Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J85i84r95i 98B23i93l17i16n47a

21. 9. 2015 20:13

Ja to vidim jako pokracovani upadku, ktery prave na Hrade nabral obratky opileckym vravoranim nad korunovacnimi klenotami, oplzlymi vyrazy v rozhlase a poklonkovanim diktatorum.

Tem trenclim nijak zvlast nefandim, ale aspon predstavuji jakysi humor.

1 0
možnosti
Foto

Pavle, neberte to zase tak vážně. Je to jen legrace, nikomu a ničemu to neublížilo. Mně se naopak líbí, že jsou u nás lidé, kteří dokážou vyjádřit svůj nesouhlas tímhle způsobem. Je to lepší než atentáty, zabíjení civilních obyvatel bombami nebo jedovatým plynem v metru.

K tomu ostatnímu se nebudu vyjadřovat, nemám ráda tenhle způsob kolektivní viny. My diktujeme, my tamto nebo tohle. Za sebe mohu říct, že nic z toho nedělám. Žiji v míru, ale nechápu, proč mi to někdo vyčítá.

2 0
možnosti
Foto

Týno, prostě vše je jen o názoru. Já svůj vyjádřil. Co mě znepokojuje, je způsob diskuse některých k lidem s odlišným názorem.  Připomíná mi to soudruhy, dbající o ten správný pohled, když na mě řvali na různých morálních komisích. Snad je paradoxem, že mnozí z nich jsou dnes zarytými antikomunisti. Týno děkuji za návštěvu a za komentář.

0 0
možnosti
MN

A co dal? .. Inu povesili jsme trendy, udelali jsme si reklamu, jsme zase na chvili slavni, budeme  zaplnovat stranky novin, nebot onen trestny cin bude prezentovan jako Zemanova msta. Vlastne staci, ze uz o nich pisi noviny vysila televize .. co vic si mohou prat! A nase justice - ;-D no hadejte, v jine  zemi by to dotahla k rozsudku, tady z toho bude fraska!

3 0
možnosti
JH

Já s přiznaně bavím. Nezapomínejme, že tahle parta výtvrníků už prokázla, že za svými názory stojí a jsou ochotní platit i kriminálem. Nejvíc je tenkrát soudil "disident z povolání", Knižák!!

4 1
možnosti
Foto

pane Josefe mě se to prostě nelíbí,  připadá mi to vůči tomuto místu nedůstojné. Prostě jsem jen jiného názoru, třeba už jen proto, k čemu to je dobré a co se vlastně změní. Nic. Navíc to beru v kontextu toho co se děje nyní. Jen jsem vyjádřil svůj názor.

Každopádně Vám děkuji za návštěvu i za komentář.

4 0
možnosti
MB

M15i17l11a20n 24B48í93l59e26k

20. 9. 2015 17:00

Kdyby byla poničena samotná standarta, pak bych souhlasil s odsouzením toho činu. Jenže to se nestalo. Standarta bývá vyvěšována, když je prezident na onom místě (Hrad, Lány...). Jedná se tedy o konkrétního prezidenta - že na onom místě visely trenky, tedy neznamená, že byl zostuzen  třeba Masaryk. A už vůbec ne dřívější panovníci - vyvěšování standarty je novodobou záležitostí, tuším po vzoru rakouských císařů z 19. století. Argumentace znesvěcením jakéhosi posvátného místa je mimo.

3 1
možnosti
Foto

pane Bílku, jen pro upřesnění: já s tímto činem nesouhlasím, ne jen kvůli standartě či stožáru, ale celkovému místu, kde se to stalo. Nicméně děkuji za Váš komentář a návštěvu

2 0
možnosti
Foto

Děkuji všem diskutérům za veškeré diskusní příspěvky a to buď kladné, či záporné. Jsem jen malinko zklamán, neboť jsem očekával odpopvěď na mou malou otázku: A CO DÁL????

V podstatě jsem se od příznivců této šarády ve skutečnosti nedozvěděl vůbec nic. Možná, že na rozdíl ode mě žijí v blaženém pocitu, že to tomu Zemanovi nandali. Jenže on tady bude po zbytek volebního období a třeba ještě dál, když bude zvolen.

A my ostatní?

Snad se nám v tom všem, co se nyní děje povede dobře a budeme v bezpečí. že se třeba nenaplní právě ty slova, které jsem uvedl :

Ti, o nichž přemýšlíme, zemřeli především proto, že si lidé včas nepřipustili, že jsou ohroženi. Je třeba se poučit, neboť jsme opět ohroženi a opět si to nechceme přiznat. Říkáme: Žijeme v míru, přitom se bojuje, útočí a zabíjí. Ve své hlouposti a pýše poučujeme celý svět. Aby mimo očí pro pláč, nám jako jediná nezůstala vzpomínka, jak jsme tleskali vyvěšeným trenclím na hradě.

Přeji všem hezký zbytek neděle.

9 0
možnosti
MB

Například já se budu zase bavit a žít tak, jak doposud. Vy se svou paranoiou a strachem si žijte, jak uznáte za vhodné. ;-)

3 4
možnosti
Foto

Dle pana Ovčáčka jsou trencle symbolem fašismu. Zajímavé by bylo, zjistit, jaký symbol má na trenclích vyšitý on. Tuším, že něco ze železářství. Rozhodně mu sídlí v hlavě.

Pouze člověk s nedostatkem smyslu pro humor a recesi může být pohoršen jako pan autor. Neboť příznakem takového nedostatku jest chatrná inteligence. "Humor znamená více vědět." (tuší Horníček).

Recese je druhem satiry a kritiky. Ti, co byli "převychováni" minulým režimem, ji ovšem nechápou a tudíž jim vadí.

Ještě bych připomněl Jeana Effela a jeho dosti nevybíravé karikatury De Gaulla. A vidíte, on si sbírku těchto karikatur nechal od Effela podepsat. Jenže to byl trochu jiný formát.

Pro pana autora pochopení nemám, jest to suchovítr. Rv

7 12
možnosti
Foto

Pane Dvořáku a jsem Vám za ten závěr i vděčný. Nakonec, jiná varianta by mě poněkud děsila. Ale oceňuji že jsem i tak stál za Vás oduševnělý komentář:-)

10 0
možnosti
EVM

Vůbec nejde o trenýrky...akce má mnohem hlubší podtext. ;-)

6 2
možnosti
Foto

To máte pravdu, zejména v kontextu vítání uprchlíků, vlévání mužského sémě do svěcené vody....... našlo by se toho zcela dosti těch podtextů trenýrek s naprosto nepodstatnými věcmi:-)

8 3
možnosti
Foto

Vyvěšení trencí, pane blogere, není hrdinským činem a nebylo tak ani míněno. Bylo míněno jako satira.

Vytahané trencle jsou Zemanovým symbolem minimálně od chvíle, kdy považoval za potřebné se v nich producírovat před televizními štáby při své rybniční turistice v letošním létě. Vystihují ho mnohem přesněji, než vlajka s nápisem Pravda vítězí. Tvrdit, že nelze takto kritizovat Zemana, neboť tím je znevažován úřad symbolizující státnost, je pitomost. Zemana, stejně jako jakéhokoli jiného českého prezidenta, lze kritizovat jakkoli, je to naše ústavní právo. A co se týče technického zabezpečení objektu - ano, i tady Zemanova administrativa selhala.

13 4
možnosti
Foto

pane Buriánku děkuji za názor.

1 1
možnosti
LN

..asi vás překvapím...ale trencle mi nevadí...nebýt zcela mimoidní rekace prezidentího mluvce...nikdo by si toho asi ani nevšiml....

11 3
možnosti
Foto

Ladislave nejde o překvapení či nepřekvapení. Mě to vadí. Je to věc názoru. A reakce mluvčího? No bez komentu. Já prostě jen tu symboliku beru tak nějak jinak.

3 1
možnosti