Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Antonín Švehla byl vynikající prvorepublikový politik přítelT. G. M., Když mu jeden občan začal vyprávět, jak se u nás všude krade, bujíkorupce a kdesi cosi, tak mu odpověděl: „Lidi kradli už od Adama a Evy a budoukrást až do toho posledního Robinsona, který na zemi zbude. A že jsou Aféry?Pan Bůh stvořil lidi a měl aféru a s Kainem už pátej den.“

5 0
možnosti
Foto

No vidíte, já prožil podstatnou část svého života  v komunismu a už bych nechtěl se do té doby vrátit. Jsem rád, že žije v této době a závidím mým dětem, že mohou žít v této době.

3 0
možnosti
JT

To ja bych se klidne vratil. Byl jsem mladsi, jeste zili lidi, co jsem mel rad. V 80. letech komunismus uz beztak dozival.

0 0
možnosti
Foto

na puče vzpomínají jen masochisté, ke lepší takovéto události zapomenout

0 0
možnosti
Foto

Chápu, že zapomenou na ty, co je mají na svědomí, by se Vám hodilo.

1 0
možnosti
HB

Já jsem se narodila v roce 88, takže mě tehdy politika "příliš nezajímala" - pamatuju si jen dozvuky. Ale je pravda, že neustálým dohadováním, jestli bylo líp tehdy, nebo teď, se nic nevyřeší. Pokud by byli všichni spokojení v růžové záři, měli všechno, co chtěli a měli prostě důvod ke spokojenosti, nenašlo by se dost bláznů s klíči. Systém musel být nefunkční aspoň v některém ohledu, jinak by se to nestalo - nikdo by neměl potřebu něco měnit. A zrovna tak lamentování, že "to pořád bylo lepší, než ten dnešní bordel", není důvodem k návratu k tomu, co nefungovalo už předtím, a od čeho lidé měli potřebu utíkat. Položila jste zajímavou otázku, zda jsou dnes lidi lepší. Lidi jsou pořád stejní a to bude asi důvod, proč se najdou spokojení i nespokojení. Stejně jako nechodí po světě člověk, který by se zavděčil všem, totiž podle mě neexistuje ani takový systém, na který by nikdo nenadával. A komu se dnešní model nelíbí, může s tím pro změnu zkusit třeba něco udělat. Jenže přepírání minulosti je zřejmě jednodušší. 

Podle mého (vzpomínkově omezeného) názoru:

Nefungovalo tehdy, nefungovalo by ani teď.

Nefunguje teď, nebude fungovat ani potom.

A pokud bych nebyla spokojená, nesmím být líná vzít aspoň do ruky ty klíče a zkusit to ještě jednou…

3 0
možnosti
JT

1989 sem by b poslednim rocniku na VS. Aktivne jsem se jako vsechni zucastnil stavky, tj. nechodil jsem do skoly. I kdyz vlastne chodil, tiskli jsme letaky, poradali besedy a tvarili se dulezite, jakoze jsme ti, kdo komancum nakopali (pritom to byl Gorbacov). Tak, ci tak to byla krasna doba, najednou uz nebyl zivot nalinkovany, ale otevrely se moznosti drive netusene.

2 0
možnosti