Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Upřesnění: JFK nebyl k ničemu DONUCEN. Vlezl tam úplně sám, protože něco chtěl.

Takže se dá předpokládat - kdyby se to náhodou otočilo - že tam vleze znovu.

4 1
možnosti
PB

Ano, v jeho rodině k tomu byl on i bratři opravdu vedeni odmalička a měli cit pro politiku a právo.

1 0
možnosti
PB

Děkuji za příspěvky, slíbila jsem vložit další příklad ponižování nečlenů KSČ. Tak plním domácí úkol, paní učitelko :-)

Profesorka angličtiny a němčiny odmítla vstoupit do KSČ - jako pedagog VŠ a tudíž příklad pro studenty se to po ní chtělo. Pak jí bylo řečeno, že by měla učit ruštinu. Po odmítnutí obou podmínek byla vyloučena z pedagogického sboru a nedostala místo ani na školách nižší kategorie. Pracovala pak 18 let ve státním podniku Benzina. Měla na starosti korespodenci, její čeština samozřejmě také bravurní. Jazyky učila tajně doma, a to právě děti z rodin, které chtěly znát kromě ruštiny i jiné jazyky :-) Po revoluci byla opět pedagožkou, nyní je v důchodu. 

Když si vezmu, kolik studentů o ni přišlo za těch 18 let, které musela pro svou zásadovost trávit jinde. Pani profesorka vzpomíná na Benzinu již nyní s humorem, ale nikdo jí ty roky nevrátí.

3 2
možnosti
PB

To je k diskuzi níže - po novém grafickém uspořádání je to zde dost nepřehledné...

Omluva ;-)

1 1
možnosti
KD

A co Přemysl Sobotka, absovent Večerní školy marxismu-leninismu. Také chudák musel, když chtěl dělat vedoucího.;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

No jo, ale Přemysl Sobotka navíc považuje KSČ za zločineckou organizaci. Považuje potom za zločince i sám sebe?

4 1
možnosti
JR

J72a53n 73R50á91ž

5. 12. 2012 17:05

Pan Fischer je charakter a svým vstupem do KSČ v neblahých časech, kdy se to s ní začalo povážlivě začalo houpat, to dal jasně najevo: Vstoupil  do KSČ veden čistými pohnutkami, kterými bylo blaho jeho rodiny a posílení vedoucí úlohy strany ve Federálním statistickém úřadu. Z KSČ vystoupil až tehdy, kdy bylo jasné, že vedoucí úlohu přebírají strany jiné.

Jako prezident je zcela jistě připraven vstoupit v zájmu blaha všech občanů ČR do jakékoliv strany, kterou mu po dvakráte, či třikráte  Evropští vládci k členství v budoucnu nabídnou.

Ano, takového prezidenta v zájmu posílení našeho postavení v Nové Spojené Socialistické Evropě potřebujeme a proto je nezbytné jej manifestačně zvolit.

8 2
možnosti

zajímavý je citát největšího statistického génia v historii této země, že přijal až třetí nebo čtvrtou výzvu ke vstupu do KSČ - že by si to pan soudruh statistik opravdu nepamatoval, jestli kývnul už na třetí nebo teprve na čtvrtou výzvu?;-D Stejně je zajímavé, že o něj KSČ tolik usilovala, když jinak měla inteligence se vstupem do KSČ docela problém, neb na jednoho inteligenta se většinou museli přijmout dva dělníci či tak. Protože soudruzi u koryt se zase konkurence báli, aby se o posty nemuseli moc dělit.

Ä jedna poznámka autorce. Tohle přirovnání se Vám moc nepovedlo: "naši byli v KSČ, abychom mohli jet do Jugoslávie k moři" - kvůli jedné cestě do Jugošky so do KSČ opravdu nevstupovalo, ale je fakt že když se tam už vstoupilo, tak se jezdilo třeba i na Západ každý rok;-D

1 2
možnosti

Skutečně všech 1,5 milionů členů KSČ bylo každým rokem na Západě na rekreaci?

2 2
možnosti
PK

Původně jsem si myslel, že ten billboard je legrace od bloggera p.Dvořáka. Umím ideologicky pochopit "poctivý" politický přerod od KSČ k straně typu socdem, která zde neexistovala. Nikoliv k ODS či TOP. Ale "rezolutnost" Fischera s jakou odmítl jmenovat byť jediného komunistického ministra - je k popukání. To už kníže byť chatrnou češtinou odpověděl lépe. Takže zbývá jedině Zeman - škoda, že nebyl poslední léta v "aktivní" byť odborné službě. V politice nemohou fungovat ideální lidé, v diskusi někdo opěvoval JFK, ale to je také chiméra.

4 1
možnosti
PB

Pana blogera Dvořáka zatím neznám, ale moc ráda se po něm na iDnes poohlédnu, jestli má podobný smysl pro humor.

0 0
možnosti

Poznámka k diskusi:

Když jsem mluvil o odborářské rekreaci ROH v Jugoslávii, tak jsem mluvil pouze o reakreaci v odborářských zařízeních, na které byly přidělovány poukazy ROH, které byly schvalovány na schůzích ROH, anebo alespoň  minimálně v předsednictvu. Typu Anděl na horách.

Pokud tedy ROH mělo v Jugoslávii nějaké odborářské zařízení, které vlastnilo, či mělo pronajmuto. jeho název a kde přesně bylo?

1 2
možnosti
FK

"Tak si nejsem jistá, zda ho k tomu opět někdo nedonutil..." Ano, to za 1. A za 2. Byl Jan Fischer dobrý jako premiér? O jeho premiérství a o jeho ústupcích zelené loby - ať politické či kmotrovsko-podnikatelské se vůbec nemluví. Jedno, zda jeho ústupky byly zaviněny jeho slabostí nebo hloupostí.  A k tomu vašemu donucování Jana Fischera: Což když to jsou ti, kterým za premiérství vyhověl a občany tak hospodářsky výrazně oslabil... A oni vidí šanci i nadále?

4 1
možnosti
PB

Děkuji za příspěvek :-)

Jak vidno, oni vidí třeba šanci v tom, že na Hradě budou mít svého člověka - ať to stojí, co to stojí. Navíc jeho ovlivnitelnost jim může být ku prospěchu i do budoucna...

0 0
možnosti
VK

Svatá pravda, stačí se podívat na některé politiky dnešních tzv. pravicových demokratických stran, kteří byli dříve v KSČ, pak převlékli kabát na modro a dnes

jsou opět u korýtek.

2 0
možnosti
PB

Přesně tak, na modro i na oranžovo..

1 0
možnosti

V diskusi se řeší blbosti jakokdo měl či neměl možnsot dostat devizový příslib - ale uniká tu zásadní problém tohoto článku: že na prezidenta by člověk měl mít poněkud jiná měřítka než na svého souseda. I když já bych to nikdy neudělala, taky znám pár lidí, co do  KSČ kvůli kariéře vlezli a nemám problém se nimi mluvit. Jenže hlava státu - to je snad něco jiného, ne? Tam by měla být nějaká morálka, kontinuita názorů a hlavně: věci, které mi nevadí u kolegy, by mi měly dost zásadně vadit u hlavy státu.

9 0
možnosti
PB

Výborně, moc Vám děkuji, paní Sylvo. Konenčně někdo moudrý, kdo věcnost řadí nad svou ješitnost !!  A potrefené husy mohou klidně mínusovat, ráda posloužím jako hromosvod, když vám to udělá dobře ;-D

2 4
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik