Diskuse

Hezky česki

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Váš příspěvek je dokonalou ukázkou toho, jak jsou podobné otázky správně volené. Ke správnému zodpovězení testových otázek totiž vůbec není třeba byť jen tušit, co dělají farkulele v šubydubu.

Je to podobné, jako když se tuším předloni jeden z výchozích textů zmiňoval o Medicejských. Íkváči řvali, jaká je to drzost požadovat znalosti z dějepisu. Jen si dotyční nevšimli, že na řešení by se nezměnilo nic, ani kdyby místo Medicejských byli Kučerovi.

0 0
možnosti

Nechci paní ministryni radit, ale na jejím místě bych položil každému zaměstnanci CERMATU otázku - a ty, co by neodpověděli správně, bych vyhodil na hodinu:

OTÁZKA

Kdo nebo co je íkváč?

a) lidové označení telefonu s názvem iQE

b) nástroj na otvírání souborů s příponou .ikv

c) člověk s vysokým IQ

d) zaměstnanec CERMATU

e) hanlivé označení méně bystré osoby

0 0
možnosti
Foto

Naštěstí nepracuju v CERMATu, takže o místo nepřijdu. Sorry, ale nevím, co je ́íkváč ́: za c) nebo za e)?

0 0
možnosti
LR

"Mechanický pomeranč" by ale student maturant znát mohl. A to, že jsou tam takhle použity různé novotvary (i v anglickém originálu), je snad typickým znakem téhle knihy.

1 0
možnosti
Foto

Díky za přečtení a za názor.

0 0
možnosti
Foto

Moloko velocet. Vždycky jsem si říkal, jaké by to asi bylo,

0 0
možnosti
DB

když se podíváte na zadání maturity v tomto stylu očima vládce, který chce za každou cenu snížit znalosti národa a pokud možno přivést pozornost mládeže k nepodstatným hloupostem namísto k podstatný věcem života...pak naráz pochopíte....

Je to jen systém vládnutí, kdy je nutné z mládeže udělat tupce, manipulovatelné tupce....tak aby vládnoucí třída později neměla problém vládnout

Ostatně odpovídá to americkému stylu a tak víme odkud vítr fouká.....

Jde o to udržet národ v PŘIMĚŘENÉ TUPOSTI...a přes nízké platy...v PŘIMĚŘENÉ CHUDOBĚ.....JE TO JEN A JEN SYSTÉM VLÁDNUTÍ

0 0
možnosti
PL

Jo, máte pravdu, ty otázky jsou větší úlet než má oblíbená kniha (také film) "Mechanický pomeranč"

0 0
možnosti
Foto

Tyhle nervy, už máme naštěstí za sebou;-D Pavlo, zdravímR^

0 0
možnosti
Foto

Taky zdravím, přeji hezký den.:-):-):-)

0 0
možnosti
DS

hrůza, naprosto souhlasím. Mám dceru sečtělou, jazyka znalou (alespoň jsme si to doposud mysleli), pilnou studentku. Píše za školu i do různých periodik, účastnila se školní olympiády a přesto jsme s ní prožívali včera a předevčírem zklamání, strach a rozčarování. Nezbývá jen doufat, že tu "madurýdu" udělá.

1 0
možnosti
Foto

Díky za přečtení a za Váš názor.:-):-):-)

0 0
možnosti

Už je to dávno. V šestnácti letech jsem maturoval z češtiny, ruštiny, matematiky a fysiky. Byly jsme jediný ročník, který nemusel psát z ruštiny písemku. Bez této mimořádné a nepochopitelné benefice bych maturitu nikdy neudělal. Z ruské písemky jsem měl vždy za pět. Nejlepším spolužákům se profesoři omlouvali, že jim nesmí dát jedničku na vysvědčení. Nesměli být přijati na vysokou školu. Komunisti byli hrozní. Ale ti současní bolševici vzešlí k přelistopadových komunistů jsou ještě horší. Společnost trpí vzájemnou nedůvěrou, omezováním svobod, revize jsou důležitější než práce, trpí pohrdáním druhým člověkem, komunistickou závistí a nenávistí nejen třídní, neúctou k práci a majetku druhého člověka...

1 0
možnosti
JH

Nechci moc provokovat, ale s takovou hrubkou, hned ve třetí větě, bych se maturitou z jazyka českého příliš nechlubil. Dál jsem to již nečetl. Nebo toto je již standard i pro vysokoškoláky? 90% diskutujících a cca 50% blogerů neumí česky.

3 0
možnosti
  • Počet článků 333
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 847x
Píšu, tedy jsem. Díky, že to občas někdo čtete. Neberu se příliš vážně, jen tak plkám, vymýšlím si, hraju si se slovy, protože je to pro mne tak trochu droga a tak trochu psychoterapie.