Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Známá je i legenda, podle níž svatý František svým kázáním napravil zlého vlka, který v okolí Assisi terorizoval pastýře a jejich stáda. Nicméně postupně jeho příznivců a následovníků přibývalo. V roce 1212 projevila zájem o následování Františka první žena, Klára.

0 0
možnosti

Cesta ke svatořečení je dlouhá,ale jste na dobré cestě.;-D

0 0
možnosti
Foto

Čtu Vás poprvé a fandím, nepochybujte o sobě, zažívám něco podobného jako Vy. Určitě se to vyplatí, pusťte si na youtub Olgu lounovou a bude Vám líp, aspoň mně to pomáhá. M. ZnamínkoV

0 0
možnosti

Děkuji a nezlobte se, ale to si prostě nemohu odpustit, máte krásné jméno! Myšleno se vší vážností :-)

1 0
možnosti

I40v22a52n 58M46i14n90á58ř

25. 10. 2016 3:20

Mám kámoše, který ještě za totáče rozbil neopatrným couváním brzdové sklíčko Trabanta. Na parkovišti v té chvíli nebyla ani noha a i kdyby byla - tak by si nepatrného ťuku do stojícího auta - určitě nikdo ani nevšiml ! Přesto, aniž by se sebeméně rozpakoval - zajel do nejbližší autoprodejny, odrazku i s rozbitou žárovkou koupil .. a na traboši ji vyměnil !

4 0
možnosti

Ještě dodatek: lhaní není nemorální. Nemorální je jen využívání lži k podvádění lidí. Lež totiž slouží k ochraně našeho soukromí a intimity, je to i obranný mechanismus k zachování naší svobodné vůle. Máme plné právo nevyjadřovat na požádání naše pravé pocity a domněnky jen tak komukoli a uchovat si lží své soukromí před nežádoucími výpady.

0 0
možnosti

J31a75n 15P18a66l53l18a26s

25. 10. 2016 21:22

Promiňte, ale podle mě si odporujete. Nevyjádřit se přece není lež. Soukromí si umím ochránit i beze lži. A svobodná vůle tkví kromě jiného i v tom, že sám rozhodnu, co druhému svěřím.

0 0
možnosti

Nic ve zlém, ale článek mi vyznívá trochu samolibě. Jako byste pociťovala jakousi nepřiznanou slast ze zkaženosti lidstva a z toho vyplývající ujištění vlastní morální nadřazenosti. Z čeho usuzujete, že slušnost je přežitá a že v módě je sobectví a ostré lokty? Vy sama se snažíte žít slušně a cítite se ve svém hodnotovém systému osamocena? Tak je mi záhadou, v jaké společnosti to žijete, nejste náhodou někde ve výkonu trestu? Já sám nepopírám, že v lidské společnosti je řada etických problémů, ale slušné chování rozhodně nepovažuji za ojedinělý nebo menšinový jev. Sice se třeba s lidmi neshodnu na některých mravních principech, ale s nějakými vysloveně amorálními lidmi se setkávám jen občas. Takže zas taková výjimka nebudete.

A propos, je to jen detail, ale všiml jsem si, že své slušné chování vyvozujete z výchovy a norem. Myslím, že vyspělý člověk by měl své mravy odvozovat především z vlastního rozumu a svědomí a ne z toho, co mu řekli táta s mámou.

2 0
možnosti

Je mi líto, že to na vás tak působí. Já se tedy dost často setkávám s lhostejností, nebudu zabíhat do detailů, ale dokonce i vůči zraněnému člověku. A rovněž širší místo bydliště sdílím s lidmi, kteří se dopouštějí opravdu velmi nehezkých skutků. A nejsem ve výkonu trestu. Ani jsem neměla v úmyslu se pasovat do role morálního nadčlověka - tím skutečně nejsem. Jen zamyšlení. Mimochodem máma s tátou jsou podle mě ve výchově absolutní základ, to ostatní je samozřejmě taky důležité, ale je to jen nástavba.

0 0
možnosti

E18v31a 98S46á57d77e34c13k84á

24. 10. 2016 23:10

Nevědomě neubližujeme. A to je myslím,jenom dobře!R^V"Hodné čarodějky"

0 0
možnosti

E14v37a 86S55á50d22e68c15k89á

24. 10. 2016 23:14

Jejda, co jsem to napsala za blábol? Myslím, že jsem chtěla říci, že nikomu vědomě neubližujeme. I když tím neříkám, že se nám to také někdy nepodaří...

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2571x
Ctitelka českého jazyka, milovnice koček, The Corrs, sushi a černé limonády. Konzervativec a puntičkářka věřící v princip vítězícího dobra a spravedlnosti. Matka z celého srdce milující svého syna. Vystudovaná publicistka a mediální analytička, která několik let působila v médiích a později se uplatnila i v PR.

Seznam rubrik