Proč jít k volbám

– aneb nevolíš, proto jsi zodpovědný za to, kdo tu vládne! Blíží se nám předčasné volby, jistě jsme skoro všichni znechuceni tím, jak politikové vedou (vedli) tuto zemi, jak jedni a ti samí, jen v jiných funkcích po mnoho let jen slibují, ale „skutek utek“. Jak si „skoro“ každý nahrabal, navázal důležité kontakty, ale zapomněli na nás občany.

 A každé nové volby mají čím dál menší účast. A proto se dostanou do vlády stále jedni a ti samí lidé, protože jejich věrní fanouškové, příznivci a „spolusoudruzi“ jdou poctivě k urnám a ten lístek tam hodí.

Lidé, kteří mohou něco změnit, i třebas volbou menších stran, či nezávislých, či vykroužkováním nových lidí, znechuceně sedí doma a „natruc“ k volbám nejdou. A právě tato skoro polovina obyvatelstva, která k volbám nechodí, rozhoduje o tom, kdo tento stát povede.

Tím, že k volbám nepůjdeme a nevyjádříme svůj názor, nahráváme těm, kdo chodí a poctivě za své „zkorumpované“ politiky lístky do urny hází.

Zodpovědnost je na Tobě – nejdeš-li k volbám, a pak nadáváš na to kdo a jak vede tento stát, tak obrať svůj vztek na sebe, protože Ty jsi svým „ne-hlasem“ přispěl k této vládě.

Buďme konečně zodpovědní občané a ukažme, že nám na našem státě záleží, nevolme velké strany, které nám dokázaly, že jim o nás nejde, ale vybírejme lidi, které známe, za kterými je vidět kus poctivé práce („Dobrý strom nemůže nést špatné ovoce a špatný strom nemůže nést dobré ovoce.“ Matouš 7,18). My sami si vytváříme svoji vládu. A je jedno jsi-li křesťan, ateista nebo jiného vyznání (jen sekty zakazují chodit k volbám – viz Jehovisté), každý z nás je před Bohem či nejméně sám před sebou nebo svými dětmi zodpovědný za to, kdo nám tu bude vládnout!

Proto vyzývám každého, kdo nerad chodí k volbám, kdo chce svoji neúčasti ukázat svůj nesouhlas s tím, jak to tu vypadá, nebo ho nic nezajímá, aby k volbám šel a nebyl tak zodpovědný za kolaps našeho státu …..

Neagituji pro žádnou stranu nebo sdružení, ale za zodpovědnost a volební účast – Když nejdeš volit, dáváš hlas právě té straně, která vyhraje, ať s ní souhlasíš či ne!

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavla Havlíková | čtvrtek 3.10.2013 12:31 | karma článku: 5,80 | přečteno: 186x