Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Co je to společenská prestiž? Hlavní je svou práci dělat dobře. A ne létat v oblacích, že moje práce má údajně společenskou prestiž, tak přede mnou všichni padněte na zadek.

1 0
možnosti
Foto

Společenská prestiž je taková relativní věc, sama z nebe nespadne, v krámě ji nekoupíte. Respekt člověk nezíská automaticky, musí si ho vybudovat. Možná, že by byl dobrý začátek, kdyby učitele začal trochu vážně brát stát a pak se uvidí...:-)

0 0
možnosti
Foto

Tak tak, kdo umí, umí, kdo neumí, učí, kdo neumí učit, řídí a kdo neumí ani řídit, jde do politiky a vytváří různé textilní proužky. R^

2 0
možnosti
Foto

Tak tenhle "vtip" taky znám. Myslíte, že je vždy pravdivý? 8-o

0 0
možnosti
Foto

Výborné zamyšlení, Pavli! Zasloužilo by nominovat na povinnou četbu! R^R^R^

2 0
možnosti
Foto

já se nepohybuje, tak mlčím:-)

1 0
možnosti
Foto

Stejně díky za komentář.:-):-)

0 0
možnosti
IL

I60v66a49n32a 67L80a46n40c13e

4. 11. 2019 10:21

O platech v českém školstí nic nevím, přesto dávám karmu..R^R^R^. Kdo neumí, atˇ neučí, to je pravda a hlavně rodiče by se tak trochu měli "usměrnit". Jak učitel může učit, když má ve třídě několik provokujících a nezvladatelných žáků, kolem kterých se musí chodit po špičkách, jinak do školy přiběhnou rodiče. Učitelům nezávidím,

2 0
možnosti
Foto

R^Pavlí, karma, učitel by měl být pan někdo s respektem u žáků i rodičů a nikoli onuce, o kterou se dnes každý chce otřít.

Ale v jednom s Tebou budu polemizovat. Nejsem velkým příznivcem stávek, protože stávky jsou obecně trestáním občanů za něco, zač tito nemohou. Nějací politici nastolili v daném oboru nežádoucí stav, pracovníci v tomto oboru s tím nesouhlasí a stávkují. Neodnesou to ti zodpovědní, ale ti, kteří na tom nenesou vinu. Nicméně budiž, stávky jsou legální formou protestu, ale organizátoři stávek by je měli používat jako krajní řešení a hlavně by měli mít připravené smysluplné a fungující řešení stavu, proti němuž protestují. A tak se ptám, mají školské odbory (kromě toho zvýšení platů) připravenou nějakou reformu, kterou se snaží prosadit a která bude fungovat?

2 0
možnosti
Foto

Ani já nejsem příznivcem stávek, doufám, že to tak nevyznělo. Obávám se, že tímhle způsobem učitelé ani jiné profese, nic nezískají, naopak ztratí velkou část důvěry veřejnosti. Akce ve středu (nejspíš se jí nezúčastním) bude zase jen takové plácnutí do vody.

Díky za nakouknutí a tvůj názor.:-):-)

1 1
možnosti
Foto

... jo, tak se mi to líbí;-)R^R^

1 0
možnosti
Foto

Ještě to má pokračování, že kdo neumí učit, ten to řídí.:-P "Průměrný plat učitele", který nedávno prolétl médii, mi přijde na úrovni "průměrného platu zdravotní sestry", tedy poněkud mimo realitu.;-)

4 0
možnosti
PL

P70e37t79r 31L57a26n18g58e35r

3. 11. 2019 21:41

Dávám karmu. R^

1 0
možnosti