Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Neco jineho lide chteli, neco jineho si predstavovali a neco jineho dostali. Pres jeden plot videli do Rakouska, pres jiny do Nemecka. Jen se jim nepodarilo vypestovat neco podobneho na svem pozemku. Zatimco vedle kvetly sipkove ruze zde narostl bolsevnik zkrizeny se zlodejnikem. To jste chtela rici, ze.

0 0
možnosti
ŠM

Buď blbnu a nebo neumíte počítat.. :-/ 2013 -1989 =.?

0 0
možnosti
MD

Predstavuje to nejaky podstatny zasah do nasi skutecnosti ?

0 0
možnosti
TH

Me by zajimalo, proc se neustale opakuje, ze driv se o vse staral stat a dneska to musi kazdy jednitlivec. Ja jsem to "starani se "statu z byvale komunisticke diktatury povazovala za silne negativni. A v cem teda spocivalo to pozitivni, kdyz si nekdo stezuje na dnesek?

1 0
možnosti
Foto

Pro P.M.!Možná listopadový komunistický puč. Změna systému a vývěsního štítu s těmi samými  u vesla. Jak je to vidět z kolotoče?

1 0
možnosti
Foto

Nechoďme kolem toho jako kočka kolem horké kaše - řekněme prostě jasně, že tzv. Sametová revoluce nebyla ani sametová ani revoluce. Tento Listopadový puč zlikvidoval ekonomické základy státu, nakonec i celý stát a nastolil vládu lumpenburžoazie. Pokud se jich nezbavíme, a to rychle, přivedou většinu národa do blázince a ekonomiku na buben Rv!

6 5
možnosti
Foto

.... jak pravil úvodník Rudého práva

4 0
možnosti
JL

26 let? 1989 - 2013= 24, jestli dobře počítám. [>-]

1 0
možnosti
Foto

P.T.Zedníček:-)Každého právo vyjádřit se i způs. +/-:-). I si za ním stát. Bez toho, že sám by se vyjádřit i vyslovením myšlenky, či názoru. Takže zdravím:-)

0 0
možnosti
Foto

Pro ilustraci: v ,,ONĚCH DNECH" jsem pracoval s kolegou, který byl ,,kovaný kom". Místo, aby ,,makal", ,,zmizel". Našel jsem jej namol ožralého. Jediné, co byl schopen mi říci bylo:,,vy svině, tedˇnás budete věšet". Má odpovědˇ byla:,,kdo by si s vámi špinil ruce, ti, co toho byli, či stále jsou schopni, jsou přece všichni u ,,vás".:-)

2 5
možnosti
MM

Změna totality bez ztráty na životech je samet. 

Přeměna totality v občanskou společnost je delší a náročnější. Je to jako s povodní. Valí se spousty špinavé vody, která bere a zasviní vše kam dosáhne. V devadesátých letech Václav Klaus prohlásil, že špinavé peníze nejsou a v tu ránu k nám nalezla mafie z celého světa. Pak nám masíroval mysl, že nás vychová neviditelná ruka trhu a spustil privatizaci bez ekonomických zákonů a zloději rozkradli co se dalo. A na závěr omilostnil všechny velkozloděje. Je to hnusná grázlovina.

Jedno Masarykovo motto znělo: Neboj se a nekraď.

Teď se nacházíme ve stavu po povodni kdy opadla voda a vnímáme, že je to tak na jednu až dvě generace.

Základem každé společnosti je úcta k člověku, k zákonům a k přírodě, etika a morálka. Je to pro nás obrovská výzva.

3 0
možnosti
Foto

Ještě k zamyšlení: dokážete si představit, že by snad Havel, či kdokoli jiný, řešil pokračování např. způsobem ,,a la" Benešovi dekrety ?8-o;-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 333
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 847x
Píšu, tedy jsem. Díky, že to občas někdo čtete. Neberu se příliš vážně, jen tak plkám, vymýšlím si, hraju si se slovy, protože je to pro mne tak trochu droga a tak trochu psychoterapie.