Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

12. 6. 2012 21:31
V umění jsou i řemeslníci

a to nemyslím nijak špatně.  I řemeslník může odvést dobrou práci, když má tu vášeň.  Ale někdo prostě má NĚCO, snad božskou jiskru že je schopen vytvořit  mimořádné dílo.  Takoví lidé jsou a ne že ne. A pokud se k talentu přidá i pracovitost.......

0 0
možnosti
C

Cynyc_

12. 6. 2012 19:45
Nemohla jste zbořit žádné iluze,

protože svá kategorické tvrzení nepodkládáte vůbec žádnými argumenty. Vaše tvrzení o neexistenci talentu je zjevně mylné a je komické, že koncept talentu označujete za iracionální, když věda, výsostně racionální metoda zkoumání světa, jeho existenci potvrzuje. Je neoddiskutovatelné, že někteří jedinci v některých činnostech dosahují (při stejných podmínkách) stabilně lepších výsledků než jiní. Navíc tento jev koreluje s příbuzností jedinců, je tedy geneticky podmíněn. Možná jste se snažila říci (Váš článek je značně zmatečný, takže nevím jistě), že v konečném výsledku hraje hlavní roli věnované úsilí (které ztotožňujete s motivací, či Vaším pojmem vášní). To je příliš vágní tvrzení, jehož pravdivost je závislá na úhlu pohledu. Z hlediska cílů, které jsou pro většinu z nás dosažitelné, je píle skutečně důležitější než talent. Z hlediska výjimečných výkonů je tomu naopak. Salieri patrně neměl o nic menší vášeň pro hudbu než Mozart, jenže ten byl geniálně nadaný.

0 0
možnosti
K

klariet

15. 6. 2012 20:06
Re: Nemohla jste zbořit žádné iluze,

mně osobně připadá talent důležitý, na druhou stranu můj otec, který dosáhl domácího i světového úspěchu, vždycky říkal, že nadání je 10% a 90% je píle.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

12. 6. 2012 15:00
když

složíte něco dobrého, ani zázračný talent být nemusíte

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
Čtenářka. Dítě, žena, snílek - jsem každou postavou, o které čtu...

Seznam rubrik