Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Paní Kolářová,

móóóc děkuju! Krásně napsané, pravdivé!

Děkuju!

:-)

MB

0 0
možnosti
RH

Jako vždy nefér příspěvek do debaty. Rodina je geniální a nepřekonaný model struktury společnosti a jakákoli změna eóny prověřených parametrů bude mít naprosto zásadní vliv na celou společnost. Je pravda, že někteří rodiče nejsou dobrými rodiči, ale to neznamená, že změna pojmu rodina (na jakoukoli skupinu lidí) povede k lepšímu. Pokud budeme souhlasit, že je lepší dobrý homopár než špatní biologičtí rodiče, pak z toho nemůžeme vyvozovat, že je jedno, zda dítě vyrůstá v homorodině nebo hetero. Jenomže v současné době je tento argument pro homolobby důvodem, pro posazování jejich "práv" na fasování dětí. Naše deformované vidění práv a rovnosti způsobuje, že by jakýkoli ústupek v tradičním modelu znamenal politický tlak na obecnost práv v přístupu k dětem. Váš příklad s francouzskou rodinou je dobrým příkladem. Je správné, aby dostali možnost se o děti postarat, ale je problém v tom, že to bude krůček k obecnému zákonu "o rovném přístupu k adopci". To je problém, protože zaručený přístup k dětem nemá nikdo a fakticky každá odmítnutá adopce je svým způsobem diskriminací, ať už z věkových, zdravodních nebo sociálních důvodů. Racionální diskuzi o zájmech dítěte brání ideologická debata o "právech" homosexuálů.

1 1
možnosti
TH

Rodina muze byt velmi malo genialni. V rodine se deje leccos...

Tady se netvrdi, ze homosexualove jsou lepsi rodice nez heterosexulani Mluvi se tu o adopci. O adopci deti, teri ty spravne rodice nemaji...!!

0 0
možnosti
VA

K Vašemu článku není co dodat, souhlasím s tím, že je stokrát lepší mít dva tatínky či maminky, než sice od každého jedno ovšem naprosto k ničemu. A argument, že se budou dětem ve škole posmívat...? No budou ale pokud to dítě bude mít ve svých rodičích pevnou oporu pochopí to! Držím palce aby se v tomto směru hnula legislativa kupředuR^

5 0
možnosti
RH

Falešně postavené dilema, které předpokládá, že stejnopohlavní rodiče jsou automaticky lepší než běžní rodiče.

0 2
možnosti
Foto

Zajímavý a stále se vracející problém. Každé řešení bude špatné, ať už zvolíme jakékoli. Nikdy se nebude líbit všem.

Nicméně, Vy píšete o česko-francouzském páru. Ale jaký je legální status toho dítěte, resp. dětí? Vždyť kdyby to dítě adoptovali (nezrušitelně osvojili) ve Francii, tak to dítě "mají v papírech" a není co řešit?

0 0
možnosti
  • Počet článků 333
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 847x
Píšu, tedy jsem. Díky, že to občas někdo čtete. Neberu se příliš vážně, jen tak plkám, vymýšlím si, hraju si se slovy, protože je to pro mne tak trochu droga a tak trochu psychoterapie.