Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J57a44n 13H43i12n70k

12. 11. 2016 1:49

Velmi dobře napsáno. Je to další zákon do seznamu nepotřebných omezení, na jejichž kontrolu si budeme platit další úředníky. Viz můj článek zde:

http://hink.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=564763

0 0
možnosti
Foto

Pro bolševický parlament, ať už ten náš domácí nebo eurounijní jsou takové zákony, směrnice a vyhlášky, které vlastně nic neřeší a jenom otravují lidem život celkem typické.

1 0
možnosti
Foto

Můžou si to dovolit, protože většina přijala víru, že bez EU budeme chudí a zmatení, nebudeme vědět, co si se sebou počít, umřeme hlady a ještě k tomu nás zadusí nákupní igelitky. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Dejte byrokratovi razítko ( a tedy i moc) a on okamžitě vymyslí nařízení. Jakékoliv, hlavně že si tam může dát bumážku! ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

No tak to je tedy objev. A že si akce "něco zdarma" předplácíme v marži obchodníka je taky snad jasné. Já se zpoplatněním souhlasím. Minimálně psychologický efekt na zbytečné plýtvaní to mít bude.

0 0
možnosti
Foto

Je to trochu složitější, plýtvání v jakém smyslu? Že každý zase začne chodit na nákup se "síťovkou"? To je dobrý nápad, na druhou stranu co bude se zaměstnanci, kteří pracují tam, kde se igelitky vyrábějí? Ti půjdou v záchvatu jakési pseudoochrany planety na pracák? A ti, kteří zajišťují ekologickou likvidaci plastů, půjdou také na pracák? A Vy sám? Opravdu rozhazujete igelitky všude kolem sebe jen z toho důvodu, že zatím nejsou tak drahé?

0 0
možnosti

Jedná se o očividný "umělý" problém. Jeden jediný obal od kečupu, jogurtu, zubní pasty, balené vody, rodinného balení žvýkaček. obsahuje mnohonásobně více plastu, než igelitová taška. A tyto obaly jsou také "zdarma". Takže řešit tašku, která běžně obsahuje cca 100 až 100 x méně plastu, než obaly zboží v tašce nesené, svědčí o něčí duševní chorobě, nebo o ostentativním zneužívání moci.

1 0
možnosti

J25o89s46e89f 85M52i73k78e58l

10. 11. 2016 22:34

No tak použít na kočičí hovínko zrovna tašku, to je u mne zločin. Do děravé byste to nenabrala, a když není děravá, tak proč ji nepoužít na další nákup? A že jste si nevšimla, že by se někde povalovaly, no, na ulicích ve městech asi ne, ale do přírody asi moc nechodíte, že?

1 0
možnosti

Kdo říká, že na jedno? ;-) Věřte, že je toho víc a mimo to jsou tam i hrudky po čůrání. A jestli mám sáčky na to kupovat, nebo používat ty z obchodů (i třeba od pečiva a ovoce), tak mi přijde rozhodně ekologičtější a i ekonomičtější využít již ty použité.

A v přírodě se válí kdeco. Plechovky, petky... Ale ten problém je přece jinde a ne v taškách a v tom, zda jsou či nejsou zdarma.

0 0
možnosti

M21i95l38a48n 76R38a41d53e60k

10. 11. 2016 18:14

:-) to mi připomíná zákaz igelitek zdarma zde v Mexiku, už před lety. A obchodníci to vyřešili šalamounsky. Dali si u kasy cedulky, IGELITKY NEJSOU ZDARMA, JSOU ZAPOČTENY V CENĚ.

A bylo vymalováno, dávají je stále. Jen někteří pomalejší vám započtou 20 halířů - centavos.

0 0
možnosti
Foto

Z vaseho clanku logicky vyplyva, ze pokud chteji obchodnici zpoplatnit igelitky, takjak jim to nariuje zakon, meli by adekvatne veskere zbozi zlevnit.;-D

Mimochodem, az zase Lidl bude delat Retro tyden a prodavat mleko v igelitkach, mel by podle Vas ten igelit zpoplatnit samostatne? ;-);-D

0 4
možnosti

Nic takového jsem neřekla a tuhle logiku v tom tedy ani nevidím. Jen říkám, že všechny věci, co jsou zadarmo, pochopitelně zákazník platí v ceně zboží. Ať už je využívá, nebo nikoliv.

6 0
možnosti

Je to jen další z rudozelených nesmyslů.Většina lidí používá igelitky od nákupu na odpadky.Teď budou kupovat pytle do odpadkových košů - hádejte z čeho jsou vyrobené.

11 1
možnosti
Foto

No snad mi nechcete namluvit, že jsou taky z plastů???? 8-o8-o8-o ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2571x
Ctitelka českého jazyka, milovnice koček, The Corrs, sushi a černé limonády. Konzervativec a puntičkářka věřící v princip vítězícího dobra a spravedlnosti. Matka z celého srdce milující svého syna. Vystudovaná publicistka a mediální analytička, která několik let působila v médiích a později se uplatnila i v PR.

Seznam rubrik