Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Souhlasím, je nutné stále dokola opakovat, že pro závažná rozhodnutí je nutné použít rozum a srovnat si fakta. Bohužel lidská bytost je přírodou formována tak, že věří více emocím. V přírodě emoce zvětšují šanci přežití, v naší kultuře je uměle a cíleně vyvoláváme, abychom ovlivnili jednání druhých, nejzářnější příklad je všudypřítomná reklama. Věříte reklamě? Věříte, že auto mluví, že zvížátka a mimozemšťani vědí přesně co potřebujete, že vás sušenka, nebo limonáda přenese na opuštěný ostrov? Asi těžko, a přitom přijdete do obchodu a právě tyto reklamované produkty kupujete nejvíc, to je dokázaný fakt.

Stejně je to s politickou předvolební reklamou, vy dobře víte, že předvolební hesla jsou jen reklama a skutečnost je jinde, že špína vytažená z rukávu je lež, že natřásání před kamerami je reklamní spot, ale přesto vás dokáží emoce pohltit a váháte mezi kandidáty. Ale proč? Pokud víte co chcete a co potřebujete, pak racionálně můžete zhodnotit, kdo z kandidátů je vašim potřebám nejblíže. Doufám, že si uvědomujete, že nikdo vám nic zadarmo nedá a ani vám nesleví a neuleví od vašich problémů, zase to zbude jen na vás.

Prezident se může svým postojem jen snažit nastolit úroveň mezilidských vztahů v této zemi. Jakou chceme atmosféru v Česku? Reklamní volební kampaň nám jasně napovídá, jaké klima který z kandidátů okolo sebe šíří, bez ohledu na to, co za reklamní emoční potravu nám předhazuje.

3 0
možnosti
Foto

Pane Kučero, velmi Vám děkuji nejen za návštěvu, ale i diskusní příspěvek.

0 0
možnosti
Foto

No Gottwaldova a Stalinova kolaboranta po roce 1945 bych raději ani nepřipomínal.;-€

0 0
možnosti
Foto

Pane Vlasáku, děkuji Vám za návštěvu a komentář. Chápu co jste napsal, nicméně zmínka byla o tom, kdo byl či nebyl prezident nebo jeho hodnocení.

0 0
možnosti
MK

Napsal si to Pavle velmi dobře.

3 0
možnosti
Foto

Martine, velmi děkuji za návštěvu

0 0
možnosti
Foto

Lucie, velmi Vám děkuji za návštěvu a komentář.

0 0
možnosti
IH

Ad: Tvrzení, že nikdy žádný voják nebyl prezidentem, je znakem neznalosti. Co třeba generál Eisenhower.

Zdroj: https://pavelvrba.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=796750

A co třeba Ludvík Svoboda? Já vím, byl za komunisty, ale s osobní statečností si dojel pro zástupce vlády do Moskvy v roce 1968... A měli ho rádi i nekomunisti třeba moji rodiče, kteří to opravdu neměli lehké...

2 0
možnosti
Foto

Paní llono, předně Vám děkuji za návštěvu ale i diskusní příspěvek. Ten výčet jsem tam doplnil, protože tam sedí i prezident Francie brigádní generál Charles de Gaulle

1 0
možnosti
Foto

R^!+R^ za Čapka. A jedním z až základ. problémů je snaha ,,vychovat LID" k demokracii ,,všemi prostředky". Nakonec, ,,své" o tom věděl i T.G.M.

P.S.: Osobně armádu neodsuzuji, neb dnes je i voják především profesionál. povoláním, které by nemělo mít svůj ,,politic. pilíř". ŽE U LIDÍ, KTEŘÍ PROŠLI byvší ZVS ZA KOM PANUJE JISTÁ NEDŮVĚRA, TOMU SE NELZE až tak DIVIT. Nedůvěra i vůči těm, kteří dle ,,zákl.1/1" ŘÍDILI ARMÁDU v intencích oné doby:-/

2 0
možnosti
Foto

Jirko, moc ti děkuji za návštěvu a komentář. Já chtěl jen apelovat na rozum. Přejhi ti krásné dny a hlavně zdraví.

1 0
možnosti