Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vyhrál jsi volby? Tak odstup! Premiérem nebudeš!

Nejsem zastáncem oranžových, ale pokud je někde do očí bijící podraz, ráda nahlédnu pod pokličku jejich strany. Už dávno to v ČSSD vře, protože pocit, že by se mohlo vládnout, je jistě velká změna oproti dobám, kdy byli pouze v opozici. Co ale vymyslet, aby se odstranil vítězný lídr? No jistě: nelogicky znějící, ale jediný možný důvod: "Sice jsme vyhráli, ale máme nízkou podporu voličů, než jsme očekávali". Očekávaný výsledek dle pana Haška byl 30%. A už je na světě důvod, jak vítězného lídra Sobotku odstranit z premiérského křesla...

Křídlo pana Haška by rádo korýtka, a tudíž je každý důvod dobrý. Pánové Hašek, Chovanec a Tejc stále popírají, že v sobotu večer byli v Lánech (takže si ti, kdož o jejich počinu ví, si jistě udělá obrázek o jejich pravdomluvnosti). Dosavadní šéf poslanců ČSSD Jeroným Tejc, který dříve patřil k Sobotkovým  spojencům, ale nyní se ve straně přidal k Haškovi, na dotaz, o čem v Lánech  spolu s Haškem u Zemana v sobotu večer jednali, odvětil: "Bez komentáře."

Tajná schůzka je přecijen tajná schůzka.... Sešly se shodně totiž dva zájmy. Hašek se svými příznivci by chtěl moc ve vládě a zároveň prezident nechce Sobotku za premiéra - což je minimálně nedemokratické, protože nerespektuje výsledek voleb. Pokud by pan Sobotka dokázal sestavit na jednáních koalici a předložil by většinovou vládu prezidentovi, měl by jí respektovat, alespoň v porevoluční historii tomu tak v ČR bylo.

V neděli, den po schůzce, se prezidnet Zeman nechá slyšet v televizi, že by měl Bohuslav Sobotka odstoupit jakožto předseda strany, která měla méně procent, než se předpokládalo. Žádná gratulace k vítězství od hlavy státu? Kdepak, to se nehodí do plánu.... Pan Hašek je pro prezidenta Zemana připustný jako premiér, protože s ním má lepší vztahy, že? Tento prezident má totiž rád ve vládě zejména sobě nakloněné politiky... A když už musí skončit vláda, kterou si poskládal spolu s panem Rusnokem, tak přece nepustí z rukou svůj vliv. 

Pane prezidente, coby čestný předseda strany, která měla necelé dvě procenta, budete také "čestně" odstupovat? Ta samá otázka napadla i Václava Moravce. Miloš Zeman odpověděl, že to by nebylo fér, opouštět své dítě v nouzi.

Tak se nabízí otázka, proč by měl pan Sobotka opouštět "dítě" při úspěchu, že? Jeho stranu jsem nevolila, ale respektuji výsledek voleb. Ono stejně je to pro mne, jako voliče, je to celkově debakl. Na prvních třech místech jsou strany s komunistickou minulostí, nebo členy, kteří byli v KSČ.

Lidé zapomněli, jak byli omezováni a zastrašováni za vlády KSČ? Národe, kam jsi dal svou hrdost a rozum? Slyšela jsem již poznámku, že Blaničtí rytíři vstali - ale utíkají směrem ke státním hranicím. Ani oni už nechtějí pomáhat někomu, kdo sám sebe zrazuje....

 

__________

Pan Tejc úzce spolupracoval s předsedou Sobotkou při kampani, měli svůj Oranžový expres - nechtěl ho snad za premiéra, že po volbách tak otočil?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pan Hašek už v minulosti věděl, s kým popíjet - otázka je, zda si vybírá dobré spojence...

 

 

Autor: Pavla Brychtová | pondělí 28.10.2013 15:13 | karma článku: 28,88 | přečteno: 1213x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Švédský ostrov Marstrand - kouzlo přírody a čistoty (fotoblog)

Letošní horké léto doslova lákalo k návštěvám míst spíše chladnějších. Díky abnormálně vysokým teplotám v ČR, byly v jižních letoviscích Evropy byly teploty podobné, jako doma v Praze. Švédsko patří k zemím, kde je léto rozhodně příjemné. Dnešní fotoblog věnuji malému kousku Švédska - ostrovu Marstrand, který je pro středoevropana neobvyklý svou čistotou, volným prostorem, prázdnými ulicemi (až na místa v okolí útulných hotelů, a uličku s pobřežními kavárnami u nástupiště trajektu). Typická severská architektura nenechá nikoho na pochybách, že místní lidé mají rádi pořádek, upravené domy, zahrady i ulice. I přes svou náročnost a pečlivost provedení na šikmé ploše, vše působí naprosto lehce. Dekorace, zahrady i barvy domů jsou vkusné a milé.

29.8.2013 v 13:49 | Karma: 15,81 | Přečteno: 770x | Diskuse| Fotoblogy

Pavla Brychtová

Švédský ostrov Marstrand - pokračování fotoblogu

Pro ty, kdož sem nepřicházejí z první části článku a fotogalerie, nabízím odkaz na začátek. Toto je pokračováním článku o Švédsku, více o fotografiích viz jeho první část: http://pavlabrychtova.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=358642&bk=48743

29.8.2013 v 12:49 | Karma: 13,43 | Přečteno: 498x | Diskuse| Fotoblogy

Pavla Brychtová

Opuštěná dvouletá holčička - není na vině tentokrát i stát?

Dvouleté děvčátko, po jehož totožnosti bylo celostátně pátráno, bylo podle mne naprosto zbytečně zveřejňováno a vystavováno stresu. Jakoby nestačilo, že otec (pokud to byl vůbec otec, údajně spíše přítel matky) dal dívku bezdomovcům, ti ji dali další osobě na hlídání, pak anabáze policie - sociálka - kojenecký ústav! Velmi jsem proklínala matku a otce. Ale poté, co je známo, že matka je již 14 dní ve vazbě pro maření úředního výkonu, tak se začínám zlobit na stát - a nemohu si pomoci. Odsouzené u sebe mohou mít dítě do věku 3 let - a ve vazbě to nejde?

29.7.2013 v 19:49 | Karma: 21,96 | Přečteno: 1065x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Proč Zeman ukončil německou tiskovku islámským zvoláním?

Vedla ho k tomu rozvernost, netaktnost nebo neznalost etikety? Přiznejme si, že ti, co nynějšího prezidenta volili, ale i ti, co ho nemusí, si už v ČR zvykli na jeho zvláštní humor, někdy vtipný, ale občas bohužel nevhodný, vzhledem k jeho státnické funkci. Nyní se naneštěstí přihodila událost, díky které se za svého prezidenta bohužel stydím. Na otázku německé novinářky, zda se angažuje ve věci unesených dívek v Pakistánu jí nejdříve slušně odpověděl, že nepodává informace, aby nic neprozradil Al-kajdě, či Talibanu. Poté udělal něco, co si mohl odpustit - zeptal se jí, zda ona je z Al-Kajdy či Talibanu. Než mohla cokoli říci, řekl jí "Allahu Akbar" a odešel z tiskovky. Toto zvolání, jednak pozdrav, ale zejména zvolání tolik zneužívané jako nenávistné vůči komukoliv, kdo není muslimem, je ale bohužel známo jako poslední, co slyší oběti extrémistů....

28.6.2013 v 23:21 | Karma: 38,55 | Přečteno: 8303x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Za co trestáte občany, pane prezidente?

Nebo z nás jen dělá pan Zeman hloupé ovce? Nejdřív nás tahá za nos partička kolem Nečase, teď zase Miloš Zeman. Tvrdil, že by chtěl vládu odborníků a ne vládu těch, kterým dluží dobrý skutek za to, že ho tolik podporovali v kampani. Ale zatím všichni, kdož jsou zmiňováni, nebo již jmenováni, jsou jen vděčnými služebníčky páně Zemana. Otázkou je, zda dostane taková vláda důvěru. Vláda v demisi - to je to poslední, co potřebujeme... Místo politických dohadů by to chtělo řešit další vlnu povodní, nezaměstnanost a rostoucí kriminalitu v ulicích, omezit sociální podporu těm, kdož odmítají pracovat, atd. Bude nová vláda pracovat, nebo jen pomlouvat tu předchozí a házet vše na složitou politickou situaci?

25.6.2013 v 22:35 | Karma: 26,12 | Přečteno: 1456x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik