Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nová bobostrana Hlavu vzhůru! Budovatelský název a parta odpadlíků?

Volby se blíží - a jako před každými volbami vznikají nové strany, které mají "zázračně" uzdravit a osvěžit naši politickou scénu. Poté co předvedla vláda pod taktovkou ODS a předtím i vláda ČSSD (o předchozích dobách pod tíhou KSČ ani nemluvím!), tak nutno říci, že se zde vyzkoušelo snad už vše - a jak to vypadá? Nezaměstnanost roste, zadlužení roste, sněmovna se nám rozpouští sama.... Ani sami poslanci už nevidí cestu, jak jinak z toho ven! A už nám vystrkují růžky staré i nové strany, nebo jsou na scéně opět pokusy zkusit na voliče jiný fígl a jiné seskupení. Nezklamala opět paní Bobošíková, která se již po několikáté snaží dostat politicky výše a výše. Její snahy a kandidatury, při kterých neváhala spolupracovat s KSČM, či ČSSD. Tento rok vyvrcholila její snaha vznikem nového seskupení s názvem Hlavu vzhůru - v čele s Janou Bobošíkovou. Ano - s tímto názvem i já hned v duchu vidím všepřítomné májové plakáty z dob mého dětství a puberty, kdy dělník či rolník s hlavou vzhůru hleděl do lepší budoucnosti.

Již od roku 2009 je vidět snaha paní Bobošíkové dostat se do vyšší politiky. V tom roce byly volby do Evropského parlamentu - ale Suverenita nedostala potřebná procenta. Heslo "Nechcete Lisabonskou smlouvu - tak volte Suverenitu" zřejmě nebylo to, co lidi ve zhoršující se pracovní a finanční krizi opravdu zajímalo.

Když nevyšel Evropský parlament, tak se Suverenita zúčastnila hned v květnu 2010 dalších voleb - tentokrát do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Opět s neúspěchem.

Jistě pamatujeme všichni loňské prezidentské volby, kdy opět jedním z kandidátů byla také Jana Bobošíková - zřejmě ti, kdož jí podporovali a navrhli, nabyli dojmu, že pokud jí lidé nezvolili do Evropského parlamentu, ani do Poslanecké sněmovny, třeba by ji chtěli za prezidentku? Do té doby to pro mě byl člověk, který svým ženským postojem chtěl ovlivnit politiku, i když tam byly znát i velké osobní a zájmové ambice. Ale když požádala o podporu KSČM, a poté i ČSSD, cosi ve mě spustilo varovný signál - ano, chtěla být ve vysoké politice. Ale za každou cenu? I za podpory jakékoli strany? Nyní se opírá nová strana o zásady Václava Klause. Od podpory KSČM k podpoře Klausově je zřejmě jen skok :-D  Proto mě nepřekvapuje, když jsem zjistila, jaké strany a osoby jsou jádrem nového seskupení Hlavu vzhůru.

Samozřejmě Suverenita, dále odpadlíci - bývalí členové ODS, "Pravá frakce" Jiřího Janečka, skupina kolem Michala Doktora (Jihočeši, dříve ODS), ale překvapivě i iniciativa D.O.S.T. - která nemá dobré jméno zejména díky svému předsedovi z let 2010 a 2011, který pod tíhou veřejného mínění vešel do ústraní. Právě Ladislav Bátora v čele této strany "prozradil" její zaměření. Jeho spojitost s Dělnickou stranou a dalšími osobami xenofobního zaměření ho stála i zaměstnání. Coby politik činný jako poradce ministra školství byl z ministerstva propuštěn - o jeho fašistických názorech se písemně ve stížnosti vyjádřili členové seskupení bývalých politických vězňů a rodin pozůstalých, dále několik poslanců upozorňovalo na jeho údajné rasistické názory, a Český helsinský výbor vyzval v květnu 2011 k propuštění Bátory z pozice ekonomického poradce ministra školství, protože jej považuje za (cituji)  „prokazatelně svázaného s českou ultrapravicí, otevřeně se hlásící k ideám netolerance a xenofobie." Byly postupně nalézány další souvislosti a vztahy již od roku 2005.

Hnutí D.O.S.T. i v této době, kdy tvoří nové seskupení s Janou Bobošíkovou, má před volbami 2013 doposud ve svém programu i  kontroverzní body: odmítají antidiskriminační zákon, odmítání multikulturní společnosti, uznávání manželských svazků pouze mezi mužem a ženou. V této moderní době je odvážné jít na trh s tak staromódními názory, ale jako vždy, najde se mnoho lidí, kteří je podpoří. Protože jak říká české rčení: "Lidé jsou různé".

Takže HLAVU ROVNĚ, milý čtenáři, nikoli VZHŮRU - ať vidíme opravdu kolem sebe a hlavně před sebe...

 

 

Autor: Pavla Brychtová | pátek 30.8.2013 19:48 | karma článku: 20,52 | přečteno: 1005x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Primátor by neměl ponižovat svěřené město, Hudečku!

Moje úvaha je tentokrát o vztahu k městu, kde jsem se nenarodila, ale od malička zde žiji. Proto mi není lhostejné, kdo o něm rozhoduje. Nebyla jsem nadšená ze zlodějů z ODS ve vedení radnice, ale nyní volbou pana Hudečka šla Praha z louže do bláta. Většina obcí si vybere do funkce starosty někoho, kdo má obec rád a zná ji, má důvěru alespoň většiny lidí a byl na kandidátce, takže ho lidé zvolili. Znám díky cestám po ČR mnoho krásných měst, a určitě si to o nich myslí i jejich starosta. Ale nám na křesle primátora Prahy sedí člověk kvůli politice a dohodě se stranou ČSSD, která v Praze ani nevyhrála volby.... Holt Praha měla nyní údajně pouze jednoho kandidáta a to zrovna člověka, který byl policií obviněn kvůli spojitosti s kauzou Opencard. A navíc, co se týká vztahu k městu - dokonce tento pán o Praze pro Respekt uvedl: "Praha není město, kde se žije dobře. Je to město, které vám vysává energii, neposkytuje klid". Ponižující prohlášení o městě, které ani dobře pan primátor nezná... Za koho mluvíte, pane Hudečku? Komu se zde nedobře žije? Vám nebo Pražanům? Nikdo nikoho nenutí v Praze žít, nebo snad ano?

21.6.2013 v 2:11 | Karma: 24,64 | Přečteno: 1280x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byla sledována Nečasová nebo Nečas? Aneb když peníze nestačí...

Janě Nagyové nestačily nadprůměrné příjmy a život na státní náklady, včetně luxusního bydlení. Peníze jí nestačí, její chování vykazuje i silné mocenské sklony (a tím i rozhodování za premiéra, aniž by k tomu měla od občanů mandát). Stýkala se navíc s lidmi "z podsvětí" (podle ní jistě mocnými) - tím spojila politiku a boháče, přesněji mafiány. Zašla ale tak daleko, že zklamala v podstatě důvěru samotného premiéra, který ji již odvolal. Moje úvaha nad situací posledního týdne je jasná - do politiky se nám proplétá staré dobré téma všech dramatiků a klasiků. Milostný trojúhelník, intriky, a navíc i bezmezná touha po moci, která vede k nesmyslnému chování a zaslepenosti. Pohnutky Jany Nagyové, nyní už bývalé ředitelky kabinetu předsedy vlády, prý nebyly osobní. Nagyová se nechala slyšet, že sledování paní Nečasové nesouviselo VŮBEC s nějakými osobními zájmy nebo dokonce by mělo jít o pošpinění paní Nečasové a donucení premiéra k rozvodu. Na to je prý Jana Nagyová příliš hrdá. O její hrdosti lze s úspěchem pochybovat, když byla ochotna se léta dělit o ženatého muže s někým jiným. Naopak vše nasvědčuje zhrzenosti až zoufalství, že Nečas není schopen po tolika letech požádat o rozvod, že? Pokud sledovala premiérovu manželku na vlastní pěst, nešlo jí spíše o to, aby zjistila, jak moc se Petr Nečas stýká a manželkou? Nechtěla Nagyová prostě vědět, zda není ohrožen její vztah s premiérem? Proč nechala sledovat i řidiče? Jasným důvodem jejího jednání je Nečas. Pokud je to navíc zdůvodněno jako zájem státu, premiéra a jeho dětí, protože se dle Nagyové stýkala Radka Nečasová s Jehovisty - tak to je opravdu od bývalé šéfky kabinetu pouhá zoufalá pohádka pro veřejnost. Styky se Svědky Jehovovými nejen nebyly doloženy, ale celkově ze sledování vyplývají čistě osobní zájmy a intrikářská povaha paní Nagyové.

16.6.2013 v 15:39 | Karma: 24,05 | Přečteno: 1208x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Voda je živel, ale proč se nebráníme dřív? (fotoblog)

Někdo podcenil moc vody - v Praze se doslova zaspalo... My jsme dnes vezli děti od babičky, museli objíždět dvě pražské oblasti zalité vodou, a pak i kolem Vltavy - ale nepotkali jsme v Praze jediný čerpací vůz, nikde jednotky s vozy a mobilníma bariérama, natož jako na vsi - chlapy s pytli písku. Nikde protipovodňové zábrany, samozřejmě kromě Kampy a okolí, která má za miliony předpřipravené konstrukční prvky pro rychlou stavbu zábran. Karlův most a Kampa jsou navíc pod ochranou policejních složek, je zákaz vstupu do těchto prostor. Karlín i Štvanice jsou pod přívalem hnědých peřejí, Kampa již částečně pod vodou, Karlův most uzavřen, metro nejezdí... Na nábřežích ale nikde pytle, nebo čerpadla - jen pár lidí s deštníky, sledující, jak se jim voda blíží k holinkám...

2.6.2013 v 22:35 | Karma: 32,45 | Přečteno: 12276x | Diskuse| Fotoblogy

Pavla Brychtová

Kalousek a Nečas - hamounek a kašpárek, nebo účetní a státník?

Ministr financí má najednou prý obavy o návratnosti velkého projektu. Po tolika zpronevěřených penězích a naprosto neziskových státních investicích to působí opět jako divadélko. Jak je možné, že do S-karet mohou jít takové peníze, přitom se pomalu rozhoduje o jejich zrušení, dále tečou miliardy do projektu elektronických zdravotních knížek IZIP, ani nikomu nevadí plýtvání ve formě projektů typu Open card? Jak je možné, že úniky a podovody ve formě anonymních akcíí jsou mezi politiky také populární? Ale u projektu investice do jaderné energie chce někdo najednou řešit návratnost? Krásné divadélko...

25.5.2013 v 0:42 | Karma: 25,38 | Přečteno: 795x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Klausova nejnovější deprimace – tentokrát kvůli studentům VŠ

Někdy si po prohlášení bývalého prezidenta říkám: Jak moc je Václav Klaus odtržen od reality? On nezná poměry studujících, či mladých lidí všeobecně? Cituji jeho výrok z konce týdne: "Deprimuje mě, že současní studenti nemají na studium stejnou koncentraci, jakou jsme museli mít my. Dnes má skoro každý student vedle studia nějaké zaměstnání. Nedovedu si to představit," uvedl Klaus s odkazem na svá studia na VŠE. Opravdu si to nedovede představit?

20.5.2013 v 12:51 | Karma: 17,86 | Přečteno: 1009x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

OBRAZEM: Prahou prošel majálesový průvod. Masky kritizovaly Beka a bydlení

1. května 2024  19:05

Součástí oslav 1. máje byl ve středu studentský majálesový průvod, který vyrazil z pražské Kampy a...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik