Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vtipné... a dnes má tuším ;-)svátek Jarmila... Hynku, Viléme, Jarmilo :-)

1 0
možnosti
Foto

Tak to jsem netušila, žádnou Jarmilu osobně neznám. Děkuji za nakouknutí a komentář.:-):-)

0 0
možnosti
IM

Dokud máš smysl pro humor, je to dobrýR^ Máš můj obdiv, Pavlo:-)

1 0
možnosti
Foto

Pavlo, parádní básničkaR^. Vtipná, pobavila:-).

1 0
možnosti
Foto

Ano, je to tak, Pavlo. Puberťáky to nikdy moc nezajímalo, a dokonce to nemusela být ani poezie.. :-/. Můj vnuk (dnes úspěšný Ing. elektro) mě kdysi dokonce požádal, aby si za něj přečetla povinnou četbu (Hrabalova Obsluhoval jsem anglického krále !) a napsala obsah, že ho to nebaví číst. (Vyhověla jsem mu, i když jsem se podivila, že ho to nebaví číst ;-) Podle mne, učit se básně ve škole nazpaměť se člověku vyplatí. Dnes, ve starším věku, si často, když nemohu spát, opakuji v duchu básně našich klasiků - Máchův Máj, Erbenovu Kytici, Seifertovy básně, např. Maminka, ,básně Sv. Čecha, např. Buď práci čest, Nerudovy Kosmické písně a jiné. A je mi s nimi dobře. Povězte to, Pablo, těm vašim puberťákům... :-) Ano, "Zemřela matka, a do hrobu dána, siroty po ní zůstaly. I přicházely každičkého rána a matičku svou hledaly.. Ano, matičku, tu naši milou češtinu, náš mateřský jazyk..) A to hrabání se a šmírování filmařů v minulém životě našich spisovatelů a básníků se mi vůbec nelíbí. Je to velmi smutné - už i proto, že se ti naši "slavní" již nemohou sami bránit. A navíc - pohled na jejich minulost ovlivňuje vnímání mladých na jejich osobnost i na jejich tvorbu. životní osudy, ( i omyly) mají na jeho tvorbu vliv, ale není třeba se v tom tolik "babrat". Ve filmu Božena to notně přehnali. Rv Dnes je bohužel móda všechno lidem ošklivit...

1 0
možnosti
Foto

Někteří puberťáci si najdou cestu k literatuře/poezii později, někteří jsou zřejmě ztraceni (ve světě sociálních sítí) a ti klasikové za to nemůžou, a doufám, že ani češtináři. Co se týče zpracování např. seriálu Božena, také mám k němu výhrady. Tušila jsem, že nebyla B. N. svatá, ale zobrazení "sobecká sebestředná mrcha" si snad autorka nezasloužila (i když to tak možná z její korespondence vyplývá). Děkuji Vám za komentář, Mirko. Přeji hezký den.:-):-)

1 0
možnosti
Foto

Pavli, parádní přeji krásné dny a zdraví

1 0
možnosti
Foto

Děkuji ti za komentář. Také přeji krásné dny a hlavně optimismus.:-):-)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji moc, Jitko. Jen takový náhlý ujetý nápad.;-):-)

0 0
možnosti
Foto

A není únor až zítra? Nebo už jsem z vystresovaných lidí shánějících respirátory zmatená?8-o

1 0
možnosti
Foto

Máš pravdu, včera byl ještě leden. Zmatená jsem permanentně - už mi ty dny nějak splývají. Já už chci JARO a hlavně ať už jsou ty fujtajbly za námi!

Díky za nákuk.:-):-)

1 0
možnosti
VN

Aj, ti Ajťáci co to máte za práci ? ;-D To oni tak lumpačí, že jste úplně jinačí ... ;-D ???

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za návštěvu a komentář, Vlasto. Akorát, že já nejsem ajťák, ikdyž učím AJ ( a ČJ).;-):-)

1 0
možnosti
Foto

Držím palce, stále ještě věřím, že bude líp a uvidíme se. V

1 0
možnosti
Foto

Taky stále ještě doufám a snažím se z toho nezbláznit. Proto vymýšlím ptákoviny k ukrácení chvíle. Díky za nakouknutí, Soňo.:-):-)

0 0
možnosti
Foto

Pavla do nás verši tepe, co si o tom, že je květen. Za oknem jsou sněhu kupy, Jarmile se ježí chlupy. Vilém v lochu složil kosti, zabil otce z žárlivosti. Hrdlička řve zplna hrdla: ach ti mladí to jsou trdla.

2 0
možnosti
Foto

Dost dobrý veršíky, Davide. Taky ti to pěkně tepe!R^

Díky za nákuk a komentář.:-):-):-)

1 0
možnosti