Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P29e72t19r 96K74u95č80e34r67a

16. 12. 2012 23:07

Picek ten komunista? Dohoda kterou mel Klaus na mysli je udrzeni domobrany pod taktovkou komunistu. :-)

1 2
možnosti
Foto

Nechci se zastávat komunistů, ale Vy znáte nějakého staršího generála, který u nich nebyl?

2 0
možnosti
Foto

Ona bojovala v 89, jako Klaus byl na barikádách v 1945. Jsou to všechno jenom lháři.Rv

6 0
možnosti
Foto

Jasně, cokoli se dát proti Klausovi použít, to se použije, i když to je naprostá pitomost.

1 2
možnosti
MK

Tato vláda neustále řeší problémy, které by - kdyby respektovala elementární politickou morálku - nikdy nevznikly. Je možné vládnout se stranou, která neprošla volbami, je možné dokonce vládnout i se stranou, která po volbách byla v opozici a v současnosti přehodila výhybku. To je možné, ale jenom dočasně, jenom tehdy, pokud se ihned vypíšou a do půl roku uskuteční nové volby, které toto nové rozložení sil potvrdí nebo neodsouhlasí.

.

To, co spáchal všech lhářů futrál Nečas tím, že vládne s LIDEM a vzbouřencům ve vlastní straně rozdal pro jejich umlčení trafiky, to je strašlivý faul na politickou kulturu v této zemi a je možný jenom proto, že Češi si jednak nechají všechno líbit, jednak jsou politicky hloupí a ani neví, že je někdo vodí za nos.

.

Peake nemá ve vládě co pohledávat, to je základní fakt, od kterého se pak odvíjí další lumpárny.

7 0
možnosti
PB

Děkuji za příspěvek :-)

Pokud vyhraje volby a bude mít alespoň od části lidí nějakou morální pravomoc jednat za voliče, pak je to v pořádku. Dokonce bych jí třeba i fandila, jako mladé ženě a političce. Ale za těchto okolností mě velmi zklamala.

3 0
možnosti
SN

:-)  Napsala jste to perfektně! Ta půjde za kariérou a prachy klidně přes mrtvoly! Pro zatím soudného člověka, odpudivá postava! Kdyby tady přišel nový fírer, tak ho bude vítat se slzami v očích !    R^R^R^

4 0
možnosti
PB

Už jsem opět u notebooku a ráda odpovím na příspěvky :-)

Moc děkuji za zájem a ohlasy. Našla jsem i poznámku, jak větu mohla paní Peake myslet, tak k tomu odpovídám:

Já bych si nedovolila třeba říci, že proti Rusům jsme bojovali v roce 1969, protože pro starší lidi okolo mě je to doba, kterou zažili jako dospělí lidé - a já si z úcty nedovoluji jim říkat o době, kterou oni pamatují lépe než já.

Stejně tak mi přišlo nevhodné použití věty paní Peake. Mluvila k parlamentu a okolo ní bylo určitě mnoho lidí starších než ona a rok 1989 pamatují velice dobře. Ona jim jakoby naznačila, že oni snad nebojovali, když napadají její rozhodnutí?

Bylo to od ní trošku nešťastně použito.

7 0
možnosti
Foto

My jsme ale, Pavlo, proti Rusům vůbec nebojovali. Ani trochu, ani náhodou, všechny ty nevinné oběti roku 1969 byly "z per", tedy ze zbraní Lidových Milic a možná i něco od VB. A v r. 1968 jsme si ani nevystřelili.

A k tomu nevhodnému použití. Ona samozřejmě nebojovala a kromě pár studentů, kteří se nechali zmlátit, nebojoval totiž vůbec nikdo. Havel a charta nejméně. Já se sice v neděli 19.11.  nechal praštit obuškem, ale ani to žádný boj nebyl.

Podle mě ona chtěla říci, že všichni chtěli dosáhnout a ona se s tím cílem ztotožňuje a nikoli, že stála s frygickou čapkou na barikádách těch změn.

0 3
možnosti
ZZ

Vy vidíte lidem do hlavy, že tak jistě víte, že tomu, co se v 89. roce dělo, nemohla ve svých 14 letech rozumět? Co když tomu rozuměla, a to třeba i lépe, než Vy ve svých 18? To by si nejspíš dovolila až moc, co?

Už dlouho jsem neviděla tak tendenční a záští dštící článek, to mi věřte! :-P Rv A to nejsem žádná obdivovatelka K. Peak.

1 7
možnosti
PB

A to je zajímavé, protože já k ní jakoby vyloženě zášť necítím. Mě nevadí ani jako matka ani jako žena, protože udělala hodně třeba pro Mateřské centrum na Kampě. Ale nemůže starším pánům vykládat, proti čemu jsme bojovali, když napadají její rozhodnutí -oni bojovali také přece :-)

Nesnažte se v článku vidět nenávist, protože to je velmi zavádějící. Závist by nám nedovolila vidět věci v pravém světle.

Já bych ráda, aby prostě někdo, kdo založil svou stranu před půl rokem, nedělal z občanů blbce a z premiéra loutku ještě větší, než je.

5 0
možnosti

J70a25n 41Š81e60s94t95á57k

16. 12. 2012 11:04

Tak to bojování bych jí zrovna nevyčítal, taky řeknu že jsme loni porazili Kanadu byť jsem na ledě už deset let s hokejkou nebyl;-D ovšem jinak je článek velmi zajímavý

1 0
možnosti
PB

No ano - sportovní fandovství je opravdu i tak myšleno :-)

0 0
možnosti
JK

Peak mi je stejně sympatická jako Bobošíková. Peak je evidetně schopnější. Jsou to ale karieristky, které jsou schopné čehokoli pro dosažení "mety". Pokud říkám čehokoli, myslím tím všechno, co jsou schopni udělat jejich mužští političtí souputníci. Kromě pana Fialy si skutečně už není ve vládní sebrance koho a za co vážit. Mají plnou hubu občana a "této republiky" a přitom jim obé neleží ani v patě. Jsou to zlatokopové, lísající se k moci a veřejnému rozpočtu. Všichni to víme, všichni o tom mluvíme - a to je asi tak všechno - právě proto je "nálada ve společnosti" tak špatná.

10 1
možnosti
Foto

To jsou ale politici víceméně všichni a nejen u nás. Kdysi jsem žil v Německu. Bylo to v letech 1968-1969 a tedy v době, kdy se k moci dostal G. Husák a jeho klika. A jedny noviny nebo týdeník k tomu měly obsáhlý článek, který říkal asi toto: Vlády se vždy zmocní jedna a tatáž, psychologicky jasně definovaná skupina lidí. A kvůli tomu obvykle k žádné převratné změně nedochází.

Já si nemyslím, že by politik neměl být cílevědomý, snaživý, toužící po vlastním úspěchu. Jen si myslím,že by přitom také neměl zapomínat na svoji vlastn na svůj lid a na obecný zájem.

Václav Havel, jakkoli si ho pro některé jeho činy můžeme občas i vážit, zcela nepokrytě podlézal ať té, tak oné prezidentské garnituře USA. A byl proto zván a srdečně vítán.

Zato Václav Klaus, v obecném, nikoli svém - on si tím nijak nepomohl - varoval G.W.Bushe před invazí do Iráku, protože se domníval, že to je v zájmu celku, nikoli pouze USA, té invazi zabránit.

Václav Havel, jakkoli měl plná ústa demokracie, humanity a lidských práv, jakmile šestým smyslem ucítil, že USA chřestí zbraněmi, tak byl jeden z prvních, ne li dokonce ten vůbec první, kdo s podporou takovéto vojenské akce nastoupil.

4 6
možnosti
PK

V r.2013 určitě splyne Lidem s ODS nebo možná s TOP) jako kdysi Bendovci a Karolína bude sedět i v dalším parlamentu s Markem, vsaďte se. Jeden z prvních výroků nebožtíka Dienstbiera byl, že teď v nové době nebude rozhodovat o úspěchu stranická knížka, ale to co kdo umí.

6 0
možnosti
Foto

A nerozhoduje snad? Já kdybych uměl to, co pan Janoušek a nemyslím tím jízdu v opilosti a sestřelování národnostních menšin, žijících v ČR, tak jsem také bohatý. Ale neumím.

2 2
možnosti
FS

Autorka vystihla přesně charakter Karoliny Peak.

P.S.Pane Vítek a co gramatika?

7 5
možnosti
KV

K74a12r53e57l 35V76í86t17e16k

16. 12. 2012 8:46

Ano,máte pravdu...ještě jsem byl rozespalý. Psa samozřejmě b(i)jeme, b(ý)t s ním můžeme být tak akorát v posteli. Doufám, že mi ten tragický omyl odpustíte a já nebudu muset spáchat sebevraždu.;-(

2 1
možnosti