- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
omlouvám se správci bloggu, že jsem si vzpomněl na úsloví mého zábavného strýce, jinak velmi šikovného ((i na práci)):: ""ten kdo papá koninu, tomu st.... hodinu"" a domnívám se, že to opravdu sedí, pardon
Pane Hledíku - děkuji za další pozitivní informaci o koňském mase - jste jeden z mála, kdo si také dokáže zachovat nadhled
Díky za vyzvrácení toku vašich myšlenek. Váš sloh by se měl zakázat
Pokud je to na Vás moc složité, tak to nečtěte.
Nebudu se omlouvat za něco, co lidé čtou, zrovna tento článek vybralo iDnes na titulní stránku webu iDnes - dolů do výběru blogů. Takže to naštěstí někdo pochopil
Máte na svůj názor právo, ale stejně tak já mám právo s Vámi nesouhlasit.
V každém případě děkuji za pozornost věnovanou článku, vážím si každého čtenáře
Docela mě štve, že jen kvůli špatnému označení, poputují tuny, jinak neškodných potravin, do spalovny. To vůbec není dobře.
to jo, ale psali že některým koním se píchá něco, co není pro konzumaci uznané vůbec
některá konina ovšem škodlivá je, někde jsem četl, že některým koním se píchá nějaké chemické svinstvo jako prevence či co, a ti nesmí na stůl nikdy
A kravám a prasatům se nic nepíchá? Nebuďte naivní. Všechno maso, co najdete v hypermarketech je ze zvířat napíchaných hormony a antibiotiky. Kromě teda bio. Ale i v tomto případě si nejsem jist.
Milá Pavlo, četla jste knihu, před 40 lety to byl obrovský hit na knižním trhu, Desmonda Morise Nahá Opice? Krásně popisuje Vaše. ale i naše myšlenkové pochody.
Zdravím!
Myšlenkové pochody popisuje skoro každá kniha
Ale ráda si přeštu Nahou opici.
Ja jsem tentokrat pani autorko nepochopil pointu Vaseho clanku.
Nicmene, vzhledem k tomu, co ctu ... problem v klamani spotrebitelu ma nekolik stranek. Prvni je ta, ze vyrobek obsahuje neco jineho, nez deklaruje, druhy rozmer je proc - a ten ponekud neberete v uvahu. Duvodem neni predsudek ke konine, nybrz cena, konina je levnejsi nez hovezi, jinak by se to nikomu nevyplatilo.
Pokud by nekdo prodaval v mrazenem hamburgeru misto deklarovaneho treba veproveho plecka napr. hovezi svickovou ... take by to bylo klamani spotrebitele a v takovem pripade by po provaleni asi mohla nastat situace, proc by se to nekdo snazil donakoupit.
Jinak muj nazor obecne k polotovarum, je ten, cena techto vyrobku je tlacena dolu nejen silenym tlakem retezcu na vyrobce, ale predevsim tlakem zakaznika a jeho poptavkou. Ackoli bych zadny podobny vyrobek nikdy nekoupil, neodsuzuji nikoho kdo tak cini. Je ale treba si uvedomit, za kolik penez to kupuji, z cehoz zaroven vyplava ramec moznosti toho, co od toho mohu ocekavat. Podle meho nazoru je nahrada hoveziho koninou jeste docela pohodova vec, ackoli o klamani spotrebitele bezesporu jde. Lide si koupi dobrovolne horsi veci a to i tam, kde nejsou klamani - a jenom kvuli nizke cene. Tam je asi zakopany pes.
Otázka zní, zda jsou třeba ty lazaně tolik levné, já si myslím, že jsou spíše dražší záležitostí. Takže jde o zvýšení zisku výrobci. Myslíte, když by v McDonaldu dali do hamburgeru koninu místo hovězího, že by byl o polovinu levnější?
Zajímalo by mě, jestli by byl mezinárodní skandál z toho, kdyby se v kuřecím rizotu objevila svíčková.
Jj, daleko horší je, když se do koňského salámu cpe směs hovězího a vepřového masa, která se jen dosladí a je vydávána za koninu.
Vím o krámu, kde mají koňský salám jen z koniny a vždy když jdu kolem, si 15 dkg jen tak na chuť koupím. Levný není, 100 Kč/kg je více než všechny ostatní točeňáky.
Jediný problém,který v to vidím je klamání spotřebitele.A to cena hovězího versus cena koniny.Prodávat maso z kně za cenu hovězího je ty chyba.
Přesné - děkuji za doplnění. Hovězí je na evropském trhu dražší.
Takže pokud je namícháno s koňským, mělo by to být uvedeno na etiketě, jak jsem psala. A také by to mělo být zohledněno v ceně produktu.