Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Omlouvám se, že táhnu vlákno nahoru, ale dole by to zapadlo. Pro Pavlu: Sahula napsal dvě knihy: Průša se nevrací, aneb hrál jsem ve Třech sestrách. Ta druhá se jmenuje Ve stádu je Vlk (tím velkým V naráží na někdejšího šéfa katolické církve). Ta první kniha je k dispozici celá na http://www.sahula.cz a navíc je tam spousta muziky...

1 1
možnosti
Foto

Pardon, omyl, na http://www.sahula je k dispozici Vlk.

1 1
možnosti
MK

A  co jinak? V Britanii začne asi platit zákon, kde při svatbě není něvěsta a ženich, ale ženicí se A a ženící se B. Jak to bude s dětmi?

2 0
možnosti
PB

Dítko C, dítko D, dítko E - prostě family F :-)

0 0
možnosti
MS

Můj příspěvek asi zapadl ve víru Všehomíra, tak ho zde ještě jednou zopakuji:

 

Co kdyby samička podržela až ve chvíli, kdy jí sameček podepíše "bumážku", že na případné dítě bude platit? To by se to soudům soudilo. Podepsal? Ať platí ! Nepodepsal? Proč jste mu dala ? ;-D

2 1
možnosti
Foto

P72e81t46r 68K95r11á63l

1. 2. 2013 19:51

Myslíte něco jako předsouložovou smlouvu?;-D

4 0
možnosti
JM

no řekl bych že blogerka vstoupila na tema které ji není moc vlastní...

2 5
možnosti
PB

Chyby v amnestii jsou vlastní každému občanovi, obzvlášť, když to poškodí tu nejslabší sociální vrstvu.

Pokud Vám téma nevoní, tak chápu, proč asi :-)

2 2
možnosti
Foto

P66e23t27r 93K38r47á89l

1. 2. 2013 18:40

Tak si říkám, kolik bylo asi amnestováno matek s podmínkami, které dlouhodbě brání styku otce s dítětem, na které dotyční platí.

3 2
možnosti
PB

To je na další článek, pane Králi. Potvor je dost...

0 0
možnosti
Foto

Docela výživná diskuze. Já k ní připojím konkrétní příklad, tedy zpěváka a kytaristy Franty Sahuly (pro neznalé: skupiny Tři sestry, Synové výčepu). Zavřeli ho za neplacení alimentů, tím pádem nemohl koncertovat a jeho několik dětí z několika manželství nedostávalo nic, stejně jako předtím. Frantu za dobré chování pustili po půlce trestu a krátce po tom ho v Kamenici ukopali k smrti dva mladíci. Kdyby Frantu předčasně nepustili, tak se s oněmi mladíky nesetkal a ještě by žil. Možná by i ty alimenty platil a doplatil. Teď je mrtev a děti (snad) berou sirotčí důchod. Otázka: Bylo dobře, že ho zavřeli? Bylo dobře, že ho předčasně propustili (byť ne na amnestii)? Mají se jeho děti lépe, když berou sirotčí důchod a otec je mrtev?

0 0
možnosti
PB

Pan Sahula je smutný případ, ale kdyby platil alimenty alespoň částečně, mohl by koncertovat, že?

1 1
možnosti
Foto

to je zase blabol,tak tedy neplati schvalne aby se nechal zavrit,aby prisel o praci i bydleni aby ve vezeni neplatil a tim mu stejne dluh naroste zaroven bude mit dluh za pobyt ve vezeni a nas to bude stat tricet tisic mesicne,zaroven se necha schvalne zavrit aby az ho propusti nemel praci bydleni ci penize do zacatku.....

3 1
možnosti
PB

Taky si říkám, proč ti muži neprojeví ALESPOŇ dobrou vůli posílat složenkou třeba menší částku, aby měli důkaz u soudu, že se snaží našetřit třeba pětistovku pro děti a poslat jim to. Do toho vězení by se přece vůbec nemuseli dostat, kdyby svojim dětem nedlužili ! Pokud by soud viděl zájem uhradit alespoň část, může mít dlužník jen podmínku a nemusí do vězení, má možnost pracovat.

0 0
možnosti
Foto

Ještě bych naťukl jednu takovou hezkou věc. Znám případ, kdy rozvedená žena chtěla nějakou dávku. Na úřadě ji poradili ať podá žalobu na vyšší alimenty. Sešli se tedy u soudu a muž, který tam šel s čistým štítem odcházel jako těžký stotisícový dlužník. Zákon umožňuje soudu zvýšit alimenty tři roky zpětně a v tomto případě se tak stalo. Je tohle v pořádku?

2 0
možnosti
TS

Pavlo, kdokoliv by mohl říct, že nejsem matka, tak do toho nemám co kecat, ale mám dost kamarádek na to, abych si udělala obrázek.

Mám kamarádku s dvojčaty. Už 15 let se zmítá v různých půjčkách a úrocích z nich jen proto, že otec jejich dětí nehodlá platit. Má šílenej život. 

V době antikoncepce bych řekla, že žádnému muži, který si chce užít a nechce se při tom klonovat, neupadne pacička z nasazení kondomu ani hubička z dotazu, zda je potěšení sichrované. Jestli někdo zplodí dítě, nemá z toho radost a nenese za to zodpovědnost, je to bohužel ohavné a musí se o to postarat zákon. A ten v tomhle případě zasadil mnohým matkám ránu pod pás. Ne všem, ale mnohým ;-)

2 2
možnosti
RK

"V době antikoncepce bych řekla, že žádnému muži, kt ..." ... pro zenu totez plati dvojnasob, nebo ne? Uz jen proto, ze jeji impact v pripade zdarneho deleni DNA bude vyrazne vetsi. Nebo snad Vam je to jedno co a jak deje behem aktu a zodpovedny mel byt jenom muz? Tak nejak to vypada, z toho co pisete ;)

2 0
možnosti
AK

Neplatiči výživného byli, jsou a budou. Jenom mi tak napadá co vede tyto ženy k tomu, že se nesnaží rodinu udržet. Pokud tedy vyloučím opilce, hráče automatů a jiné závisláky. Pokud chci mít děti tak taky musím už mít odpovědnost i k nim. Nejsem tedy přesvědčená že si to i nezavinily samy. Čest ale vyjímkám.

3 0
možnosti
PB

No rozhodně na rozpadu manželství mívají často vinu oba. Žena se samozřejmě může hodně změnit - má starosti kolem dětí a opadne jaksi to okouzlení a společné chvíle ve dvou. Muž nemá doma klid po práci, vyhledává jinou zábavu a holt někdy i vztahy.

Určitě nezpochybňuji zavinění rozpadu manželství, jde o to, že muž, který nemá zájem o děti, měl by alespoň na ně posílat výživné, na které mají jeho vlastní děti právo.

0 2
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik