Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Já pořád nechápu, k čemu je amnestie dobrá Václavu Klausovi.

Máto o tom nějakou představu?

Ano, má právo ji udělit, ano v libovolném rozsahu, ale to přece není totéž co povinnost.

Co špatného by se bylo bývalo stalo, kdyby ji neudělil?

Mně osobně by nijak nechyběla, řadě dalších také ne. Nikde jsem nečetl výzvy, že už skoro 10 let žádnou neudělil a kde že je ta amnestie...

Tak co ho k tomu vedlo? Snaha vytrhnout národ z existenciální nudy a apatie?

3 0
možnosti
Foto

poslední narcistní kousek krále odklonu

2 0
možnosti
Foto

autorce R^ a hodně sil, aby ustála tu smršť

1 1
možnosti
PB

Děkuji pane Matuško. O smršť nejde. Každý názor si ráda vyslechnu. Když zastánci pana Klause i sám pan Klaus zvládnou tu jejich smršť, tak ta má je jen zrnkem v poušti :-)

1 1
možnosti
JV

J29i27ř15í 13V53o17l34k74a

9. 1. 2013 10:04

Lidé se zlobí, no a co? Amnestii vyhlásil monarcha, kterou náš připitomělý ústavní systém povoluje a tečka. Ostatní je už jenom na soudech, jak vyřeší ty tisíce případů. Jaký to bude mít dopad, to se ukáže. Jinak nejsem schopen pochopit, proč se lidé tak odhodlaně nebrání proti nesmyslům, co vláda běžně nastrká do zákonů. Sundavají obrazy presidenta? A čím to vysvětlí těm žákům? Hlava mi nebere, co jsme to za národ.

1 0
možnosti
PB

Žákům je to upřímně jedno :-) A ti starší, které to zajímá, se jistě už dávno zeptali rodičů, co se děje.

2 1
možnosti
EP

Paní Brychtová poněkud se mýlíte. Neplatí, že "jaký lid taková media" Je to právě naopak.JAKÁ MEDIA TAKOVÝ LID.

Přeji vám úspěch v rozvíjení "vlatních" vizí. Vzdělávejte se sledováním televizních rozborů a čtením moudrých článků v novinách.

V těchto oblastech se nic nemění potvrzuje to vtip z totalitních časů: "cestou do práce se potkali dva známí. Jak se máš? Ptá se jeden. Druhý odpoví. Nevím ještě jsem nečetl Rudé právo.

Ne a ne se toho zbavit. Jděte do sebe a protrhněte tyto strašné návyky. Uleví se Vám.

0 7
možnosti
PB

Pane Pokorný, noviny neodebírám a televizní rozbory také nemusím. Mám radši fakta typu čísla od paní státní zástupkyně, nebo čísla starostů, kteří se připojili k petici, atd.

A Vámi otočená myšlenka, jak jste uvedl: Jaká média, takový lid - to by znamenalo, že pokud by se vydávala JEN vzdělávací a ne bulvární média, tak by byli všichni chytří ??? Si děláte srandu, že?

Média se naopak vydávají ta, která jsou kupovaná a lidmi nejvíce čtená - takže mi zachovejte prosím JAKÝ LID, TAKOVÁ MÉDIA.

V každém případě děkuji za zájem o článek a Váš zajímavý názor :-)

5 0
možnosti
FK

"....že se média i politici uchylují k laciné, jednostranné a lživé kampani. "  A má pravdu. A nejvíc to působí na lidi vašeho typu, autorko. O vašem jednoduchém a mechanickém myšlení jsem vám psal již několikrát.

0 5
možnosti
PB

Pane Karlíku - a já jsem Vám myslím už odpověděla jednou, že pokud si o mě myslíte, že mám jednoduché myšlení, či dokonce nemám vlastní názor, či logický úsudek, nebo že jsem pod vlivem nějaké kampaně, tak si moje články nemusíte číst ;-D  Všichni jsme pod vlivem médií, jen Vy jste pod jediným správným vlivem toho nejmoudřejšího a neomylného, že?

Opravdu mě nemusíte číst. Přečtete si třeba nejakou hezkou knížku od pana Klause, když chcete najít nějaké médium, které s ním souhlasí.

3 0
možnosti
MK

Jak se lidé zlobí? Celou tuto histeriii vyvolala média zveličováním a vypichováním některých kauz. Nic více a nic méně. Vzhledem k tomu, že jsem několik dní nebyl doma tak jsem sledoval TV Nova, snad poprvé v životě a tam byl rozhovor s jedním amnestovaným, který spáchal nějaký přestupek na Hlavním nádraží v Praze. Po tragických slovech moderatorky, pak tato řekla, že dotyčný by byl stejně za dva dny puštěn na svobodu, amnestie neamnestie, ale to řekla až na konec po době, kdy se snažila v lidech u TV vzbudit "spravedlivé" rozhořčení. Protože jsem ten čas strávil hlavně v Rakousku a Německu, tak jsem byl zvědav , po té co v našem tisku proběhlo, jak na západ od našich hranic jsou amnestii udiveni a světe div se, většina lidi ani tu naši amnestii nezaznamenala

0 5
možnosti
PB

A to máte z toho, že sledujete TV Nova :-)

7 0
možnosti
MR

Lid se zlobí nebo raduje podle toho, co zrovna dávají na Nově nebo píší v Blesku. I pan prezident si ztěžuje, že žijeme v době mediokracie.

1 3
možnosti
PB

Jaký lid, taková média... Dokud to bude někdo sledovat, nebo kupovat, nemají slušná média takovou šanci ovlivnit lidi.

4 0
možnosti
JN

Dokáží lidé poznat, když jsou médii manipulováni? Stačí lidem hrát na emoce a jejich myšlení je včudu, ovládá je ještěřčí mozeček, nejstarší část našeho mozku. Útok na prezidenta je jen jeden z příkladů.

1 4
možnosti
PB

Pane Nováku, prosím uveďte jakýkoli příklad manipulace médii v této kauze!

Pan Václav Klaus se osobně vyjádřil včera, cituji: "Není to kampaň proti samotné amnestii. Je to kampaň proti mně, proti hodnotám, které představuji a zastávám a které více než dvacet let v politice prosazuji. Nejde v ní ani o odsouzené, ani o propouštěné, ani o takzvané tuneláře, ani o oběti trestné činnosti. Jejím smyslem je útočit na mě osobně – právě nyní, před skončením mé prezidentské funkce."

Přitom on sám udělil amnestii na konci své funkce! On sám zapomněl ošetřit podmínky amnestie klausulí proti ekonomickým podvodům!

Věřte že mi byl lhostejný, ať si dělal co chtěl hlavně že neškodil, ale nyní to zasáhlo občany, odškodnění, státní ztracené pohledávky, atd. Rozumíte vůbec tomu, co je manipulace médii? A co jsou skutečnosti a důsledky amnestie jako takové?

5 1
možnosti
TM

Milá autorko, jste další z těch, kdo se jen zařadil do stáda...

3 7
možnosti
GK

uz jste prezidentovi prelestil boty? ne ? tak mazejte a neotravujte.

6 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik