Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Milé počtení a krásné obrázky. Díky za trochu toho pozitivizmu, kterého je tu tak málo. Nebo - přímo zoufale málo. Snad jen jednu připomínku. Ohledně toho přátelství všemožných náboženství. Vůbec se tomu nedivím. A není to jen Mauricius. Je to všude, kde ještě lidé berou náboženství vážně a s respektem. V dnešní době totiž vytvářejí náboženskou nesnášenlivost především ateisté, lidé bez víry. Jsou to oni, kdo zakazují nosit burky a ve školách mít na stěně kříže, kdo mají strach z mešit, kdo dští oheň a síru, když dojde na církevní restituce, kdo nadávají na Židy, kněze, muslimy. Nepotkal jsem ve svém životě jediného věřícího, ať už se hlásil k jakékoliv víře, který by v sobě měl nenávist vůči jinověrcům. To téměř vždy patří k lidem bez víry. Muslimové? Jsou jich téměř dvě miliardy, ale těch nenávistných sotva jedno procento. Namítnete třeba náboženské boje v Severním Irsku? Ale tam je to jen historická záminka nacionalistů, kteří se sice vírou ohánějí, ale v sobě ji dávno nemají. Stejně jako se tady mnozí ve své zášti vůči katolíkům ohánějí upálením Jana Husa, ale církev husitská je jim úplně cizí. Takže - přátelství mezi různým náboženstvím není nic tak překvapivého. Nežijeme ve středověku. Náš problém leží úplně jinde - kde není víra, tam je deziluze, nadávání a v horším případě i nenávist. Obávám se, že nám v tom našem prostoru už není pomoci a naše světovláda rychle končí, podobně jako zanikla sláva a moc Egypťanů nebo Římanů. Kde není velká idea, tam se nic velkého a krásného dít nemůže. Hezké svátky - a zachovejme si krásné věci alespoň v našich srdcích. :-)

2 0
možnosti
PB

Děkuji za hezká slova - snažím se vyhledávat právě proto oblasti, kde je to malé a lidské... Může to být česká vesnička stejně tak, jako malý ostrov v Indickém oceánu. Hodně problémů způsobuje anonymita.

1 0
možnosti
Foto

Pěkné povídání a fotografie. Opět místo, kam bych se rád někdy podíval.

Mne jednou napadlo, že škaredé a protivné ženy by v burce měly chodit povinně. :-) Jisté ženy již obličejem svoji protivnost vyzařují. Naštěstí se jedná o menšinu žen. :-)

1 0
možnosti
PB

Určitě to stojí za to se sem podívat :-) Příroda, úžasná pohoda díky omezenému počtu hotelů, neskutečné nároní parky a samozřejmě pláže s pískem jako hladká mouka, průzračná voda... Velká výhoda je, že je malý časový posun 2 hodiny a tím pádem si to člověk užije od prvních hodin. Není tak ospalý z posunu času jako v destinacích asijských či amerických. Jen celková cesta kolem 18 hodin včetně přestupu je děsná, ale při delším pobytu se to samozřejmě vyplatí.

0 0
možnosti
JR

J43a22r14a 58R50a89n87k

22. 12. 2012 5:14

Musim Vas zklamat, ty kvetiny v hotelu nejsou rude kaly, ale Anthurium a ty vyssi jsou Strelitzi, jinak Bird of paradise, mam oboji doma. Dale pak, hinduisticke chramy v Indii jsou vetsinou mnohem temnejsi, nez krestanske kostely, nebo i mesity, zalezi, jak kde.

Auto si na Mauriciu definitivne pujcit muzete pres car rental, temer kazdy hotel Vam muze zaridit, ovsem ridicsky prukaz musite mit mezinarodni. Dulezite je, ze se Vam tam libilo a dovolena prosla bez neprijemnych zazitku.R^

0 2
možnosti
PB

Kala říkám všem těm kornoutům :-) To se omlouvám odborníkům. Jinak máte pravdu, že jsou ve špici i oranžové strelicie. Ty znám dobře i z ČR, vypadají jako ptáčci :-) Drží vztyčené, stromeček dotváří hezky.

A myslím, že Indii s Mauriciem nemůžete srovnávat. Hinduistické chrámy v Indii neznám, a o těch jsem ani nepsala. Mauricius je od Indie nesmírně daleko a vše je tam dost rozdílné :-) Rozhodně jim tam neběhají volně kravky, atd. Jsou velmi rozdílní i povahou, samozřejmě ale tam je Indů jako takových hodně.

Řidičáky máme s manželem mezinárodní, ale na zapůjčení se musí projít zkouškami na jízdu vlevo, cca 3 hodnová záležitost, o které nám bylo řečeno, že platí pro všechny, kdož jsou ze země, kde se jezdí vpravo. V Británii to po Češích nechtějí, ale zde prostě ano - s tím opravdu nic nenadělám :-) Půjčovny nejsou všude v lokalitách kolem pláže, jako to známe z Evropy. Na letišti a ve městě ano.

Nepříjemné zážitky nás zatím na Mauriciu nikdy nepotkaly a doufám, že v budoucnu ani nepotkají :-) Ceny pro Evropana velmi příznivé, sňatek nám zařídili během pár dní také skvěle. A kdo by chtěl čistě jen na dovolenou, nejsou zde přeplácané pláže, je velmi malá kriminalita a oceán je velmi bezpečný díky korálovému lemu kolem ostrova.

1 0
možnosti