Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mně tedy letošní didaktický test připadal vcelku snadný. Nenašla jsem v něm žádné vyložené chytáky, všechno je látka, kterou mají studenti probranou a v textu o Rumcajsovi nejde o znalost informací, ale o správnou interpretaci přečteného. Navíc onen výchozí text rozhodně nepochází z dílny cermatu. Stále mám pocit, že ten, kdo umí číst s porozuměním, takový test na těch 44 % musí dát po osmé třídě.

1 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli po osmé třídě - ale rozhodně jsem od Cermatu viděla i horší testy. Myslím, že nebyl těžší než ten loňský.

1 0
možnosti
Foto

o Rumcajsovi nevíš...ale každopádně je diletantský tunelspolek Cermat na tom s mnoha věcmi podobně jako knížepán na jičínským zámku.;-) to vězme, že tak je;-D

0 0
možnosti
Foto

No vida, to je pěkná paralela! Už aby byly prázdniny a já mohla jít do lesního exilu.;-)

Díky moc za nakouknutí.:-):-):-)

0 0
možnosti
Foto

Smí se tu ženě takto veřejně vyznat láska? Převelice ti, moje drahá, děkujiV;-D;-)

0 0
možnosti
Foto

No teda... to nevím, jak mám přijmout... ale jo, je to od tebe moc milé. Díky, díky.V:-). Jo a přeju krásný víkend.:-):-):-)

0 0
možnosti
Foto

https://zpravy.idnes.cz/didakticky-test-cesky-jazyk-maturita-veronika-valikova-p2f-/domaci.aspx?c=A180503_175941_domaci_nub

Tady je můj slibovaný rozbor letošního didaktického testu z češtiny. Nebyl těžší než loni - to propadlo 10%. Mějte se.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, nakouknu. Taky se mějte.:-):-)

0 0
možnosti
Foto

No ty kokso..je to ještě horší,než jsem si myslela:-(Rv Nemyslím tvůj blog,ale obsah. Je nějaká šance,či naděje,že tenhle cirkus na kolečkách Cermat někdo příčetný zruší?

1 0
možnosti
Foto

Umíš věštit z koule? Třeba je nějaká naděje...:-):-)

1 0
možnosti
MV

zkousku z dospelosti bych zrejme uz nedal - zaplat buh nikomu uz nemusim dokazovat, ze dospelej jsem

pekne napsany, Pavlo

1 0
možnosti
Foto

Někdy mám takové strašidelné sny, že jdu k maturitě a když se tam vytasím se svým starým zažloutlým vysvědčením, tak mi řeknou, že už dávno neplatí... Probudím se celá zpocená.8-o

Díky za nakouknutí, Marku.:-):-):-)

2 0
možnosti
Foto

Kdy už slovutní pedagogové pochopí, že studenti maturují proto, aby sami se dozvěděli o sobě, jak jsou schopni zvládnout stress. Tedy, že úkoly jsou náročnější, náročnější a náročnější.

1 0
možnosti
MB

p. Řezník, snad k doplnění. Zkouška, jistě nutná - Nicméně vzdělání, je pak prostým předpokladem. Tou skutečnou Maturitou - Státnicí, je pak život samotný. Jak to namodelovat - nevím. Každopádně a pak to vidím dones - po x školeních, studiích , že hlavně chybí - Právní minimum + základy psychologie. "Vzdělanec", se dříve, či později postaví do čela něčeho. Nikdo mu nesdělí, jak to má vést jak chápat a motivovat ty druhé. I jsem opravdu udiven, ten alespoň pokusný model se nevyskytuje. Vyskytují se všemožná školení z peněz EU, to ano ... :-)

0 0
možnosti
MB

Tak, jako dole sděluje p. Strnad, tvrdím i já, že bych dnešní zkoušku nedal. Dříve, na dotaz kantora - Co chtěl básník svými verši sdělit ? - Jsem (skutečně), odpovídal - To nikdo neví, je možné, že ani autor samotný. Šel životem, načítal vjemy a své pocity pak v odpovědi zveršoval. Tu láska, tu sociální nerovnosti, tu vlastenectví. (Jako starší jsem i začal číst, nepopírám umnost zkratky sdělení). S Rumcajsem bych měl problém ! Sympatická postava - obdiv k V. Čtvrtkovi a K. Högerovi. Co s loupežníkem ovšem nevím. Opustil svou živnost, aby se živil prací druhých. Zřejmě nějaký předvoj destukčních, levicových sil. K čemu synka Cipíska vede ? Podobně pak s Kukačkou informátorem - Krkonošská pohádka, Pepek Vyskoč byl sympatičtější, byl bjbej, nemohl za to . Dále, bych upřímně sdělil, že ."Epizeuxis", jsem v životě neslyšel a zřejmě pak půjde o nějakou odrůdu - Francouzského koňaku - Po každém loku se pak taky zjeví figura, která je založena na opakování stejného slova nebo slovních spojení za sebou v jednom verši.! Jako vždy by bylo vymalováno, můj otec by zase uplatnil svůj bonmot - Synu, ty neumíš česky ? ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Ale otázka na epizeuxis nespočívá v nalezení správné odpovědi, ale o tom, co to s Vámi udělá, když takovou otázku ve stressu nedokážete odpovědět.

0 0
možnosti
Foto

Pavli... Ach... Syneček dneska psal...

2 0
možnosti
DS

no jo, já vlastně pořád zapomínám, Jani... to už je asi pozdě pěsti držet, co?

0 0
možnosti
Foto

To je fakt na zbláznění. Skoro se bojím domyslet, co tím kdo sleduje. A že mě napadají věci... :-)

1 0
možnosti
Foto

Spíš mám pocit, že mezi CERMATem a realitou na středních školách je hluboká propast. Někdo, kdo ví, jak vypadá skutečný student, by nenaflákal do testu tolik úkolů. Méně (ale přiměřeně obtížného) je někdy více (ty mraky nesmyslných a zbytečných cvičení bych klidně zredukovala).

Díky za nakouknutí.:-):-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 333
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 847x
Píšu, tedy jsem. Díky, že to občas někdo čtete. Neberu se příliš vážně, jen tak plkám, vymýšlím si, hraju si se slovy, protože je to pro mne tak trochu droga a tak trochu psychoterapie.