO. Když už se bohužel nedá zabránit tomu, aby seděli v parlamentu, mělo by se dodržovat pravidlo, že do vládních koalic se nedostanou.

5 1
možnosti
JP

A tak u nás v ČR normální, slušní, poctiví, inteligentní a volící pravou rukou, za pár let rozprodali, rozkradli, vytunelovali a zničili zemědělství, průmysl a myslím, že i morálku.

4 4
možnosti
LV

L45i77b33o13r 29V51a82n66ě86k

6. 10. 2016 11:08

Takové výroky jsou - bez urážky - typické pro mé vrstevníky = vyššího věku, kteří mají nedostatek informací a svou osobní situaci mylně ztotožňují se situací celé společnosti.

Privatizace neměla za účel "být spravedlivá" - ač začla tím, že dala všem občanům možnost stát se spolumajiteli čehokoliv z větších podniků.

Měla za účel najít pro firmy vlastníky, které firmy přivedou k produktivitě, konkurenceschopnosti a potažmo prospěchu pro všechny .

Názorně tak předvedla, že na úlohu majitelů prosperujících podniků = jejich vedení - má vlohy jen naprosté minimum občanů. Úspěšný podnikatel je tak vzácný jako špičkový umělec. Ovšem svému okolí neskonale užitečnější.

6 1
možnosti
IM

I62v52o 67M89i54l64d53a

6. 10. 2016 10:51

"A tak si vyber, voliči, čemu chceš věřit"...?

normální, slušný, poctivý, inteligentní člověk se s tímto nemusí trápit, těžce vybírat či házet si korunou...

normální, slušný, poctivý, inteligentní člověk prostě tyto a takovéto partaje a megANOfirmy prostě odmítá či ignoruje...

normální, slušný, poctivý, inteligentní člověk se necpe koblihou a pivem "ZADARMO"...

normální, slušný, poctivý, inteligentní člověk jde k volbám s pocitem spoluzodpovědnosti za další osud této země...

normální, slušný, poctivý, inteligentní člověk prostě volí rozumem a pravou rukou!!!

2 1
možnosti
LV

L25i62b74o26r 21V11a33n69ě84k

6. 10. 2016 10:52

Proto strany pro slušné, poctivé a inteligentní lidi volby pravidelně prohrávají.

5 0
možnosti
OK

Z hlediska způsobeného zla nedokážu rozlišit mezi nacistickými, fašistickými a komunistickými hnutími.

10 0
možnosti
MN

No podle mě je dnes v KSČM docela dost rozumných lidí a já budu raději vidět koalici ČSSD nebo ANO s komunisty jako koalici ČSSD nebo ANO s TOP09 nebo zelenými.

Dnešní KSČM mimo názvu nemá s komunismem v 50. letech min. století mnoho společného.

Ti skuteční a nebezpeční komunisté dnes sedí v Bruselu.

6 9
možnosti
VS

Máte to trochu popletený. Na takových lidech komunisti, vždy chytali své voliče.

9 4
možnosti