Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Pro pana Kuchtu a pan Řezníka přikládám upřesnění, zřejmě nejsou informováni. ÚŠB byla opravdu centrální složkou tajné policie:

ÚŠB vznikla k 1. lednu 1940 sloučením několika policejních a zpravodajských úřadů. Šlo o centrálu tajné politické policie totalitního státu, jejímž úkolem byl dohled i represe. Měla vlastní síť konfidentů, její pracovníci spolupracovali s Gestapem a zejména její protikomunistické oddělení používalo brutální metody vyšetřování.

1 2
možnosti

Byly pokrytectvím ?! Tak to tedy ne, paní Brychtová ! Byly vymyšlenou, dobře cílenou a správně dávkovanou prasárnou, nazývejme věci takovými slovy, jakými si být zvány zaslouží. Projděte si, prosím, znovu, den po dni, jak se kdo v kampani nacionalistickými žvásty a lžemi zapojoval a nevynechávejte z toho, prosím, pana Zemana a lidi kolem něj. Tomu, co se stalo, říkáte pokrytectví ?

A za další, píšete : Jako občané této republiky na to měli Klausovi právo (?!). Právo ? Tak to už si zřejmě děláte legraci. Má kdokoliv PRÁVO lhát a denuncovat jiného člověka, nota bene ví-li (a to Klaus i Zeman věděli docela bezpečně), jaké jsou historické skutečnosti ? Četla jste vůbec, o čem psal Václav Klaus jr. ? Má kdokoliv PRÁVO útočit na city především starších a méně informovaných lidí za pomoci národně socialistického šovinismu šlehnutého xenofóbií ? Ti lidé se nestyděli říkat v kampani věci, o nich dobře věděli, že jsou čistou lží.

Na to že měli PRÁVO ? Hnusné fauly nazýváte pokrytectvím ?

To, co vyplulo na povrch včera, a co najednou tolik lidí, právě těch lidí, kteří se bahnili v útocích na Schwarzenberga (jestlipak jste četla, co neskutečného z některých z nás zase vylézalo na povrch, to třeba na Parlamentních listech), odsuzuje jako "okopávání Klause", má jedno velké pozitivum : od včerejška už nikdy, nikdy nebude moci pan Klaus vylézat s nacionalistickou kartou, kterou v minulosti, to vždycky, když se mu to MOCENSKY  hodilo do krámu, vytáhl. Nebude si to moci dovolit, byl by nedůvěryhodný. Krom toho, že boží mlýny opravdu melou, je právě tohle pro nás všechny moc dobrý výsledek.

A ještě něco : Hájkova slova o tom, že Klausova pravda a láska nakonec zvítězily nad lží a nenávistí, opravdu dostaly docela pikantní nádech, nemyslíte ? :-)

2 4
možnosti
PB

Děkuji za názor, jste radikálnější než já. Brala jsem to spíše objektivně. Ale u mě je to tím, že jsem fanoušek Táni Fischerové. Ve druhém kole jsem fandila tudíž karlovi. V mnoha článcích jsem kritizovala Klause a každý ví, že ho nemusím. Hájkovi a jeho chování i knize jsem také věnovala článek.

Hodně z toho, co píšete, mám ve svých předvolebních článcích [>-]

Souhlasím s Vaším příspěvkem, ale pokud bych takto ostře napsala článek, byla bych proti jeho závěru - aby byla atmosféra již klidnější. R^

2 1
možnosti
DH

Sice to není k článku, ale třeba vás tato informace bude zajímat, takže inzerát o navrácení majetku sudetským němcům byl zčásti pravdivý.!!

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M50e620beaf2.0.html

kde se píše  černé na  bílém toto:

Berlín. Český  ministr  zahraničí !!!!!  Karel  Schwarzenberg pokládá  za možné odstranění  Benešových  dekretů. „ Diskuse o něčem takovém  je v zemi  /ČR/ už  v běhu.  Ovšem je  otázkou  , zdali se  najde  v parlamentu  potřebná většina, nicméně , bezesporu  je  nastolení  této  otázky otevřeno.“  řekl Schwarzenberg v magazinu  Horizont  veřejnoprávní  stanice ARD.

2 4
možnosti
JS

Karma. Jen malé doplnění: Tahle informace se přetřásá už roky, často se objevovala v různých diskuzích zejména po druhém zvolení VK. Media do toho nikdy nešila, myslím, že to tu až do precedensu 1. přímé volby nikdy nebylo výrazným zvykem. Koneckonců i otec pana Grebeníčka se obešel bez masovějších reakcí. Tohle je zkrátka jen reakce na některé argumenty, předložené v předvolebním finálním klání. A možná taky takové malé upozornění na sedmou velmoc. Těžko říci. Já to považuji za vrácený políček panu VK ml. Každopádně doufám, že už se tyto argumenty na naší politické scéně nikdy neukáží.

4 1
možnosti
PB

Děkuji za doplnění článku. Inspirovaly mě rekace blogerů, kteří kritizovali Karla a nyní se jim informace o VK zdála jako nemístná.

Musí si uvědomit, že to není fér..

2 2
možnosti
Foto

Karma. Arizace židovského majetku na Slovensku má několik zvláštností. Jednou z nich je, že už v době Košického vládního programu si Slovenská národní rada zajistila, že původně židovský majetek zůstane navždy ve slovenských rukou. Navíc Slovensko jako jediné uskutečňovalo transporty na vlastní náklady a vlastními silami.

4 0
možnosti
PK

Paní Pavlo, kdybych se jmenoval Václav Klaus, mám také negativní vlastnosti, tak bych postupoval za kampaně jinak a též taktičtěji. Ale pokud jsem se dočetl, byl otec Miškin aktuárským elévem, který sepisoval židovský majetek a tyto dokumenty byly předávány ÚHÚ - ústrednému hospodárskému úradu. Takže žádný šéf tajné policie, pogromy atd. Můj děd, velmi měkký, lítostivý člověk za 1.světové války pověsil Srbku. Zabila rakouského vojáka. Lidské osudy jsou často složité. A když jste mi napsala ten známývtip o komunistech - a z jaké politické strany? - tak si pamatuji na vlastné zážitek. Jako host na Slovensku jsem byl kdysi svědky, jak slovenský "socialistický boss" oslovil dva vedle stojící: Čest práci, súdruh tajomník. Pochválen buď pán Ježíš, pán farár ....

5 6
možnosti
RF

R30a51d14i64m 57F19r72a64n94c

10. 2. 2013 13:30

Můj názor na vás, Kuchta:

1) dle mého záměrně věc zlehčujete, manipulujete s fakty a provokujete. 

2) vysvětlete, o jakém "Miškinovi" mluvíte.

3) Doporučuji, prostudujte si tohle... (cituji z textu)

         Rv

"Ústredňa štátnej bezpečnosti – spravodajská služba Slovenskej republiky 1939 - 19451" Organizácia a štruktúra ÚŠB Na čele ÚŠB stál prednosta. Organizačne sa členila na oddelenia, na čele ktorých stáli prednostovia oddelení. Po zriadení mala ÚŠB nasledovnú štruktúru: !!4.oddelenie sa zaoberalo evidenciou časopisov a cenzúrou; jeho vedúcim bol Štefan Miština."...!! Zdroj: http://www.absd.sk/ustredna_statnej_bezpecnosti

3 3
možnosti
JL

Je to tak. Ode mne Karma.R^

5 1
možnosti
MB

Máte odo mňa karmu. Presný popis. Je smutné, že toto predvádzajú ľudia, ktorí by z titulu svojej funkcie (prezident a jeho rodina) mali byť vzorom pre ostatných ľudí. Je inak zaujímavé, že prebehol už jeden deň od uverejnenia informácií, a žiadna reakcia z Hradu zatiaľ neprišla. Ak by to nebola pravda, už by sa voči tomu dávno ohradili. Aj to svedčí o tom, aké sú hodnoty tejto rodiny.

6 2
možnosti
RF

R46a54d88i70m 51F53r53a51n85c

10. 2. 2013 11:39

R^Reakce z Hradu zatím žádná, zato známí i neznámí pomlouvači, rozmlouvači, provokatéři, bývalí soudruzi a estébáci nelení, někteří dorazili i do diskuze zde.:-)Však poznáme je.

2 3
možnosti
Foto

Ale musíte uznat, že je jistý rozdíl mezi těmi tchány, co se týče jejich postavení  ve společenské hierarchii, v tomto ohledu pak je selhání Sch. tchána závažnějším jevem.

Pozn. : Jenom aby se neukázalo, že už za války byl pan Mischtina sovětským agentem. Jinak není vysvětlitelné, že z toho tak vyvlíknul. Že ani nebyl na seznamu nacistických válečných zločinců toho lovce nacistů Wiesenthala.

5 4
možnosti
RF

R95a79d71i19m 45F72r83a52n83c

10. 2. 2013 11:30

Jenom aby se neukázalo, že už za války byl navíc třeba také agentem gestapa a v 50tých letech snaživým členem KSČ a spolupracovníkem Stb.:-/

Pozn.: skromný dotaz, proč píšete pan "Mischtina" ?

4 2
možnosti
Foto

A ještě něco, Pavlo. Nezlobte se, ale vše toto, co píšete není ničím jiným než "foukáním na bolístku s křížkem po funuse".

A aby to nebylo tak fádní, tak jedna veselá příhoda z natáčení. Dědeček mé 1. manželky (27.4.1949) byl prvorepublikovým policistou a měl v almaře "Vyznamenání za bití komunistů při demonstracích". A samozřejmě, že to bylo naspané kultivovaně.

4 7
možnosti
JR

J27a52n 66R19a35č95e37k

10. 2. 2013 14:06

A co o vás budou vědět vaši vnuci..."spolupracoval se státní bezpečností komunistického státu", jestlipak máte schované nějaké dokumenty?

2 2
možnosti