Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Havel nebyl sjednotitel, a jeho parta už vůbec ne. A tahle parta byla to nejhorší, co se urodilo. Přilepili se na Havla a svým patolízalstvím Havla dohnali k přesvědčení, že je naprostá jednička a všichni, kdo s ním nesouhlasí, jsou ti špatní. A právě proto nebránili, naopak pomáhali v Havlových intrikách, ke kterým si vždycky našel nějaké vykonavatele. 

My jsme byli pro ně jen "čecháčkové", oni se cítili být tou "pravou elitou". Klaus byl pro ně jen "hokynář". Pro ně byla a je slovo ekonomika fuj slovo, při čemž za těmito lidmi nikdy nezůstala nějaká užitečná praktická práce. O tom nemají ani ponětí - co obnáší podnikání, řízení něčeho, po čem je skutečná poptávka. Nic praktického. Oni uměli a umí jen vizionářské utopické řeči bez nejmenší znalosti souvislostí v problematice obyčejného života. Pro ně ten, kdo se v rozhovorech neustále nezaklínal fílozofickými terníny  o mravnosti, soucitu, sounáležitosti a podobnými úvahami, ten je pro ně egoista,  cynik, sobec. Nikdy nepochopili, že to je spíš naopak, že teprve člověk s určitou jistotou materiálního zajištění je klidnější, spokojenější, tudíž ochotnější pomáhat a vnímat víc i problémy druhých. Když je ekonomika na tom špatně, tyto altruistické schopnosti ustupují, protože je to naprosto logické. Proto je dobrý stav ekonomiky naprosto prioritní. Jenže to "pravdoláskovníci" nikdy neuznají a naopak se cítí být ti "lepší", elitou národa s jedinou pravdou. A rozdělují společnost !!! 

Pravda

o odcházení -  http://jdem.cz/vnpj7  

Václav Havel o Václavu Klausovi a české mentalitě  - http://jdem.cz/t8822

0 2
možnosti
MS

Žádné přátelství nikdy nebylo.klaus vždycky na V.H.žárlil a skončilo i to příměří když se řeklo že neznáme špinavé peníze.tím okamžikem se začlo krást.Tak!:-)[>-]

5 1
možnosti
MS

Omlouvám se za příspěvek.K diskuzi je třeba vědět ale tady to je hádka hlupáků.:-)[>-]

3 1
možnosti
Foto

Kdybych byla přinucena vybrat si mezi těmito dvěma muži, tak volím jednoznačně Václava Klause. Jestli jsem dobře pochopila, Vám spíše vyhovuje povaha Havlova - to jsem i dosti překvapená, myslela jsem totiž dle popisku, že jste pragmatická žena a máte daleko k mýtům o pravdě a lásce...

6 5
možnosti
PB

Nejde o mýty o pravdě a lásce, jde o vztah těchto dvou lidí...

1 2
možnosti
SB

Rozdíl mezi politikou jednoho a politikou druhého je v mých očích jasný: Havel za celou dobu svého působení v politice neudělal jediný krůček, který by byl v rozporu s politikou Washingtonu nebo Bruselu. Přitom mnohé z těchto kroků byly chybné (vidíme, jak dnes funguje EU, jakož je i zcela jasné, že zbraně hromadného ničení se v Iráku nenašly, v čemž měl pravdu Klaus). Havel nepronesl nikdy na západní státy jediné slovo kritiky. Přitom západní svět je živý organismus, který má i své mouchy. Klaus mnohokrát dokázal se západním světem souhlasit, ale mnohokrát dokázal říci i opačný názor. A téměř vždy se ukázalo, že má pravdu.

Patřím jasně do tábora Václava Klause.

8 6
možnosti
PB

V článku jsem napsala, že nejde o politiku :-)

Jinak kritizovat uměli oba, když bylo co. Ale Havel byl prezidnet pouze 4 roky od revoluce a to bylo opravdu období euforie a sbližování ze západem, moc to nelze srovnávat s obdobím za posledních 9 let, kdy působí Václav Klaus.

0 1
možnosti
JP

J47o69h82n 55P34e21t11r53e56s

18. 12. 2012 16:22

Nic není ve skutečnosti takové,jak by to na první pohled mohlo vypadat....Za marazmus společnosti se však bratrsky podělili.:První svojí ústupností ke komunistickému zlu,druhý svojí touhou po osobní moci a bohatství za jakoukoliv cenu...;-(

5 5
možnosti
Foto

Hezky napsáno s notnou dávkou tolerance a nadhledu. Vždyť je známo, jak Klaus šel důsledně za okleštěním pravomocí prezidenta (Havla) a dosáhl toho. Bylo to ale krátkozraké, protože sám sklidil a sklízí, co zasel.

Nejsem vyhraněný příznivec ani jednoho z nich. Každý se různou měrou na republice podepsal pozitivně i negativně. Ale to, co se o Havlovi dá dočíst na některých diskuzích, to jak mu někteří nadávají a urážejí ho, to je nejen za hranicí vkusu, ale i za hranicí lidskosti.

Za blog díky.

4 6
možnosti
Foto

Já si Pavlo myslím, že Havel s Klausem nebyli na jedné lodi nikdy, možná s výjimkou prvních dnů OF. Vždyť je známo, že Havel se Klause chtěl zbavit tím, že z něj udělá guvernéra Národní banky. Prostě jejich politické názory byly jak voda a oheň a jámarně pátrám, v čem se ti dva vlastně shodovali. Ale samozřejmě, navenek hráli, alespoň zpočátku, ten sehraný "tým Václavů".

Nicméně, soukromě se snad měli i dost rádi, tykali si a Klaus byl také jeden z prvních, kdo šel Havla povzbudit do nemocnice, když už mu kosatá klepala  na dveře. A i já, který na něm politicky nenechá nit suchou, jsem mu přál, ať té smrti alespoň ještě jednou unikne, když už se mu před ní podařilo kličkovat tak dlouho.

4 3
možnosti
PB

Tak vidíte, že na počátku na té lodi byli :-)

Hráli si dlouho na přátele, i když už jimi nebyli...pro dobro věci, možná?? Dokud jeden druhého potřebovali ! 

Asi tak...

2 1
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik