Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Pan Grebeníček opět nezklamal, je vidět, že rétorika a názory jsou stále stejné.....

0 0
možnosti
JH

Opravdu jde spíš jen o to,že to řekl Grebeníček, jinak nemá cenu podsouvat Palachovi jakýkoliv odpor proti komunismu, to je překrucování historie v rámci vytvoření umělých hrdinů... . Palach se upálil v reakci na okupaci a pasivitu lidí a nemá cenu tento ideologicky přibarvovat!

4 1
možnosti
PB

Děkuji. Článek je opravu jen můj názor na Grebeníčkovo tvrzení, že spojitost Palchova činu s komunistickým režimem je "zcela zavádějící" - toto pan Grebeníček použil.

Hned v odpovědí níže vysvětluji, proč spojitost činu a režimu má!

Nic víc, nic míň...

2 3
možnosti
PK

Paní Brychtová se tady do mne obula, ale to je v pořádku. Podle mne si bláhově myslí, že by u nás bylo podstatně lépe, kdyby v r.90 vystřelili všechny komunisty - kované i ty co byli u komunistů (Fischerové) - do vesmíru. Lépe by nebylo. Ne že by komunisté za nic nemohli, ale problémy společnosti vyplývají především z nedokonalosti jedince, charakteru civilizace atd. Přílišné svádění všeho na komouše je trik, který zatím na mladé ale i dámy středního věku funguje. Tady nejde o to zda sdílí tu či onu teorii, ale to "svádění" na minulost nás příliš dopředu neposune - do lepšího světa pro její děti, jak se prezentuje.

6 2
možnosti
PB

Můj článek není o vystřelení komunistů do vesmíru, a všimněte si prosím, že jsem psala, že je lidé volí a respektuji to. Že je volí převážně starší občané, za to opravdu nemohu. Do budoucna tudíž předpokládám, že se to procento výrazně sníží - o tom byla "nadějná věta" pro mé děti - bráno s nadsázkou a s optimismem :-)

Článek je o něčem jiném. Chápu, že můžete mít jiný názor než já.

Uvědomíme-li si odpovědi na tyto otázky, tak je zcela jasné, kdo mohl za stav společnosti a kvůli komu se Palach upálil:

1) kdo by u moci a kdo povolal vojska Varšavské smlouvy?

2) kdo nařídil Československé socialistické armádě, aby nebránila vstupu těchto vojsk?

3) kdo zakázal vysílání ČS rozhlasu, když chtěl hlásat názory lidí ? 4) kdo cenzuroval a postihoval svobodná vyjádření? Lidé nebo spíše zástupci komunistického režimu?

2 3
možnosti
PV

Ruku na srdce, on neřekl žádnou lež. Grebeníček. To vy tu překrucujete historii. Je mnoho pamětníků, kteří vám potvrdí, co měl Jan Palach za názory. Stačí klikat, je toho po síti dost. Proti totalitě rozhodně nebojoval, navíc tehdy se tohle úsloví ani nepoužívalo. Byli komanči a reformní komanči. On byl v tom mládežnickém proudu reformátorů. Ono vám dost vysvětlí jeho prohlášení těsně před smrtí. Přečtěte si ho a potom článek přepište. Nezlobíme se na vás, jen každý neví všechno.

4 5
možnosti
JJ

No jo.

Jenže to, že o koryta bojí čuňata a ještě větší čuňata, přece ještě neznamená, že jakýmkoliv svým činem chcete podpořit čuňata, že?

1 2
možnosti
OV

Sledovala jsem jednání v přímém přenosu a pokud na mne někdo působil fanaticky tak to byla Černochová a Němcová!!!!!!

3 3
možnosti
PB

Ty byly opravdu hodně pohoršeny a v sále zůstaly.

1 2
možnosti
Foto

Já, jako pamětník té doby, si dovolím tuto připomínku. Tzv. "Pražské jaro" nebylo ničím jiným nežli snahou mladých komunistů vystrnadit ty staré - konzervativce. A Jan Palach se určitě upálil v naivní podpoře tohoto hnutí.

5 4
možnosti
JJ

To je nepřesné.

Jan Palach se neupálil K PODPOŘE jakýchkoliv komunistů, nýbrž NA PROTEST proti tomu, že národ začal být lhostejný k okupaci a začínal s okupanty spolupracovat.

Nebyla to podpora toho ani onoho křídla KSČ, ale mělo to vyburcovat lidi z apatie.

Pokud to byla podpora něčeho, tak obrodného procesu, který se týkal celé společnosti, ne jen komunistů.

To, že u moci nemohl být tehdy nikdo jiný než komunisté toho či onoho zabarvení, je věc jiná.

5 1
možnosti
PB

Pane Jirousku, jukla jsem na Wikipedii, ale u Palacha nemají žádný jeho citát. Je tam pouze citována věta, kterou pan Blažek říkal roku 2012 v TV. Zkuste přímo rozhovor s jeho bratrem, který doposud žije a dokonce najdete jeho včerejší vyjádření a velice rozhodný názor na pana grebeníčka, který jeho bratra tímto ponížil.

Jinak si na Wikipedii dejte rposím pozor, není to oficiální encyklopedie. A speciálně u Palacha mají toto upozornění: Tento článek není dostatečně ozdrojován a může tedy obsahovat informace, které je třeba ověřit.

V každém případě děkuji za tip. Ale radši mám přímé dokumenty a záznamy rozhovorů, než styl "na internetu píšou, že..."

5 3
možnosti
PB

Pane Jirousku ;-D S hraběnkou z Herdeggu u mě nepochodíte. Pojďte blíže, kolego!!! Otec Lívie Klausové - Štefan Miština působil jako vedoucí cenzurního oddělení Ústředny státní bezpečnosti ve fašistickém Slovenském štátu! Měl na starosti majetek deportovaných židů a jeho schraňování a sepisování. Můžete si to lehko ověřit, je to již veřejná informace!

A vy mi zde budete vyčítat, že jsem se zastala manželky budoucího kandidáta?

Kdyby se alespoň paní Livie tak vehmentně do paní Theresse neobula, ale mlčela! Ale ona to udělala - přitom obě nemohou za své rodiče. A ani jedna není rozená Češka, ale v kampani se hodila každá špína, že?

Na Klause nikdo jeho tchána nevytahoval, když byl volen prezidentem!!!

Nemám ráda pokrytectví....

2 2
možnosti
MJ

Dvě poznámky. 1. neohánějte se otcem, u hraběnky z Hardeggu jste hlasitě protestovala. 2. Přečtěte si alespoň wikipadii o Janu Palachovi, abyste věděla, proti čemu protestoval.

10 8
možnosti
PB

Hraběnku z Hardeggu nemáme v parlamentu :-)

Ohledně Palacha Vám odpovím přímo jeho slovy:

„Na protest proti všemu, co se tady děje. Proti nesvobodě slova a tisku. Říkejte to všem."

To pochopí jistě každý...

11 5
možnosti
Foto

Při poslouchání politického projevu musíte rozeznat, zda je projev opřený o fakta, emoce, či zbožná příní přednášejícího. U pana Grebeníčka šlo o projev opřený o jasná fakta, takže mu nelze nic vytknout. Kritiku, kterou nám následně předvedla centrální propaganda, a kterou zde Vy jen znovu reprodukujete, však nelze považovat za relevantní, je totiž opřena o emoce a zbožná přání Rv

13 12
možnosti
PB

Na takové nepochopení článku Vám mohu odpovědět pouze citátem přímo Jana Palacha: „Na protest proti všemu, co se tady děje. Proti nesvobodě slova a tisku. Říkejte to všem."

Tak to říkám i Vám, pane Macku.

Pan Grebeníček řekl, že jse zcela mylné spojení s režimem.

Takže Palach to udělal asi z něšťasné kásky podle Vás ?

Ach jooooo....voliči KSČM tady asi ještě dlouho budou...

10 12
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik